Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Prednosti upotrebe 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rešenja

3DEXPERIENCE CATIA nudi sve alate koji su mašinskim inženjerima potrebni za rad, ujedno ih osnažujući najnovijom tehnologijom. Prednosti koje mašinski inženjeri ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rešenja su brojne.

Uz značajnu globalnu konkurenciju, kompanijama je teško da donose nove proizvode koji će se izdvojiti na tržištu. Međutim, u savremeno doba i male kompanije imaju pristup resursima koji su nekada bili dostupni isključivo tržišnim gigantima. Ipak, male kompanije moraju da se uvere da koriste pravu tehnologiju kako bi ostvarile konkurentsku prednost. Ključ za uvođenje konkurentskih proizvoda na tržište leži u inženjeringu. Da bi se postigao uspeh, mašinskim inženjerima su potrebni najbolji dostupni alati, kao što je 3DEXPERIENCE CATIA softversko rešenje.

U narednim redovima otkrivamo prednosti koje mašinski inženjeri ostvaruju upotrebom ovog softvera na 3DEXPERIENCE platformi.

Nepresušne mogućnosti modeliranja uz 3DEXPERIENCE CATIA softversko rešenje

Mogućnosti modeliranja su najvažniji aspekt CAD alata, te on ne sme usporavati inženjere i dizajnere. Digitalni model mora tačno održavati stvarni. Kompromitovanje ovoga znači više fizičkih prototipova i povećane troškove.

CATIA obezbeđuje mašinskim inženjerima nepresušne mogućnosti modeliranja, a samo softversko rešenje poznato je po visokoj geometrijskoj tačnosti. Inženjeri mogu lako modifikovati svoje dizajne, bilo da se radi o složenim modelima aviona ili estetski upadljivim čašama za vino. Bez obzira na složenost proizvoda, tačnost koju CATIA obezbeđuje u modeliranju je od neprocenjive važnosti. Sve ovo dovodi do uštede novca, jer više ne postoji potreba za skupim fizičkim prototipovima.

3DEXPERIENCE CATIA pruža intuitivno korisničko iskustvo

Vreme koje inženjeri provedu na određenom projektu je dragoceno. Stoga, ne bi ga trebalo trošiti na zamorno učenje komplikovanih CAD alata, koji stvaraju dodatne prepreke.

Prednosti koje inženjeri strojarstva ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rješenja

Korisnički interfejs 3DEXPERIENCE CATIA softvera ažuriran je vodeći računa o ovim problemima, primenjujući savremene principe jednostavnosti korišćenja. Pojednostavljen i dosledan interfejs i iskačući meniji znače i manje klikova mišem, tako da inženjeri rade efikasnije. Ovakav način rada olakšava učenje specifičnih funkcija koje će direktno uštedeti vreme rada.

CATIA na 3DEXPERIENCE platformi nudi i opciju direktnog modeliranja, koje omogućava korisnicima da modifikuju površine jednostavnim povlačenjem, što ga čini pogodnim za brze izmene. Ovo, takođe, čini softver dostupnijim povremenim korisnicima koji žele da urade brzu maketu.

Ponovna upotreba prethodnog dizajna

Prednosti koje inženjeri strojarstva ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rješenja

Tokom procesa dizajniranja, ništa nije tako frustrirajuće kao ponovno kreiranje prethodno završenog modela. Ne samo da se gubi vreme, već postoji i rizik od potencijalnih grešaka i odstupanja od originalnog modela. Dobra vest je da CATIA omogućava ponovnu upotrebu prethodno dizajniranog modela. Samim tim, ona olakšava rad i modifikovanje.

3DEXPERIENCE CATIA olakšava saradnju

Kada više inženjera radi na pojedinačnim projektima u okviru proizvodnje, naročito kada se radi o velikim poduhvatima, saradnja može biti otežana. Kako bi rad bio usaglašen, inženjeri moraju konstantno izveštavati jedni druge o svom radu. Nažalost, loša saradnja je u ovom slučaju uobičajena i ima negativan uticaj na poslovanje. CATIA je dizajnirana tako da pomogne inženjerima da prevaziđu ove probleme.

Svaki član tima u svakom trenutku ima pristup svim relevantnim podacima koji se neprestano ažuriraju. Inženjer ima uvid u rad drugih u realnom vremenu. Samim tim, dobija se potpuni uvid u stanje modela, ali i životnog ciklusa proizvoda.

Ovo omogućava inženjerima da donose kritične odluke u krucijalnim trenucima u toku procesa proizvodnje.

Ostale prednosti koje mašinski inženjeri ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softvera

Jedan od najboljih načina da se izbegnu skupi problemi i greške u kasnoj fazi proizvodnje jeste da ih uočite u samom startu, u fazi dizajniranja. CATIA omogućava upravo to.

Simulacija je idealan način za inženjere da pronađu probleme sa dizajnom što pre, u što ranijoj fazi razvoja i rada na proizvodu. CATIA omogućava inženjerima da analiziraju najnovije promene dizajna i u skladu sa tim donose nove, adekvatne odluke. Uz pomoć simulacija smanjuje se potreba za kreiranjem fizičkih prototipova, što dovodi do smanjenja ukupnih troškova proizvodnje.

Ulaganjem u adekvatan alat za dizajn, vaša kompanija će biti produktivnija i profitabilnija. Koristeći CATIA na 3DEXPERIENCE platformi, inženjeri mogu očekivati povećanje produktivnosti od 20 do 50%. Radi se o vrhunskom setu digitalnih alata za mašinske inženjere, koji će vašoj kompaniji doneti konkurentsku prednost na tržištu.

Pročitajte ostale blogove

Prednosti koje inženjeri strojarstva ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rješenja
Prednosti koje mašinski inženjeri ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rešenja
3DEXPERIENCE CATIA nudi sve alate koji su mašinskim inženjerima potrebni za rad, ujedno ih
Moć 3D vizualizacije u promociji dizajnerskog nameštaja
Moć 3D vizualizacije u promociji dizajnerskog nameštaja
3D vizualizacija pruža detaljan, jasan i fotorealističan uvid u budući izgled datog objekta koji
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od