Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Izbegnite „burnout“ uz Ortems

Burnout je stanje emocionalne, fizičke i mentalne iscrpljenosti uzrokovano prekomernim i dugotrajnim stresom. Pojavljuje se kada se osećate preopterećeno, emocionalno iscrpljeno i nesposobni da ispunite stalne zahteve. Kako se stres nastavlja, počinjete da gubite interesovanje i motivaciju koji su vas naveli da preuzmete određenu ulogu.

Izgaranje smanjuje produktivnost i iscrpljuje vašu energiju, zbog čega se osećate sve bespomoćnije, beznadežno, cinično i ogorčeno. Na kraju ćete se možda osećati kao da nemate više šta da date. Negativni efekti izgaranje prelivaju se na sve oblasti života, uključujući vaš dom, posao i društveni život. Istovremeno prisustvo višestrukih stresora na poslu i dugotrajna izloženost istim dovodi do sindroma izgaranja, tzv. „burnout“, što može biti povezano sa pojavom simptoma anksioznosti i depresije kod radnika.

Stres na radnom mestu je situacija u kojoj razni faktori vezani za posao u interakciji sa radnikom menjaju njegovo psihološko ili fiziološko stanje do te mere da odstupa od normalnog funkcionisanja. Ovi faktori su rezultat neadekvatnih zahteva radnog okruženja, koji nisu u skladu sa mogućnostima zaposlenih. Stres na poslu povećava mogućnost moždanog i srčanog udara, uništava mentalno zdravlje i skraćuje život. Pre desetak godina Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stres na radnom mestu globalnom epidemijom, a od tada se stres na poslu još više povećao zbog produbljivanja globalne krize i nezaposlenosti.

Quotes icon
Stres u planiranju proizvodnje nikada se ne može u potpunosti izbeći, ali je drastično smanjen upotrebom DELMIA Ortems APS softvera. Ceo tim za planiranje i druga odeljenja u organizaciji kao što su prodaja, nabavka, proizvodnja, logistika i menadžment imaju trenutni uvid u planiranje, probleme i učestvuju u rešenjima.

Krunoslav Glavač,
menadžer za rešenja za digitalnu proizvodnju, CADCAM Grupa
Krunoslav Glavač  -  menadžer za rešenja za digitalnu proizvodnju, CADCAM Grupa Testimonial BG

A kako je taj sindrom povezan sa proizvodnjom i zašto o njemu pišemo?

Cilj svakog proizvodnog sistema je kontinuiran rad i visoka organizacija proizvodnje i poslovanja, i kada se ove stavke ispune, funkcionisanje preduzeća je na visokom nivou uz povećanje konkurentnosti na tržištu. Svaki sistem se sastoji od niza procesa koji na kraju daju gotov proizvod, ali svaki pojedinačni proces ima nekoliko faktora koji utiču na njega. Ponekad ovi faktori mogu biti nepredvidivi pa je dinamičko planiranje proizvodnje veoma važno. Funkcija proizvodnje podrazumeva organizaciju resursa preduzeća usmerenih na proizvodnju proizvoda, upravljanje proizvodnjom obuhvata sve aktivnosti, odluke i obaveze rukovodioca proizvodnje, sve aktivnosti usmerene su na finalni proizvod preduzeća i tako i na ostvareni profit.

Na samom početku rada u proizvodnji, entuzijazam i ambicija planera proizvodnje su na vrhuncu. Odvija se proces učenja jer se planiranje bavi predviđanjem budućih događaja, smanjenjem rizika, vremena i resursa, zakazivanjem konkretnih aktivnosti prema uslovima životne sredine i ujedno je osnova za prilagođavanje tržišnim, tehničkim, organizacionim i finansijskim uslovima u poslovanju i važno je za sve organizacije, bilo da su male, srednje ili velike. Planer postepeno preuzima velike količine zadataka, razvija i uvodi nove strategije. Preuzeti zadaci i odgovornosti ubrzo prevazilaze radno vreme i postaju posao 24/7. Stres koji se nagomilava tokom radnog vremena vrlo se lako odražava na zdravlje.

Planeri proizvodnje redovno se susreću sa sindromom izgaranja, jer je proces planiranja proizvodnje veoma stresan zbog složenosti dinamičkog planiranja proizvodnje. U nastavku pročitajte intervju Krunoslava Glavača, menadžera za rešenja za digitalnu proizvodnju CADCAM Grupe i stručnjaka za planiranje proizvodnje.

Koliko stresno može biti planiranje proizvodnje, o kojim procesima planer mora da razmišlja?

Planeri igraju ključnu ulogu u proizvodnim kompanijama. Planiranje proizvodnje je spona koja povezuje proizvodnju sa drugim odeljenjima u organizaciji, kao što su prodaja, nabavka, istraživanje i razvoj, proizvodnja, služba za korisnike i HR. Što bolje alate dobije planer, to je bolja osnova za komunikaciju između planera i drugih odeljenja o opcijama, ograničenjima i potencijalima u rasporedu. Biti planer je ponekad kao stajati između kamena i nakovnja. Prioriteti svakog odeljenja su različiti: rukovodioci proizvodnje daju prioritet 100% upotrebe mašina – ali ponekad je mašinama potrebno održavanje ili je osoblje odsutno. Menadžeri prodaje žele da porudžbine budu spremne na vreme, ali ponekad žele da dostave važnu porudžbinu za vrlo kratko vreme. Sve ovo u velikoj meri utiče na količinu stresa koji se nakuplja tokom radnog vremena planera.

