Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Dinamičko planiranje

Planovi se mogu menjati, ali rezultati ostaju vrhunski!
planiranje bez delmia ortems rješenja

Kako se trenutno planira proizvodnja?

 

Planiranje proizvodnje, ljudskih resursa i kapaciteta u većini kompanija se, čak na globalnom nivou, i dalje obavlja zastarelim alatima i metodama kao što su MS Excel tabele, radni listovi i slično.

Upotreba ovih rešenja podrazumeva ručni unos podataka, jer se ova rešenja uglavnom ne odnose na ERP, MES i PLM sisteme kompanije, ukoliko ih ona poseduje.

Ovakav način rada značajno povećava faktor ljudske greške i upravo iz tog razloga je planiranje statično, oduzima previše vremena planeru proizvodnje, ne podržava saradnju između odeljenja i vrlo je teško odrediti prioritete. 

Napredno planiranje i raspoređivanje
(Advanced Planning and Scheduling)

Korištenje delima ortems u proizvodnji

Ključna prednost sistema DELMIA Ortems je njegova dinamičnost – brza prilagodljivost svakoj promeni štedi mnogo vremena i novca i omogućava vam da predvidite sva moguća materijalna ograničenja. Sa jasnom slikom trenutnih i budućih potreba, možete brzo identifikovati i rešiti uska grla u proizvodnji.

APS kroz sistem DELMIA Ortems pomaže u upravljanju mašinama, proizvodnim linijama i pogonima, kako bi se uvećala efikasnost vašeg postrojenja.

* Mašinama , ljudskim kapacitetima, stanje magacina, dobavljačima, nabavku materijala, raspoloživost prostora, vremenska ograničenja, raspoloživost mašina i alata, preventivno održavanja mašina, ostalo po potrebi 

Sve navedeno sakuplja se u jednoj centralnoj bazi podataka, na primer u ERP sistemu, i koristi se u sistemu DELMIA Ortems. Na osnovu ovih podataka izrađuje se konkretan plan proizvodnje koji možete da vratite u ERP ili da direktno generišete izveštaje putem MS Excel tabela ili modula Ortems Report. 

Izazovi svakog planera proizvodnje

 

Planer proizvodnje svakodnevno se suočava sa složenim izazovima. Potrebno je uzeti u obzir niz različitih faktora i podataka koji utiču na proizvodni proces i rezultate. Između ostalog, dugačka lista ovih faktora i podataka uključuje, na primer, proizvodne rokove, rokove isporuke, kvarove mašina, bolovanja, prioritetne narudžbine, materijale, sastavnice. 

Možemo reći da je gotovo nemoguće planirati proizvodnju bez dobrog alata za planiranje koji uzima u obzir sve ove faktore. U većini slučajeva planiranje bez pravih alata oduzima puno vremena i predstavlja veliki problem u slučaju neplaniranih situacija ili potrebe za brzom promenom proizvodnog plana. 

 

DELMIA Ortems za dinamičko planiranje proizvodnje

DELMIA Ortems alati za optimizaciju

Ističemo kako DELMIA Ortems svojim optimizacionim funkcionalnostima omogućava uspešnu, visokokvalitetnu i tačnu optimizaciju, planiranje, zakazivanje i realizovanje proizvodnog plana.

Nudi vam precizno planiranje proizvodnje u bukvalno jednom minutu, tj. od detaljnog rasporeda aktivnosti do dugoročnog planiranja.

 

Prednosti sistema DELMIA Ortems su dokazane!

Naši klijenti potvrđuju: DELMIA Ortems zaista čini razliku! 

Smanjenje trajanja proizvodnje u proseku za
50 %
Smanjenje vremena postavki na mašinama za
25 %
Ukupna ušteda vremena za
60 %
Smanjenje inventara za
40 %
Planiranje i nadgledanje radnih naloga: povećanje do
100 %
Povećanje ukupne usluge prema kupcima za
50 %
Povećanje produktivnosti za najmanje
10 %

Želite da znate više o ZW 3D softveru?

Rado ćemo vam predstaviti šta sve ZW 3D može učiniti za vas.