Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Dinamičko planiranje proizvodnje: Najveći izazov svake fabrike

Dinamičko planiranje proizvodnje obezbeđuje kompanijama u raznim industrijama uvid u kapacitete, ograničenja i resurse, stvarajući time kompletnu sliku realnog stanja stvari.

Jedan od najvećih izazova sa kojima se fabrike mogu susresti jeste upotreba zastarelih alata za planiranje, koji umnogome štete celokupnom procesu proizvodnje. Ovakvi alati postaju prepreka modernom i savremenom načinu planiranja proizvodnje. Oni onemogućuju poštovanje rokova, kreiranje najkvalitetnijih finalnih proizvoda i stvaraju zastoje u radu. Samo neki od takvih alata su neretko korišćene Excel tabele, koje su nedovoljno učinkovite, kao i većina ERP sistema sa ograničenim mogućnostima modula za planiranje.

Svaka kompanija koja se oslanja na ovakav vid planiranja proizvodnih procesa, i pored najkvalifikovanijih zaposlenih, ne može biti dovoljno konkurentna, niti može očekivati uspešne rezultate na godišnjem nivou.

Kako planirati proizvodnju na dinamičan način i kako ostvariti najbolje rezultate i isporučivati samo kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve zahteve tržišta otkrivamo u narednim redovima.

Da li dinamičko planiranje proizvodnje zahteva upotrebu APS sistema?

Svaka kompanija kao osnovni temeljni softver koji služi za digitalno poslovanje kroz robno, materijalno, knjigovodstveno regulisanje ima ERP. Ponekad je i jedini softver koji kompanija ima. Međutim, da li su ERP sistemi dovoljni? Osnovne prednosti ERP sistema jesu sakupljanje podataka i pružanje uvida u iste. Sa druge strane, ipak imaju i određenih ograničenja, što se tiče samih mogućnosti za dinamičko planiranje proizvodnje.

Dinamicko planiranje proizvodnje Srbija

Planiranje, odnosno sama proizvodnja ponekad trpi određene bočne udarce i neočekivana, svakodnevna događanja. Recimo, dobavljanje materijala može biti onemogućeno, menjaju se količine ili postoje zastoji zbog kvarova stroja i slično.

U ovom slučaju, ERP sistem ne može adekvatno rešiti problem, ili, u najvećem broju slučajeva, problem se rešava kada već postane kasno za to.

APS sistem predstavlja sistem za napredno planiranje i dodeljivanje operacija u određenim vremenima. Sve skupljene informacije se sinhronizuju, dodeljuju se radni nalozi i postiže se funkcionalnost i relevantnost podataka. Dodeljivanje operacija je proces balansiranja potreba iz proizvodnje sa resursima u svrhe kreiranja izvodivog plana proizvodnje.

APS je zaista kičma, odnosno mozak celog proizvodnog ciklusa, jer upravlja svim proizvodnim operacijama određene kompanije ili fabrike.

Dakle, da li je ERP sistem dovoljan za dinamičko planiranje proizvodnje? Jednostavno, u savremeno doba ERP sistem nije dovoljan za adekvatno funkcionisanje procesa proizvodnje, sa svim njenim ograničenjima i svakodnevnim promenama. APS sistemi, kao što je DELMIA Ortems preuzimaju glavnu ulogu!

Gde je APS u digitalnom planiranju proizvodnje?

Sada kada je i više nego jasno da je APS sistem zapravo alat za napredno planiranje proizvodnje, možemo se zapitati gde je on pozicioniran.

I dalje APS sistem stoji veoma usko uz ERP sistem. Oni se spajaju u određenoj tački – a to je razmena podataka koji su APS-u neophodni da bi izradio kvalitetan dinamički plan proizvodnje.

U ovakvom okruženju nalaze se i PLM (dizajn i sastavnica), kao i MES (stanje proizvodnje).

Zašto je DELMIA Ortems najbolje softversko rešenje za dinamičko planiranje proizvodnje?

Dinamicko planiranje proizvodnje Hrvatska

DELMIA Ortems jeste napredni sistem za planiranje proizvodnje, koji je potpuno automatizovan, te skraćuje vreme. On je dinamičan – što više podataka ima u realnom vremenu, to više izlaznih podataka daje, te je i sam plan proizvodnje realan. Integriše se sa praktično svim ERP-ovima na tržištu. Izuzetno je kolaborativan, te je saradnja na vrhunskom nivou. U svakom trenutku, svi uključeni u praćenje proizvodnje, znaju sve izmene, promene i rešenja.

Kako bi se prevazišao najveći izazov svake fabrike i kompanije koja se bavi proizvodnjom, DELMIA Ortems predstavlja najbolje rešenje. Zašto je tako?

Ovo softversko rešenje nudi razne opcije planiranja proizvodnje, između ostalog i:

  • Planiranje sa ograničenjima (Constraints modeling),
  • Planiranje kapaciteta proizvodnje (Capacity planning),
  • Pronalaženje uskih grla (Bottleneck issues),
  • Dodeljivanje operacija (Scheduling),
  • Scenariji i simulacije planiranja (What If scenariji).

Ortems rešenje pokriva kratkoročna planiranja, dodeljivanje operacija i dugoročna planiranja kapaciteta i opterećenja. Kao takav, on predstavlja jedan od najnaprednijih APS sistema dostupnih na domaćem tržištu.

Prevazilaženje svih izazova u planiranju proizvodnje je ono što DELMIA Ortems nudi. Upotrebom modula za kratkoročno i dugoročno planiranje vaša kompanija dobija potpuni uvid u planiranje, ispoštovane rokove i poboljšanu produktivnost rada.

Za više informacija o inkorporiranju DELMIA Ortems rešenja u vaše poslovanje, kompanija CADCAM Data stoji vam na raspolaganju!

Pročitajte ostale blogove

MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od
Izbjegnite burnout uz DELMIA Ortems
Izbegnite „burnout“ uz Ortems
Stres na radnom mestu je situacija u kojoj razni faktori vezani za posao u interakciji sa radnikom
Kako maksimalno iskoristiti proizvodne kapacitete?
Koristite rešenje DELMIA Advanced Planning and Scheduling (APS).
Koliko košta digitalna transformacija?
Praksa je pokazala da se upravo ovo pitanje vrti u mislima naših klijenata nakon uspešne analize.