Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Napišite uspešnu životnu priču proizvoda!
Carreaux

PLM (Product Lifecycle Management) je upravljanje životnim ciklusom proizvoda. PLM okuplja ljude, poslovne procese i IT sisteme s ciljem upravljanja proizvodima, od prve ideje za novi proizvod i njegovog razvoja, preko proizvodnje, nabavke i prodaje, pa sve do nameravane upotrebe i kraja životnog ciklusa.

PLM podržava stvaranje i upravljanje podacima u različitim fazama proizvodnog ciklusa, koji su uvek ažurni, centralno dostupni i u odgovarajućoj verziji. PLM povezuje virtuelni i fizički proizvod i omogućava bolje praćenje promena, projekata i zahteva, istovremeno uklanjajući granice između disciplina, aplikacija i odeljenja.

Pogledajte izbliza šta sve uključuje
upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Izazov #1

Kad svi znaju, procesi kraće traju

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to predstavlja „noćnu moru“ za proces razvoja i proizvodnje. Platforma 3DEXPERIENCE pruža vam potpuno nov pristup tokovima rada: osigurava uvek ažurirane podatke, daje jasno definisan pristup relevantnim podacima i eliminiše dugotrajno i skupo prepisivanje i dupliranje.

Izazov #2

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

Pitate se kako da jednostavno upravljate projektima, a da istovremeno imate kontrolu nad procesima i pristup svim potrebnim podacima? Želite da jednim klikom odgovornoj osobi dodelite zadatak sa odgovarajućim dokumentom?

Izazov #3

Vi upravljajte promenama, a ne one vama

Radeći na tržištu, dobro znate da su promene gotovo stalno stanje. Uverite se da vam ove promene daju šansu da rastete. Zbog toga je presudno upravljati promenama i ne dozvoliti im da vas uhvate u zamku i upravljaju vama.

Upravljajte promenama – ne dozvolite da one upravljaju vama

Radeći na tržištu, dobro znate da su promene gotovo stalno stanje. Uverite se da vam ove promene daju šansu da rastete. Zbog toga je presudno upravljati promenama i ne dozvoliti im da vas uhvate u zamku i upravljaju vama.

Ovo je mnogo lakše ako imate u vidu sledeće:

 • Uspešno upravljanje promenama zahteva jasan uvid u uticaje koje promene imaju: uključiti sve na šta promena utiče i sve što utiče na promenu.
 • Potrebna je fleksibilnost i brzina, ali i promišljenost. Struktura odluka omogućiće potpunu realizaciju promena.
 • Vrlo je važno omogućiti svim učesnicima u procesu jednostavan uvid u sve elemente na koje se promena odnosi.
 • Sama promena – njeni uzroci i rezultati – moraju biti dostupni i jasni svim relevantnim učesnicima kroz celokupan proces.
 • Više promena može postojati paralelno ili u nizu na elementima koji utiču jedni na druge, a to takođe spada u upravljanje promenama.

Timska komunikacija kakvu želite

 

Nesporazumi i zastoji u komunikaciji koji se javljaju u složenom razvojnom i proizvodnom procesu koštaju vas dragocenog vremena i još više novca. 3DEXPERIENCE Routes pruža vam jednostavniji, brži, tečniji i transparentniji proces obaveštavanja i odobravanja.

Zato uvođenjem 3DEXPERIENCE ruta dobijate:

 • Sistem usmeren na proizvod u fokusu: svi relevantni podaci su direktno povezani sa proizvodom, pružajući vam sledljivost, jasnoću i brzinu u donošenju odluka.
 • Fleksibilnost kojom se postupak odobravanja može prilagoditi složenosti komunikacije i broju učesnika.
 • Nema više pretraživanja papira: proces je u potpunosti digitalizovan.
 • Sve potrebne informacije, dokumenti i odluke nalaze se na jednom mestu.
 • Ažuriranost i transparentnost: vizuelni prikaz u realnom vremenu.
 • Ako ne želite da se odreknete e-pošte, sistem se može povezati sa MS Outlook-om, tako da dobijate automatski generisanu e-poštu pa i u tom slučaju imate tačne i transparentne podatke.

