Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Industrijski IoT i digitalna proizvodnja

Datum: 20.01.2022.
Početak: 13:00 sati
Trajanje: 45 minuta
Dostupno online: da
Predavač: Drago Cmuk
Jezik predavanja: hrvatski

Vebinar

„Da li želite da rešite sve svetske probleme? Onda ih izmerite!“ Rekao je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Bil Gejts.

Zaista, za većinu proizvodnih procesa, put do izvrsnosti popločan je merenjima kao osnovom za smanjenje troškova proizvodnje. U takvim uslovima ključno je imati rešenja koja će prikupiti sve podatke na mestima gde se troše vreme, novac, energija ili vredni resursi. Ali ostaju pitanja: kako pronaći najbolje / najpovoljnije rešenje? Kako prikupiti sve podatke? Koja je tamna strana industrijskih IoT rešenja? Kako ih integrisati sa postojećim aplikacijama i izvući maksimum iz njih.

Poslednji vebinar iz serije Digitalna transformacija – potreba ili samo trend? u organizaciji CADCAM Grupe namenjen je menadžmentu i vodećim predstavnicima industrije, a razgovaćemo o industrijskom IoT-u i digitalnoj proizvodnji.

Predavač

Drago Cmuk je direktor za poslovni razvoj CADCAM Grupe u polju digitalne transformacije (DX). Pomaže kompanijama u strateškoj transformaciji i stvara konkurentsku prednost koristeći vodeće digitalne platforme i tehnologije. Stekao je međunarodni, dvostruki doktorat iz elektronike i ICT-a na Univerzitetu Sanio u u Italiji i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, kao i Master iz upravljanja poslovanjem (Executive MBA) u poslovnoj školi Cotrugli Business School. U industriji je vodio istraživanje i tehnološki razvoj (R&D) i proizvodnju softverskih i hardverskih rešenja u oblasti IoT rešenja. Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, doneo je inovacije i digitalnu transformaciju velikim organizacijama. Predaje u poslovnim školama i fakultetima, kao i na brojnim konferencijama.

Video mask

Propustili ste vebinar?

Pogledajte ga na našem YouTube kanalu

Pogledajte ostale vebinare

SIMULIA - Uvod v Abaqus tečaj
Izbor konačnih elemenata u rešenju Abaqus
Ovaj vebinar pruža kratak pregled strukturnih elemenata dostupnih u softverskom rešenju Abaqus
ecycle Management
Sve što ste želeli da znate o PLM-u
O PLM-u se priča decenijama i svi se slažemo da je PLM okosnica upravljanja proizvodima, međutim,
Dinamičko planiranje proizvodnje - napredne mogućnosti
Kroz demo, odgovorićemo na pitanja kako da iznivelišemo obim posla i optimizujemo uska grla
Segmentacija aplikacija na platformi 3DEXPERIENCE
Tradicionalna arhitektura poslovnih rešenja zasnovana je na konceptu trostepene podele na nivoe: