Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Upravljanje proizvodima

Kad je stvarnost kompleksna, potrebna su vam jednostavna rešenja!

Pitate se kako da iz jednog centralnog modela podataka kreirate više različitih proizvoda, a da istovremeno zadržite agilnost u planiranju proizvodnje?

 

U sve konkurentnijem svetu i sa sve većom kompleksnošću proizvoda, kao i stalnim promenama potreba i trendova tržišta, tačno i ažurno praćenje podataka o sastavu proizvoda je ključna konkurentska prednost.

Upravljanje složenim procesima na jasan, jednostavan i fluidan način upravo je tajna najuspešnijih kompanija.

Kada znanje i informacije teku glatko, sve postaje mnogo jednostavnije, brže i isplativije.

Kompanija uvek ostaje agilna u planiranju i donošenju važnih odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odeljenja i stvara prednost u odnosu na konkurenciju.

Kako to izgleda u praksi?

Ilustrujmo primerom iz automobilske industrije: svako od nas pažljivo bira automobil za sebe ili svoje najbliže. Složenost proizvoda / automobila je u njegovim varijantama i podvarijantama, u zavisnosti od konfiguracije: snaga motora, dodatna oprema itd. Sastavnica, kao glavni proizvodni dokument, sadrži i prati sve ove promene, varijante i dorade – tako da kupac dobija automobil tačno po želji, u kombinaciji sa svim ponuđenim opcijama.

Od planiranja do izvršenja, može biti mnogo „praznog hoda“, dosta utrošenog vremena i novca, jer se barata različitim informacijama i izazovima

 

Digitalna platforma 3DEXPERIENCE ovde dolazi kao pravo rešenje koje u velikoj meri olakšava, pojednostavljuje i ubrzava proces. Naime, njena ključna prednost je upravo u tome što objedinjuje i sinhronizuje čitav proces, otvara informativni kanal za sve uključene u proces, a istovremeno nudi mnogo veću raznolikost asortimana proizvoda.

Vratimo se našem izboru automobila tačno prema našim željama: danas smo kao kupci izuzetno zahtevni i vrlo osuđujući. Ako konkurencija ima varijantu kakvu želimo, odlazimo njoj. Dakle, kada gledamo iz te perspektive, vidimo kako smo kupci bez kompromisa u ispunjavanju svojih želja i potreba. Danas su proizvodi zbog toga sve složeniji, zbog sve izraženijeg „custom-made“ pristupa, prilagođenosti različitim zahtevima kupaca.

U takvim tržišnim okolnostima proizvođači imaju niz novih izazova. Upravo zato 3DEXPERIENCE platforma čini razliku, jer usklađuje različite izazove i zahteve koje pred sobom imaju različiti delovi kompanije:

  • poslovni deo kompanije, usmeren na potrebe tržišta
  • razvojni i proizvodni deo kompanije, usmeren na sve detalje, konfiguracije i izvedenice proizvoda.

Zahvaljujući 3DEXPERIENCE platformi i rešenjima koja nudi, upravljanje proizvodima postaje neuporedivo jednostavnije, brže i na kraju isplativije za celu kompaniju.

Vaš sledeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija