Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Softver CENTRIC PLM u industriji hrane i pića

Softver CENTRIC PLM u industriji hrane i pića igra nezamenljivu ulogu. Zbog čega je tako?

Industrija hrane i pića neprekidno se menja. Odloženi rokovi, neefikasnost i greške zbog decentralizovanih podataka i zastarelih, zatvorenih tokova posla znače i propuštene prilike za lansiranje proizvoda, niske marže, ograničene mogućnosti za razvoj i nedostatak agilnosti.

Centric PLM osnažuje prehrambene brendove i proizvođače da pojednostave razvoj proizvoda, poboljšaju brzinu uvođenja novih, kao i da dodaju strukturu već postojećim proizvodima. Sve ovo dovodi do uklanjanja neefikasnosti u radu i ubrzavanja vremena do izlaska na tržište.

Kako bi se sve ovo moglo ostvariti, neophodno je praćenje svih faza životnog ciklusa proizvoda – od jednostavne ideje do potpunog, kranjeg proizvoda za korisnike. Upravo to omogućava software CENTRIC PLM u industriji hrane i pića.

Koje sve prednosti donosi softver CENTRIC PLM u industriji hrane i pića?

Osnovna, a možda i najvažnija prednost upotrebe Centric PLM softvera jeste brže uvođenje novih proizvoda i optimizovanje portfolija postojećih proizvoda.

Software CENTRIC PLM u industriji hrane i pića

Centric PLM rešenje omogućava usklađenost podataka, a proizvođačima pruža i sigurnost ispunjavanja rokova i zahteva tržišta, dok u isto vreme obezbeđuje maksimiziranje marže proizvoda.

Ukratko – on vam pruža mogućnost ostvarivanja potpune kontrole nad složenim procesom razvoja proizvoda od početka do kraja!

Centric PLM rešenje omogućava usklađenost podataka, a proizvođačima pruža i sigurnost ispunjavanja rokova i zahteva tržišta, dok u isto vreme obezbeđuje maksimiziranje marže proizvoda. Ukratko – on vam pruža mogućnost ostvarivanja potpune kontrole nad složenim procesom razvoja proizvoda od početka do kraja!

Takođe, u svakom trenutku imate uvid u sve podatke o proizvodu, bez obzira da li se radi o tehničkim informacijama (veličina, težina, oblik, boja) ili o nečem potpuno drugačijem. Ovo štedi vaše vreme, a samim tim i vaš novac. U bilo koje doba dana ili noći, informacije su vam na dohvat ruke!

Ovo digitalno rešenje osnažuje brendove hrane i pića da podstaknu inovacije proizvoda, kao i da uspešno uvode nove proizvode, istovremeno obezbeđujući usklađenost, kontinuitet i kvalitet.

Centric PLM u industriji hrane i pića obezbeđuje i neprestanu saradnju između različitih timova. I ovo može uticati na uvođenje novih inovacija, ali i na poboljšavanje kvaliteta rada i smanjivanja vremena neophodnog za lansiranje krajnjih proizvoda na tržište.

CENTRIC PLM – Digitalna osnova industrije hrane i pića

Zbog čega je upravo softver CENTRIC PLM u industriji hrane i pića smatran njenom osnovom? Na koji način može pomoći vašem poslovanju i učiniti ga konkurentnijim?

Pre svega, on omogućava vašem poslovanju veću agilnost i omogućava vam da efikasno odgovarate na potrošačke trendove i potražnju. Efikasna saradnja i bolje donošenje odluka idu ruku pod ruku, te su osnov ubrzavanja vremena izlaska na tržište, smanjivanja grešaka i povećavanja lojalnosti potrošača. Složićete se – lojalnost potrošača je ono ka čemu bi trebalo da teži svako poslovanje, a naročito poslovanje u industriji hrane i pića!

Digitalizacija poslovanja u okviru ove industrije bila bi otežana bez postojanja ovakvog softvera. On obezbeđuje kompanijama da povežu finansijske ciljeve sa samim proizvodima, kako bi se optimizovali portfoliji i omogućila njihova distribucija. Ovaj softver takođe omogućava adekvatno predstavljanje novih proizvoda i njihovo ažuriranje u skladu sa zahtevima tržišta i potrebom za maksimiziranjem marži!

Šta sve omogućava CENTRIC PLM u industriji hrane i pića?

Software CENTRIC PLM u industriji hrane i pića

Moramo naglasiti da Centric PLM softver nije samo platforma za praćenje razvoja proizvoda od početne ideje do samog kraja. Naprotiv, on je mnogo više od toga! Smatra se veoma važnom komponentnom kontrole kreativnog, proizvodnog procesa. Zašto je tako?

Kao digitalna osnova svakog poslovanja unutar industrije hrane i pića, Centric PLM vam pomaže da:

  • Planirate i raspolažete resursima, kao i da donosite pravovremene odluke;
  • Kontrolišete materijale, odnosno njihove zalihe;
  • Kontrolišete specifikacije, kako bi se smanjili dodatni troškovi;
  • Upravljate asortimanom, odnosno zamenite zastarele verzije kataloga novim, elektronskim izdanjima;
  • Sarađujete na dizajnu novih proizvoda;
  • Rešite uska grla u proizvodnji;
  • Adekvatno izvršavate svakodnevne zadatke.

Za više informacija o upotebi Centric PLM softvera u industriji hrane i pića, ali i drugim industrijama, kao što su moda, uređenje doma i slično, CADCAM Data vam stoji na raspolaganju! Pozovite nas!

Pročitajte ostale blogove

MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od
Izbjegnite burnout uz DELMIA Ortems
Izbegnite „burnout“ uz Ortems
Stres na radnom mestu je situacija u kojoj razni faktori vezani za posao u interakciji sa radnikom
Kako maksimalno iskoristiti proizvodne kapacitete?
Koristite rešenje DELMIA Advanced Planning and Scheduling (APS).
Koliko košta digitalna transformacija?
Praksa je pokazala da se upravo ovo pitanje vrti u mislima naših klijenata nakon uspešne analize.