Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Najkraći put do pametne fabrike (Industrija 4.0)

NASTAVAK

Datum: 10.02.2022.
Početak: 13:00 sati
Trajanje: 45 minuta
Dostupno online: da
Predavač: Drago Cmuk
Jezik predavanja: hrvatski

Vebinar

Na šta bi trebalo da se stavi strateški akcenat i prema tome planira digitalizacija i unapređenje poslovanja? Koje su tehnologije temelj te industrije i kako rade? Kako pronaći najbolje rešenje i prepoznati najboljeg dobavljača? Postoje li univerzalni kriterijumi?

Upoznaćemo osnovne tehnologije i rešenja koja industriju čine naprednom (Smart). Kada ih definišemo i odaberemo, postavlja se pitanje ulaganja i redosleda aktivnosti… kako digitalizovati? Postepeno ili odjednom? Šta raditi sa starim procesima i zastarelim aplikacijama i podacima? Ako je tehnologija toliko moćna, zašto toliki projekti digitalne transformacije propadaju?

Predavač

Drago Cmuk je direktor za poslovni razvoj CADCAM Grupe u polju digitalne transformacije (DX). Pomaže kompanijama u strateškoj transformaciji i stvara konkurentsku prednost koristeći vodeće digitalne platforme i tehnologije. Stekao je međunarodni, dvostruki doktorat iz elektronike i ICT-a na Univerzitetu Sanio u u Italiji i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, kao i Master iz upravljanja poslovanjem (Executive MBA) u poslovnoj školi Cotrugli Business School. U industriji je vodio istraživanje i tehnološki razvoj (R&D) i proizvodnju softverskih i hardverskih rešenja u oblasti IoT rešenja. Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, doneo je inovacije i digitalnu transformaciju velikim organizacijama. Predaje u poslovnim školama i fakultetima, kao i na brojnim konferencijama.

Pogledajte ostale vebinare

Dinamično planiranje_Delmia Ortems
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje
Svakodnevni izazovi i rešenja u dinamičkom planiranju proizvodnje u drvnoj, prehrambenoj,
3DEXPERIENCE: okruženje u konfiguraciji visoke dostupnosti
Upoznaćete osnovne koncepte nužne za razumevanje procesa i neophodne elemente za uspostavljanje
Digital roadmap
Digital Roadmap
Da li znate šta sve obuhvata digitalna strategija i zašto je važna za budućnost poslovnih
SIMULIA - Uvod v Abaqus tečaj
Izbor konačnih elemenata u rešenju Abaqus
Ovaj vebinar pruža kratak pregled strukturnih elemenata dostupnih u softverskom rešenju Abaqus