Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Digital Roadmap

VEBINAR, 24.11.2022.

Morana Pavičić

Datum: 24.11.2022.
Početak: 13:00 sati
Trajanje: 45 minuta
Dostupno online: da
Predavač: Morana Pavičić
Jezik predavanja: hrvatski

O vebinaru

Digitalna strategija je sveobuhvatan plan za usmeravanje fokusa organizacija na kritične izazove. To podrazumeva integraciju digitalnih tehnologija – sistema, aplikacija i specijalizovanih tehnologija kao što je veštačka inteligencija.

Digitalna mapa puta (Digital roadmap) je rezultat metodološke analize koja obuhvata željene benefite organizacije, njene nedostatke, trenutne sposobnosti i analizu jaza (Gap Analysis). Takođe uzima u obzir poslovnu strategiju i korišćene tehnologije i sisteme.

Mnogi, ako ne i svi poslovni procesi zahtevaće promene u budućnosti. Isto važi i za korporativnu kulturu organizacije. Stoga, kratak odgovor na pitanje „Šta predstavlja digitalna transformacija?“ jeste OPSTANAK.

 

O predavaču

Nakon sticanja diplome na smeru Mehatronika i robotika preddiplomskih studija FSB-a u Zagrebu, Morana je završila diplomski deo studija na smeru Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Tokom studija provela je šest meseci u Madridu, na fakultetu Papskog univerziteta Comillas, pohađajući kurseve industrijskog menadžmenta i poslovne administracije. Pre nego što se pridružila CADCAM timu, sticala je iskustvo u engleskom gradu Ejlsberi kao proizvodni inženjer u timu za unapređenje proizvodnih procesa, i u Zagrebu kao proizvodni procesni inženjer u automobilskoj industriji.

U CADCAM Grupi je na poziciji Technical Specialist i bavi se aktivnostima u vezi sa analizom poslovanja, sa akcentom na tehnički aspekt. Neke od aktivnosti uključuju mapiranje procesa, Gap analizu (stanje As-Is vs To-Be), procenu poslovne vrednosti pre i posle implementacije digitalnih rešenja (BVA) i naravno definisanje Digitalne mape puta za (potencijalne) klijente.

Svakodnevno usavršava i primenjuje znanje i interesovanje za svoju profesiju, pre svega iz perspektive procesa – bilo da je u pitanju fizički proizvodni pogon ili digitalna fabrika.

Prijavite se
Pogledajte ostale vebinare

Dinamično planiranje_Delmia Ortems
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje u drvnoj, prehrambenoj,
3DEXPERIENCE: okruženje u konfiguraciji visoke dostupnosti
Upoznaćete osnovne koncepte nužne za razumevanje procesa i neophodne elemente za uspostavljanje
Digital roadmap
Digital Roadmap
Da li znate šta sve obuhvata digitalna strategija i zašto je važna za budućnost poslovnih
SIMULIA - Uvod v Abaqus tečaj
Izbor konačnih elemenata u rešenju Abaqus
Ovaj vebinar pruža kratak pregled strukturnih elemenata dostupnih u softverskom rešenju Abaqus