Komunikacija putem 3DEXPERIENCE Routes poboljšaće vaš timski rad i ubrzati proces donošenja odluka, što će se vrlo brzo odraziti na vašu konkurentnost i spremnost za dinamične zahteve tržišta.

Proizvodnja koja odgovara vašim potrebama

Udovoljiti svima? U životu je to nemoguće, ne treba ni pokušavati. Ali kada je reč o upravljanju zahtevima u složenom razvojnom i proizvodnom procesu poželjno je, a od sada i mnogo lakše i moguće!

Specifikacija zahteva služi kao ulazni dokument za svakoga ko je uključen u razvoj proizvoda, testiranje, izradu prototipa i proizvodnju. Ispunjavanje zahteva je dinamičan proces koji traje tokom celog životnog ciklusa proizvoda, sa zahtevima i standardima korisnika, procedurama i propisima.

Upravljanje zahtevima pomoću platforme 3DEXPERIENCE smanjuje troškove i vreme razvoja: rad je transparentniji, a komunikacija unutar timova značajno brža i jasnija.

Ovo podiže celokupan kvalitet vašeg poslovanja.

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

 

Pitate se kako da jednostavno upravljate projektima, a da istovremeno imate kontrolu nad procesima i pristup svim potrebnim podacima?

Želite da jednim klikom odgovornoj osobi dodelite zadatak sa odgovarajućim dokumentom?

Isprobajte sve mogućnosti aplikacije za upravljanje projektima – Project Management, na platformi 3DEXPERIENCE.

Ova aplikacija je nezamenljiv alat za menadžere projekata, ali i sve ostale članove projekta, dobavljače, partnere i kupce. Za sve koji aktivno učestvuju u projektu.

Omogućite svim uključenim odeljenjima pristup ključnim informacijama i preuzmite kontrolu nad projektom i njegovim rokovima u realnom vremenu.

Kao menadžer projekta, više ne morate da se bavite pronalaženjem dokumenata već procenom napretka projekta, uočavanjem rizika i još boljim upravljanjem resursima.

Projekat je odrađen brže, lakše i jeftinije, a uvek imate tačne informacije.

Tajna uspeha je u jednostavnosti

Upravljanje složenim procesima na jasan, jednostavan i funkcionalan način tajna je najuspešnijih kompanija.

Ključ je u preciznim, tačnim i ažuriranim informacijama i praćenju svih relevantnih podataka. Zbog prilagođavanja potrebama tržišta, možda čak i pojedinačnog kupca, danas su proizvodi sve složeniji i neophodno je upravljati svim zahtevima, od dizajna do proizvodnje.

Kada se znanje i informacije brzo razmenjuju, sve postaje mnogo lakše, brže i isplativije.

Platforma 3DEXPERIENCE obuhvata i sinhronizuje čitav proces, otvara informativni kanal za sve uključene u proces i istovremeno podržava veću raznolikost asortimana proizvoda.

Na ovaj način upravljanje proizvodima neuporedivo je jednostavnije, brže i, na kraju krajeva, isplativije za celu kompaniju.

Kompanija uvek ostaje agilna u planiranju i donošenju odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odeljenja, stvarajući tako prednost u odnosu na konkurenciju.

Vrhunski menadžeri slažu se oko formule uspeha: Work smart, not hard!

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to predstavlja noćnu moru za proces razvoja i proizvodnje.

 

3DEXPERIENCE platforma pruža vam potpuno nov pristup radnim procesima: osigurava uvek ažurirane podatke, daje jasno definisan pristup relevantnim podacima i eliminiše dugotrajno i skupo prepisivanje i dupliranje.

Carreaux
CADCAM tim za digitalnu transformaciju

Sve to zvuči sjajno! Ali zašto baš mi?

Više od 300 vodećih kompanija iz regiona odabralo nas je za svog partnera. Savremena i inovativna rešenja, iskusni inženjeri na polju konstruisanja, simulacija i metodologije, iskustvo u najboljim svetskim praksama i stotine uspešno odrađenih projekata garancija su vašeg uspeha. Dozvolite da vas upoznamo sa mogućnostima za unapređenje vaših razvojno-proizvodnih procesa i povećanje efikasnosti vašeg tima.

Vaš sledeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija