Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

4 načina na koje možete iskoristiti prednosti 3DEXPERIENCE platforme

Kompanije koje koriste 3DEXPERIENCE platformu mogu se veoma razlikovati jedna od druge. Neke od njih su vrlo velike, kao što je Bureau Veritas, dok su druge manje start-up kompanije poput EVUM Motors. Pored toga, posluju u raznim industrijama – vazduhoplovstvu i odbrani, industrijskoj opremi, energiji i materijalima, građevinarstvu, biološkim naukama i mnogim drugim. Neki proizvode robu široke potrošnje, kao Miele, dok drugi, kao što je Assistem, grade industrijsku infrastrukturu. Zanimljivo je primetiti da su, uprkos ovim razlikama, prednosti platforme 3DEXPERIENCE često iznenađujuće slične. Hajde da pogledamo neke od njih u nastavku.

Poboljšana efikasnost

Efikasnost znači korišćenje raspoloživih resursa na najbolji mogući način, a jedan od načina da se efikasnost poboljša jeste uvođenje najboljih rešenja i procesa dostupnih za podršku poslovnih aktivnosti i postizanje željenih rezultata. Sa 3DEXPERIENCE platformom, sve što vam je potrebno kombinovano je u bezbednom okruženju – procesi, podaci, timovi i aplikacije. Za mnoge kupce, ovaj pristup pruža sveobuhvatni pregled razvojnog procesa i povećanu efikasnost tokom celog životnog ciklusa.

Za kompaniju General Aeronautics, specijalizovanu za dizajn bespilotnih letelica, platforma 3DEXPERIENCE nudi sveobuhvatan uvid u životni ciklus proizvoda. Ovo im omogućava da izbegnu skupe probleme u kasnijim fazama i skrate vreme ciklusa projektovanja za 30%. Za druge, platforma omogućava veću efikasnost u određenim oblastima: Jaksche Technology koristi platformu za poboljšano praćenje upravljanja projektima, doslednu definiciju proizvoda i potpunu sledljivost. Efikasnost u ove tri oblasti drastično smanjuje njihove troškove razvoja.

Možemo lako da radimo zajedno i brzo donosimo odluke. Uz pomoć platforme 3DEXPERIENCE skratili smo vreme ciklusa planiranja za 30%.
Abhishek Burman
Izvršni direktor, General Aeronautics
Quotes
Jaksche Technology
Brz pristup informacijama i jednostavnost korišćenja omogućavaju nam nesmetan i brz razvoj proizvoda i praćenje u svakom koraku procesa.
Miroslav Stolić
Operativni direktor, JAKSCHE Technology
Quotes

Brže inovacije

Platforma 3DEXPERIENCE takođe ubrzava proces inoviranja i testiranja novih ideja, jer omogućava lako i brzo napredovanje od ideje do testiranja proizvoda. Za kompaniju EVUM Motors, integritet podataka prikupljenih na jednom mestu omogućava bržu potvrdu potencijalnih inovacija. Isto važi i za SDcpd – Institut za istraživanje i dizajn sa sedištem u Kini. 3DEXPERIENCE platforma im omogućava da testiraju i validiraju alternative dizajna kao što su izuzetno visoki lukovi u složenim infrastrukturnim projektima.

Malo je vremena za ulazak u elektromobilnost. Morate biti brzi sa pouzdanim, potpuno razvijenim proizvodom na tržištu. 3DEXPERIENCE platforma u oblaku pomaže nam da ubrzamo razvoj.
Martin Šoltés
Suosnivač i generalni direktor, EVUM Motors
Quotes
3DEXPERIENCE platforma nudi multidisciplinarne mogućnosti za kolaborativni dizajn i omogućava upravljanje znanjem za poboljšanje efikasnosti dizajna.
Mr. Zhang
Zamenik direktora BIM Centra, SDcpd
Quotes

Pionir u oblasti električnih aviona, Vertical Aerospace ide korak dalje sa izgradnjom digitalnih blizanaca koji obuhvataju sve discipline i operacije. Tehnologija digitalnog blizanca omogućava značajno skraćivanje vremena između faze koncepta i razvoja prototipa.

3DEXPERIENCE platforma će nam pomoći da razvijemo i podelimo kritične korake zahteva, obezbedimo razvijanje aviona u skladu sa tim zahtevima, izvršimo validaciju i takođe upravljamo sertifikacijom aviona kod nadležnih organa. To je jedini izvor istine za Vertical Aerospace i naše poslovne partnere, koji nam omogućava da radimo istovremeno gde god da se nalazimo u svetu.
Eric Samson
Šef inženjeringa, Vertical Aerospace
Quotes

Proširena saradnja

Povezivanjem dizajna, inženjeringa, proizvodnje i drugih odeljenja, 3DEXPERIENCE platforma je slična jedinstvenoj mreži za različite timove i saradnike koji su odgovorni za inovativne proizvode i usluge koje kupci očekuju. Ovaj integrisani pristup radu – a posebno inovacijama – nudi brojne opipljive prednosti. Naime, platforma deluje kao katalizator, jer su zadaci različitih radnih grupa za projektovanje i inženjering kombinovani u koordinisan, aerodinamičan radni tok. Pored toga, druge grupe mogu biti uključene u ciklus inovacija; ljudi koji rade na daljinu ili radne grupe koje ranije nisu bile uključene u razvojni ciklus sada takođe mogu da učestvuju u procesu inovacija.

Sa 3DEXPERIENCE platformom u oblaku, Vertical Aerospace je u procese uključio i one koji nisu uključeni u CAD modeliranje. Oni sada mogu da vide delove i modele dok je rad u toku i da daju povratne informacije i ideje – na primer, digitalnim označavanjem prototipa vrednim komentarima. Viraver, inovativni proizvođač stakla (pogledajte kako su dizajnirali stakleni snoubord), koristi platformu 3DEXPERIENCE da prikupi sve podatke o potrebama projekta i pojednostavi interakciju između učesnika. Inženjeri, dobavljači i kupci se okupljaju u svakom projektu radi brzog planiranja i inovacija. Ovo je najbolji primer saradnje.

Priprema za budućnost

Nedavno sletanje rovera Perseverance na Mars predstavlja odličan primer pripreme za budućnost. Rover će prikupiti uzorke stena i tla sa Marsa i poslati ih nazad na Zemlju – ali još nije poznato kako. NASA je potpuno posvećena misiji, ali ta misija tek treba da bude definisana. Uz dizajn Perseverance-a, NASA je spremna za buduće istraživačke misije.

Na Zemlji, mnogi naši kupci rade nešto slično. Oni prate promenljive trendove i nove mogućnosti (kao što je sektor komercijalnog prostor) i koriste ove informacije da se pripreme za neizvesnu budućnost. 3DEXPERIENCE platforma je jedan od načina da se to postigne. Uzmimo primer Viraver-a: 3DEXPERIENCE platforma im pomaže da poboljšaju vrednost informacija koje generišu tokom procesa razvoja trenutnih projekata, radeći sa namerom da iskoriste ovo znanje za buduće prilike. Ko zna, možda ćete jednog dana otići na posao na Viraver staklenom biciklu!

Bez obzira na veličinu ili misiju vaše kompanije, 3DEXPERIENCE platforma vam može pomoći da budete efikasniji, brže inovirate, bolje sarađujete i budete fokusirani na budućnost.

Saznajte više o 3DEXPERIENCE platformi

On Cloud rješenje za timski rad
Zašto izabrati 3DEXPERIENCE platformu u „oblaku“?
Poslovanje u „oblaku“ transformiše način upotrebe i troškove softvera za projektovanje.
Efikasnija saradnja uz 3DEXPERIENCE platformu
U uspešnim kompanijama shvataju da je bliska saradnja ključna komponenta uspeha. 3DEXPERIENCE
CATIA Connected Engineering: Dobitna kombinacija za zmagovalce na trgu
CATIA Connected Engineering: Dobitna kombinacija za pobednike na tržištu
Dobitna kombinacija za pobednike na tržištu.
Electric drive and SIMULATION_CADCAM
Lakše i brže projektovanje električnog pogona na 3DEXPERIENCE platformi
Električna vozila (EV) i električni proizvodi su danas izuzetno popularni. I da li se ikada