Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Dinamičko planiranje

Planovi se mogu menjati, ali rezultati ostaju vrhunski!

Kako se trenutno planira proizvodnja?

 

Planiranje proizvodnje, ljudskih resursa i kapaciteta u većini kompanija se, čak na globalnom nivou, i dalje obavlja zastarelim alatima i metodama kao što su MS Excel tabele, radni listovi i slično.

Upotreba ovih rešenja podrazumeva ručni unos podataka, jer se ova rešenja uglavnom ne odnose na ERP, MES i PLM sisteme kompanije, ukoliko ih ona poseduje.

Ovakav način rada značajno povećava faktor ljudske greške i upravo iz tog razloga je planiranje statično, oduzima previše vremena planeru proizvodnje, ne podržava saradnju između odeljenja i vrlo je teško odrediti prioritete. 

Napredno planiranje i raspoređivanje
(Advanced Planning and Scheduling)

Ključna prednost sistema DELMIA Ortems je njegova dinamičnost – brza prilagodljivost svakoj promeni štedi mnogo vremena i novca i omogućava vam da predvidite sva moguća materijalna ograničenja. Sa jasnom slikom trenutnih i budućih potreba, možete brzo identifikovati i rešiti uska grla u proizvodnji.

APS kroz sistem DELMIA Ortems pomaže u upravljanju mašinama, proizvodnim linijama i pogonima, kako bi se uvećala efikasnost vašeg postrojenja.

* Mašinama , ljudskim kapacitetima, stanje magacina, dobavljačima, nabavku materijala, raspoloživost prostora, vremenska ograničenja, raspoloživost mašina i alata, preventivno održavanja mašina, ostalo po potrebi 

Sve navedeno sakuplja se u jednoj centralnoj bazi podataka, na primer u ERP sistemu, i koristi se u sistemu DELMIA Ortems. Na osnovu ovih podataka izrađuje se konkretan plan proizvodnje koji možete da vratite u ERP ili da direktno generišete izveštaje putem MS Excel tabela ili modula Ortems Report. 

Izazovi svakog planera proizvodnje

 

Planer proizvodnje svakodnevno se suočava sa složenim izazovima. Potrebno je uzeti u obzir niz različitih faktora i podataka koji utiču na proizvodni proces i rezultate. Između ostalog, dugačka lista ovih faktora i podataka uključuje, na primer, proizvodne rokove, rokove isporuke, kvarove mašina, bolovanja, prioritetne narudžbine, materijale, sastavnice. 

Možemo reći da je gotovo nemoguće planirati proizvodnju bez dobrog alata za planiranje koji uzima u obzir sve ove faktore. U većini slučajeva planiranje bez pravih alata oduzima puno vremena i predstavlja veliki problem u slučaju neplaniranih situacija ili potrebe za brzom promenom proizvodnog plana. 

 

DELMIA Ortems alati za optimizaciju

Ističemo kako DELMIA Ortems svojim optimizacionim funkcionalnostima omogućava uspešnu, visokokvalitetnu i tačnu optimizaciju, planiranje, zakazivanje i realizovanje proizvodnog plana.

Nudi vam precizno planiranje proizvodnje u bukvalno jednom minutu, tj. od detaljnog rasporeda aktivnosti do dugoročnog planiranja.

 

Prednosti sistema DELMIA Ortems su dokazane!

Naši klijenti potvrđuju: DELMIA Ortems zaista čini razliku! 

Smanjenje trajanja proizvodnje u proseku za
50 %
Smanjenje vremena postavki na mašinama za
25 %
Ukupna ušteda vremena za
60 %
Smanjenje inventara za
40 %
Planiranje i nadgledanje radnih naloga: povećanje do
100 %
Povećanje ukupne usluge prema kupcima za
50 %
Povećanje produktivnosti za najmanje
10 %

Vaš sledeći korak ka ubrzanom razvoju proizvoda počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija