Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Integracija sa ERP sistemom

Isplaniraj, integriši, prosperiraj!

Životni ciklus svakog novog proizvoda – ili promena postojećeg – započinje uvek: idejom!

Idejom o novim funkcionalnostima, idejom o novim primenama, ispunjenju novih tržišnih zahtjeva i potreba.

Tokom svog životnog ciklusa, proizvod prolazi različite faze razvoja uz korišćenje brojnih programskih rešenja.

Većinu životnog ciklusa proizvoda kompanije rešavaju putem PLM softverskog rešenja (Product Lifecycle Management) u kombinaciji s ERP programskim rešenjem (Enterprise Resource Planning).

Za veću efikasnost i manje troškove potrebno je ova dva sistema – povezati. Poželjno, uz što viši stepen automatizacije kroz njihovu integraciju.

Za povezivanje, kao rešenje, pojavljuje se 3DEXPERIENCE platforma koja predstavlja sistematski organizovan koncept upravljanja informacijama o životnom ciklusu proizvoda.

Za tržišni uspeh ključna je integracija s ERP sistemom koji je fokusiran na planiranu realizaciju proizvodnje, znači na finansijski aspekt poslovanja. Poželjno je da modeli podataka budu dvosmerno povezani putem automatizovanih procedura.

Kako se 3DEXPERIENCE platforma povezuje s ERP sistemima?

 

Potpuna integracija modela podataka nije potrebna jer je isuviše složena za efekat koji želimo da dobijemo. Povezivanje se zato fokusira na podatke relevantne za tečno funkcionisanje oba sistema. 3DEXPERIENCE platforma „javlja“ ERP sistemu bitne podatke iz sastavnice proizvoda, dok ERP prenosi relevantne podatke za planiranje i praćenje proizvodnje.

Takva komunikacija rešena je na strani 3DEXPERIENCE platforme, izradom samostalne aplikacije ili putem integrisanog dodatka u internet pretraživaču.

Vaš sledeći korak ka optimizaciji proizvodnje počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija