Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Šta je procena poslovne vrednosti?

Datum: 07.10.2021.
Početak: 13.00 sati
Trajanje: 45 minuta
Dostupno online: da
Predavač: Drago Cmuk
Jezik predavanja: hrvatski

Vebinar

Obezbeđivanje besprekornosti u radu jedan je od najtežih zadataka menadžera, koji se najlakše može objasniti rečenicom velikog Gilberta Kita Čestertona: „Nije problem kada neko ne vidi rešenje. Problem je kada ne vidi problem”.

Na vebinaru, koji je uglavnom namenjen menadžerima i direktorima proizvodnje, poslušajte zašto je razumevanje gore navedene rečenice preduslov za digitalnu transformaciju (DX).

Moramo biti svesni problema na svim nivoima kako bismo mogli da planiramo i koristimo najbolja digitalna rešenja za njegovo rešavanje. Tako većina digitalnih strategija počinju procenom digitalne zrelosti. Navikli smo da radimo na određeni način i često umemo da previdimo promene koje bi mogle da nam pojednostave rad, ubrzaju ga i povećaju kvalitet. Zato je nekad potrebno uključiti nekoga nepristrasnog kako bi procenili našu efikasnost ili zrelost.

Kako digitalizacija nije sama sebi svrha, potrebno je da se operativna besprekornost gradi na osnovu bottom up pristupa. Takav pristup kombinuje iskustvo i znanje internih stručnjaka kompanije sa stručnošću konsultanta za digitalnu tehnologiju.

Najbolje prakse i dostupna rešenja upoređuju se sa trenutnim načinom rada (as is) i daju jasnu sliku oblasti koje treba poboljšati (to be). Ovo se zatim transformiše kroz strateške prioritete u digitalnu mapu (DX roadmap) kojom se planiraju određeni projekti. Kako sprovesti ovaj proces i na šta treba paziti – saznajte na vebinaru!

Predavač

 

Drago Cmuk je direktor za poslovni razvoj CADCAM Grupe u polju digitalne transformacije (DX). Pomaže kompanijama u strateškoj transformaciji i stvara konkurentsku prednost koristeći vodeće digitalne platforme i tehnologije. Stekao je međunarodni, dvostruki doktorat iz elektronike i ICT-a na Univerzitetu Sanio u u Italiji i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, kao i Master iz upravljanja poslovanjem (Executive MBA) u poslovnoj školi Cotrugli Business School. U industriji je vodio istraživanje i tehnološki razvoj (R&D) i proizvodnju softverskih i hardverskih rešenja u oblasti IoT rešenja. Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, doneo je inovacije i digitalnu transformaciju velikim organizacijama. Predaje u poslovnim školama i fakultetima, kao i na brojnim konferencijama.

Video mask

Propustili ste vebinar?

Pogledajte ga na našem YouTube kanalu

Pogledajte ostale vebinare

Dinamično planiranje_Delmia Ortems
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje u drvnoj, prehrambenoj,
3DEXPERIENCE: okruženje u konfiguraciji visoke dostupnosti
Upoznaćete osnovne koncepte nužne za razumevanje procesa i neophodne elemente za uspostavljanje
Digital roadmap
Digital Roadmap
Da li znate šta sve obuhvata digitalna strategija i zašto je važna za budućnost poslovnih
SIMULIA - Uvod v Abaqus tečaj
Izbor konačnih elemenata u rešenju Abaqus
Ovaj vebinar pruža kratak pregled strukturnih elemenata dostupnih u softverskom rešenju Abaqus