Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Kako poboljšati saradnju u timu?

Ukoliko uspeh vašeg poslovanja zavisi prevashodno od kolaboracije zaposlenih, možda se pitate kako poboljšati saradnju u timu i ostvariti bolje rezultate.

Svi zaposleni u kompaniji imaju pravo i priliku da daju doprinos i pristupaju radnim zadacima sa dobrom namerom i entuzijazmom.

Nivo angažovanja zaposlenih u timu imaće značajan uticaj na uspeh ili neuspeh operativnih ciljeva kompanije. Prema tome, kako se može osigurati da timovi budu uključeni u projekte od početka do kraja?

U narednim redovima donosimo vam odgovor na ovo pitanje.

Izazovi sa kojima se možete susresti

Početni entuzijazam koji često prati projekte može biti prigušen ako organizacija ne podržava pravo timsko okruženje. Spremnost tima ili pojedinaca da sarađuju može se podsticati ili prigušivati na osnovu faktora kao što su:

  • Fizička razdvojenost – ,,Daleko od očiju, daleko od pameti’’ – ova izreka ne bi trebalo da važi u poslovnom okruženju. Čak i fizički razdvojeni, članovi tima moraju sarađivati. Oni moraju prepoznati važnost preuzimanja inicijativa, znati kada da se uključe u diskusiju i shvatiti da nedostatak fizičke saradnje nije prepreka ostvarivanju ciljeva.
  • Nedostatak digitalizacije – Većina poslovnih operacija zahteva obilje složenih informacija i zadataka koji se mogu obavljati upotrebom digitalnih alata. Timovima može predstavljati izazov obavljanje različitih zadataka, kao što su 3D dizajn ili istraživanje tržišne statistike, ukoliko se ne upotrebljavaju digitalni formati. U najgorem slučaju, ključni podaci se mogu izostaviti ili biti ignorisani, što dovodi do frustracija i loših poslovnih rezultata.
  • Nedostatak integrisanih alata – Pružanje inovacija u uslugama kompanije ili proizvodima je proces koji prati povezan radni tok. Razvijanje ideje u kombinaciji sa izvršavanjem plana izgleda prilično jednostavno, ali ova dva dela posla su potpuno različita po metodu. Korišćenje različitih alata dodaje nepotrebne prepreke i složenost kreativnom procesu, i često obeshrabruje angažovanje tima.
  • Odgovornost – Inovacije u poslovanju se oslanjaju na ukupan timski napor kako bi se postigao željeni krajnji rezultat. Neophodno je da postoji osećaj odgovornosti među članovima tima, kako bi se rokovi isporuke krajnjeg proizvoda ispoštovali.

Kako digitalne platforme podstiču saradnju u timu?

Jedan od načina za podsticanje saradnje u timu jeste koristeći proverene i pouzdane platforme za saradnju. One pružaju mogućnost trenutnog, instant povezivanja i osnažuju angažovanje svakog zaposlenog u diskusiji i radu.

Kako poboljšati saradnju u timu

Digitalne platforme nude savršeno okruženje za timove kako bi proces proizvodnje tekao bez problema. Oni mogu komunicirati i sa najsloženijim podacima i informacijama na jednostavan i lak način. Ovo je posebno važno kada govorimo o dizajnu proizvoda, koji uključuje 3D modele i veoma detaljne projekte sa stotinama međusobno povezanih zadataka. Ovaj primer savršeno oslikava činjenicu da zajednička platforma olakšava timovima da iskoriste sve prednosti koje im se nude.

Besprekorno deljenje informacija u toku rada na platformi čini da timovima prelazak sa ideje na izvršenje bude lakši. Ovo omogućava članovima tima da se usredsrede na ono što je zapravo važno, ali i da održe nivo angažovanja.

Sa svim timovima na jedinstvenoj platformi, postaje lako dodeliti odgovornost i pratiti napredak ka zajedničkim ciljevima. Moguće je videti opšti napredak i potencijalne prepreke, koje bi mogle da ometaju proces proizvodnje. Timska saradnja će se poboljšati kada svi shvate važnost adekvatno obavljenog posla i nivoa odgovornosti koji imaju.

Kako poboljšati saradnju u timu uz 3DEXPERIENCE platformu

Kompanije koje ostvaruju vrhunske rezultate u svojoj sferi poslovanja shvataju važnost angažovanja svih članova tima i ozbiljno istražuju odgovor na pitanje kako poboljšati saradnju u timu.

Kako poboljšati saradnju u timu?

Saradnja između različitih timova u procesu proizvodnje može biti daleko efikasnija uz 3DEXPERIENCE platformu. Ova platforma omogućava vam da pratite životni ciklus proizvoda, usavršavate svoje 3D modele, kreirate digitalne blizance proizvoda, kao i da pristupate važnim podacima u svakom trenutku. Članovima timova omogućena je konstantna saradnja i kolaboracija, u svim fazama razvoja i proizvodnje. Samim tim, smanjuju se i troškovi same proizvodnje, ali i šanse za pravljenje većih ili manjih grešaka.

Za više informacija o 3DEXPERIENCE platformi i softverskim rešenjima koja se na njoj nalaze, kompanija CADCAM Data stoji vam na raspolaganju. Pozovite nas!

Pročitajte ostale blogove

Najbolja platforma za 3D modeliranje
Najbolja platforma za 3D modeliranje
Najbolja platforma za 3D modeliranje nudi vam širok spektar digitalnih alata za dizajn, simulaciju
7 razloga za upotebu digitalnog blizanca u proizvodnji
7 razloga za upotrebu digitalnog blizanca u proizvodnji
7 razloga za upotebu digitalnog blizanca u proizvodnji biće vam od pomoći da shvatite važnost
Kako poboljšati saradnju u timu?
Kako poboljšati saradnju u timu?
Ukoliko uspeh vašeg poslovanja zavisi prevashodno od kolaboracije zaposlenih, možda se pitate kako
industrijski internet stvari
Industrijski Internet stvari
Industrijski Internet stvari ili IIoT (Industrial Internet of Things) pomaže vam da iskoristite sve