Da li ste, radeći na poziciji planera proizvodnje (osobe s velikom odgovornošću), završili posao na kraju radnog vremena ili ste ga „nosili“ kući i nakon radnog vremena?

Naravno, planerima je potrebno vreme da strukturišu svoj raspored. Realni okviri planiranja proizvodnje smanjuju potrebu za iznenadnim i nepredviđenim promenama plana. Planiranje je realnije i ispravnije ako planer odvoji vreme za dnevne ili nedeljne preglede i prilagođavanje plana proizvodnje. Kontrolne tačke uključuju: status porudžbine, spremnost proizvodnje, identifikaciju fokusnih oblasti koje će plan za sledeću nedelju učiniti još preciznijim. Ali gotovo je sigurno da svaki planer većinu planiranja radi u miru i tišini svog doma. Izolacija od spoljnih uticaja, sastanaka i trenutnih obaveza u organizaciji koje utiču na rad i koncentraciju, veoma je uobičajeno rešenje kome pribegava većina planera.

Kako je softversko rešenje DELMIA Ortems pomoglo u sprečavanju izgaranja na poslu?

DELMIA Ortems APS eliminiše ograničenja planiranja Excel tabelama tako što vam daje jedan izvor tačnih podataka na koji svi mogu da se oslone. Podaci su u stvarnom vremenu i zasnovani su na stvarnim uslovima u vašoj fabrici ili proizvodnoj liniji. Podaci o naprednom planiranju i rasporedu su integrisani u nabavku, skladištenje, proizvodne kapacitete i radnu snagu. Planer može imati „Snapshot“ prikaz u bilo kom trenutku tokom celog procesa proizvodnje, a za svaku novu situaciju u planu uzrokovanu kvarovima na liniji, nedostatkom ljudi, uskim grlima, iznenadnim narudžbinama može simulirati „šta ako“ scenario i sa relevantnim KPI faktorima, u saradnji sa drugim odeljenjima u organizaciji, izabrati najprihvatljivije. Zaista smanjuje nivo stresa i izgaranja na poslu.

Koliko se smanjio stres planiranja proizvodnje korišćenjem softverskog rešenja DELMIA Ortems?

Stres u planiranju proizvodnje nikada se ne može u potpunosti izbeći, ali je drastično smanjen upotrebom DELMIA Ortems APS softvera. Ceo tim za planiranje i druga odeljenja u organizaciji kao što su prodaja, nabavka, proizvodnja, logistika i menadžment imaju trenutni uvid u planiranje, probleme i učestvuju u rešenjima. Shodno tome, nivo stresa je ravnomerno raspoređen i smanjen, a planer više ne nosi preostali stres i posao kući. Sada ima dovoljno vremena da pronađe i odluči se za najbolji mogući plan.

Kako biste sprečili burnout na poslu, važno je sledeće:

  1. Identifikovati sindrom burnout: prepoznati stresore u radnom okruženju, ispitati povezanost stresora na poslu sa sindromom izgaranja, ispitati povezanost stresora na poslu sa simptomima anksioznosti i depresije.
  2. Pronaći način kako se nositi sa sindromom burnout
  3. Ako je moguće – izbeći nastanak sindroma burnout
  4. Oporavak od sindroma burnout

Sve su to specifični izazovi za proizvodnju i zato je neophodno dinamički odrediti raspored predviđenih aktivnosti. Ključnu prednost DELMIA Ortems sistema predstavlja upravo njegova dinamičnost – brza prilagodljivost svakoj promeni i mogućnost predviđanja svih eventualnih ograničenja. Uz jasnu sliku trenutnih i budućih potreba možete brzo prepoznati i rešiti uska grla u proizvodnji. DELMIA Ortems APS (Advanced Planning and Scheduling System) je napredni sistem planiranja koji efikasno upravlja svim segmentima proizvodnog pogona.

Kako je proizvodnja dinamičan proces u kojem gotovo nikada ne možemo da predvidimo šta će nam doneti budućnost, izuzetno je važno obezbediti mogućnost dinamičkog planiranja i reorganizacije rasporeda planiranih operacija i potreba. Tako, uz „What if Scenarios,“ uvek možemo biti spremni i korak ispred svake moguće promene okolnosti.

Da li želite da planirate i optimizujete proizvodnju na strukturisan način? Vaš sledeći korak je da kontaktirate naše stručnjake i implementirate jedinstveno softversko rešenje za napredno planiranje i optimizaciju proizvodnje.

Pročitajte ostale blogove

7 razloga zašto su CATIA V5 inženjeri izabrali 3DEXPERIENCE platformu
Kako bismo vam pomogli na putu ka inovacijama i usvajanju digitalne transformacije poslovanja,
Napredne mogućnosti u dinamičkom planiranju proizvodnje
Napredne mogućnosti u dinamičkom planiranju proizvodnje daju vam uvid u rešavanje specifičnih
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od