Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

40 godina CATIA softvera

40 godina od rađanja čuvenog i najpoznatijeg industrijskog 3D CAD sistema.

Ove godine obeležavamo veliki jubilej: 40 godina od rađanja čuvenog i najpoznatijeg industrijskog 3D CAD sistema – CATIA, koji je oblikovao pravac i budućnost mnogih kompanija i industrija, poput vazduhoplovne i automobilske, a na neki način i samog čovečanstva, omogućavajući stvaranje najraznovrsnijih i najkompleksnijih proizvoda i tehnologija koji su omogućili ogroman progres.

CATIA je odavno prerasla 3D CAD softver. Od malih i jednostavnih proizvoda, do najkompleksnijh, poput aviona i kosmičke tehnike, ali isto tako i raznovrsnim primenama u dizajnu, arhitekturi, građevinarstvu, brodogradnji, energetici, medicini, CATIA oblikuje i unapređuje svet u kojem živimo. Na hiljade kompanija i dizajnera/inženjera koriste danas softver CATIA kao standard u stvaranju vrhunskih inovativnih proizvoda, dodatne vrednosti I inženjersko-poslovne izvrsnosti.

Naša firma godinama distribuira, implementira i obučava korisnike CATIA rešenja i ponosni smo što imamo ovakav vrhunski proizvod u portfoliju.

Neka nam CATIA živi još puno godina!

Pročitajte sjajan intervju sa tvorcem CATIA softvera o njegovom životnom putu, ali i istoriji proizvoda koji je možda poznatiji i od svoje kompanije i od svojih tvoraca.

Piše: Čedomir Duboka, CADCAM Data

Pročitajte ostale blogove

7 razloga zašto su CATIA V5 inženjeri izabrali 3DEXPERIENCE platformu
Kako bismo vam pomogli na putu ka inovacijama i usvajanju digitalne transformacije poslovanja,
Napredne mogućnosti u dinamičkom planiranju proizvodnje
Napredne mogućnosti u dinamičkom planiranju proizvodnje daju vam uvid u rešavanje specifičnih
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda
MODSIM i održivi razvoj proizvoda kao krajnji cilj imaju očuvanje i zaštitu životne sredine od