Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Moć 3D vizualizacije u promociji dizajnerskog nameštaja

3D vizualizacija pruža detaljan, jasan i fotorealističan uvid u budući izgled datog objekta koji želimo predstaviti. 3D vizualizacija popularna je u arhitekturi, ali i u proizvodnim delatnostima. U narednim redovima pročitajte kako je italijanska kompanija za proizvodnju nameštaja KINDOF iskoristila moć fotorealističnih rendera u reklamiranju svog nameštaja.

3D vizualizacija ili fotografija?

Kompanija KINDOF dizajnira i proizvodi visokokvalitetan nameštaj sa akcentom na koncept održivosti, kako za unutrašnje, tako i za spoljašnje prostore. Reciklirane čelične šipke možda nisu prvo na šta biste pomislili kada razmišljate o nameštaju za svoj životni ili poslovni prostor. Međutim, kada pogledate KINDOF modele vaše mišljenje bi se moglo promeniti. Razlog za to je jednostavan – ovaj proizvođač, između ostalog, koristi Perfect Consumer Product i Perfect Product Staging na 3DEXPERIENCE platformi kako bi, koristeći se raznim aplikacijama, kreirao fantastične 3D modele i fotorealistične prikaze obimnog portfolija proizvoda.

3D vizualizacije i 3DEXPERIENCE platforma

Renderi napravljeni na 3DEXPERIENCE platformi pomogli su kompaniji da predstavi sve moguće boje, obrade i dezene nameštaja, bez fotografisanja svakog od njih, što im je uštedelo i vreme i novac.

Naime, konkretan primer ilustruje i korišćenje 3D rendera u promotivne svrhe, ali otvara i dilemu isplativosti korišćenja fotografija u odnosu na 3D vizualizacije.

3D vizualizacija za bolje korisničko iskustvo kupovine

Ušteda novca i vremena nisu jedine koristi koje je kompanija KINDOF dobila kreiranjem rendera na 3DEXPERIENCE platformi. Naprotiv, ostvarili su izuzetno važnu konkurentsku prednost na tržištu. Postali su kompanija koja je u fokus stavila iskustvo svojih kupaca.

KINDOF se s lakoćom prilagođava izborima svojih kupaca. Zahvaljujući 3D vizualizaciji kupci na web stranici mogu videti sve KINDOF modele nameštaja iz različitih uglova, u svim mogućim konfiguracijama. Mogu doživeti kako će nameštaj izgledati u njihovom domu i odlučiti se za kupovinu istog trena. Sve ovo dovelo je do porasta potražnje za KINDOF komadima nameštaja, ali i do povećanog poverenja u brend.

3D vizualizacija i 3DEXPERIENCE platforma na Cloud-u

3D vizualizacije i 3DEXPERIENCE platforma

Specifična funkcionalnost, korišćenje softvera ’’u pokretu’’, gde god se nalazili, i efikasnost bez dodatnih troškova ulaganja u servere i hardver bili su razlozi da se KINDOF odluči upravo za 3DEXPERIENCE platformu na Cloud-u. Ovaj proizvođač koristi CATIA xDesign i 3DEXITE xStudio web-bazirane aplikacije u oblaku po principu plaćanja po upotrebi. Za startup poslovanja, kao što je KINDOF, ovo je način da se iskoriste sve prednosti koje aplikacije u oblaku na sveobuhvatnoj 3DEXPERIENCE platformi nude, a ujedno smanje i ukupni troškovi.

Koristeći ove web aplikacije, KINDOF je napravio preko 2000 rendera proizvoda u roku od mesec dana. Svi renderi koriste se na web stranici, društvenim mrežama i marketinškim materijalima.

Fotografije u tekstu su korišćene sa sajta www.3ds.com

Pročitajte ostale blogove

Prednosti koje inženjeri strojarstva ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rješenja
Prednosti koje mašinski inženjeri ostvaruju upotrebom 3DEXPERIENCE CATIA softverskog rešenja
3DEXPERIENCE CATIA nudi sve alate koji su mašinskim inženjerima potrebni za rad, ujedno ih
Moć 3D vizualizacije u promociji dizajnerskog nameštaja
Moć 3D vizualizacije u promociji dizajnerskog nameštaja
3D vizualizacija pruža detaljan, jasan i fotorealističan uvid u budući izgled datog objekta koji
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od