Kontakt Envelope
CADCAM Data

Upravljanje proizvodima

Kad je stvarnost kompleksna, potrebna su vam jednostavna rešenja!

Pitate se kako da iz jednog centralnog modela podataka kreirate više različitih proizvoda, a da istovremeno zadržite agilnost u planiranju proizvodnje?

 

U sve konkurentnijem svetu i sa sve većom kompleksnošću proizvoda, kao i stalnim promenama potreba i trendova tržišta, tačno i ažurno praćenje podataka o sastavu proizvoda je ključna konkurentska prednost.

Upravljanje složenim procesima na jasan, jednostavan i fluidan način upravo je tajna najuspešnijih kompanija.

Kada znanje i informacije teku glatko, sve postaje mnogo jednostavnije, brže i isplativije.

Kompanija uvek ostaje agilna u planiranju i donošenju važnih odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odeljenja i stvara prednost u odnosu na konkurenciju.

Kako to izgleda u praksi?

Ilustrujmo primerom iz automobilske industrije: svako od nas pažljivo bira automobil za sebe ili svoje najbliže. Složenost proizvoda / automobila je u njegovim varijantama i podvarijantama, u zavisnosti od konfiguracije: snaga motora, dodatna oprema itd. Sastavnica, kao glavni proizvodni dokument, sadrži i prati sve ove promene, varijante i dorade – tako da kupac dobija automobil tačno po želji, u kombinaciji sa svim ponuđenim opcijama.

Od planiranja do izvršenja, može biti mnogo „praznog hoda“, dosta utrošenog vremena i novca, jer se barata različitim informacijama i izazovima

 

Digitalna platforma 3DEXPERIENCE ovde dolazi kao pravo rešenje koje u velikoj meri olakšava, pojednostavljuje i ubrzava proces. Naime, njena ključna prednost je upravo u tome što objedinjuje i sinhronizuje čitav proces, otvara informativni kanal za sve uključene u proces, a istovremeno nudi mnogo veću raznolikost asortimana proizvoda.

Vratimo se našem izboru automobila tačno prema našim željama: danas smo kao kupci izuzetno zahtevni i vrlo osuđujući. Ako konkurencija ima varijantu kakvu želimo, odlazimo njoj. Dakle, kada gledamo iz te perspektive, vidimo kako smo kupci bez kompromisa u ispunjavanju svojih želja i potreba. Danas su proizvodi zbog toga sve složeniji, zbog sve izraženijeg „custom-made“ pristupa, prilagođenosti različitim zahtevima kupaca.

U takvim tržišnim okolnostima proizvođači imaju niz novih izazova. Upravo zato 3DEXPERIENCE platforma čini razliku, jer usklađuje različite izazove i zahteve koje pred sobom imaju različiti delovi kompanije:

  • poslovni deo kompanije, usmeren na potrebe tržišta
  • razvojni i proizvodni deo kompanije, usmeren na sve detalje, konfiguracije i izvedenice proizvoda.

Zahvaljujući 3DEXPERIENCE platformi i rešenjima koja nudi, upravljanje proizvodima postaje neuporedivo jednostavnije, brže i na kraju isplativije za celu kompaniju.

Vaš sledeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija