Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Upravljanje promenama

Upravljajte promenama – ne dozvolite da promene upravljaju vama!

 

Promene na tržištu deo su svakodnevnog života. Menjaju se trendovi, želje i potrebe kupaca, procesi sa dobavljačima, razvoj, tehnologije, proizvodnja itd. Ali nema potrebe da promene budu dodatni stres.

Upravljanje promenama (Change Management) pomoću platforme 3DEXPERIENCE omogućava vam da sami upravljate promenama i da ih sprovodite bez gubljenja radnog ritma koji uvek košta, jer, kao što znate, nema uspešnog razvoja i proizvodnje bez uspešnih promena.

 

 

Uspešno uvođenje promena zavisi od nekoliko faktora:

Potrebne su fleksibilnost i brzina, ali i promišljenost. Strukturiranost odluka omogućava potpunu realizaciju promena.

Fleksibilnost i brzinu je, naravno, lakše postići u ranim fazama životnog ciklusa proizvoda, kada se još uvek radi na virtuelnom modelu pa su troškovi pod kontrolom.

Kako razvoj napreduje i delovi proizvoda počinju da se pojavljuju u fizičkom obliku, svaka promena postaje skupa. U tom slučaju treba uvesti sve strože upravljanje promenama, zavisno, naravno, od konkretnog problema.

Platforma 3DEXPERIENCE omogućava više nivoa striktnosti upravljanja promenama, kako bi se pronašao optimalan način upravljanja za svaki problem u svakoj fazi životnog ciklusa proizvoda (najprihvatljiviji rezultat uz minimalne troškove).

Jasan uvid u efekte promena: obuhvatiti sve na šta promena utiče i sve što utiče na promenu.

Promene u složenim sistemima mogu da uključuju elemente iz različitih oblasti (mehaničke, električne, pneumatske, hidrauličke, itd.), što komplikuje promenu, jer različiti učesnici rade na različitim poljima i komunikacija i sveobuhvatan pregled postaju izuzetno važni. Čak i ako postoji rešenje nekog problema u jednoj oblasti, kontradiktorni zahtev iz druge oblasti može poništiti takvo rešenje i zato je potreban iterativni pristup kakav pruža 3DEXPERIENCE platforma.

 

Omogućavanje jednostavnog uvida u sve objekte koji su obuhvaćeni promenom, svim učesnicima u procesu.

Učesnicima u procesu promene treba pružiti uvid u elemente koji su obuhvaćeni promenom i sve dokumente koji na nju utiču, kao i informacije o toku procesa, kako bi pojedinci znali u kojoj je fazi sam proces i šta se od njih očekuje. Ovim se izbegavaju greške nastale usled problema sa sinhronizacijom (sinhronizacija izvedena delimično ili nije uopšte, ljudski faktor itd.), jer svi rade na istoj platformi, na istim objektima, a o sinhronizaciji brine platforma.

Na taj način svi učesnici u procesu, od prodaje, preko nabavke, razvoja (sva područja: mehanika, elektrotehnika, softver, itd.), tehnologije, pripreme proizvodnje do same proizvodnje, brzo i tačno pristupaju potrebnim podacima.

Sama promena – njeni uzroci i rezultati – moraju biti dostupni i jasni svim relevantnim učesnicima tokom celog procesa.

Sve odgovorne osobe moraju da imaju uvid u problem, njegovo poreklo i uticaj na sam proizvod i proces proizvodnje. Pristup tim informacijama mora biti jednostavan i tačan. Potrebno je imati informacije o uticaju koji određena promena ima na određenu fazu procesa i informacije o njenoj isplativosti. Zato 3DEXPERIENCE platforma omogućava analizu uticaja (Impact Analysis) na svakom koraku u procesu.

Iskustvo je iznova pokazalo da je početak svakog efikasnog rešavanja izazova upravo pronalaženje i rukovanje pravim podacima.

Vaš sledeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija