Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Robotika

Robotika u službi napredne industrije i vašeg tržišnog uspeha.

U filmovima naučne fantastike robotima je uglavnom dodeljena uloga pobunjene radne snage, ali stvarnost je još impresivnija: roboti su danas prepoznati kao ključna prednost u poboljšanju proizvodnih procesa.

Robotika u proizvodnji značajno povećava performanse, brzinu, preciznost ili jednostavno zamenjuje nedostupnu ljudsku radnu snagu. Pored toga, roboti se koriste u izuzetno nepovoljnim i po život opasnim oblastima rada: od morskih dubina, preko hemijski opasnog okruženja, do svemira. Roboti imaju vrlo širok spektar primene, izvodeći i najzahtevnije zadatke sa velikom preciznošću i pouzdanošću.  

Međutim, još uvek nema dovoljno znanja o tome kako maksimalno iskoristiti robotsku proizvodnu liniju. Pored toga, svako reprogramiranje, testiranje ili promena namene proizvodne linije košta vremena i novca pa se kompanije plaše da će prilikom ulaska u ovaj posao potrošiti puno vremena i zakasniti sa ugovornim obavezama. Upravo zbog razumevanja takvih dilema proizvođača, kreirano je softversko rešenje DELMIA Robotics kao deo 3DEXPERIENCE digitalne platforme

DELMIA Robotics nudi vrlo jednostavno i sveobuhvatno virtuelno 3D okruženje koje se koristi u modeliranju i optimizaciji proizvodnih linija. Pomoću ovog softverskog rešenja moći ćete da testirate, reprogramirate i vidite kako da unapredite svoju proizvodnju, a da pritom ne zaustavljate proizvodnu liniju. DELMIA Robotics omogućava saradnju svih učesnika, povezujući stvarni i virtuelni svet, a korisnicima pruža najkraći put do operativne izvrsnosti. Svi dobro znamo da je pored kvaliteta proizvoda, operativna izvrsnost ključni preduslov za globalnu konkurentnost.

Koristeći softversko rešenje DELMIA Robotics na platformi 3DEXPERIENCE, pojednostavljujete i ubrzavate validaciju proizvodnih sistema i programiranje robota u virtuelnom 3D okruženju, pre nego što se postavi stvarna proizvodna linija. DELMIA tako ubrzava lansiranje novih proizvodnih linija, novih proizvoda i omogućava lakše upravljanje promenama u proizvodnim procesima. DELMIA Robotics planira, programira i optimizuje robotske linije. To je najlakše sa virtuelnim modelima koji štede vreme i novac i podstiču na transformaciju proizvodnje.

Prednosti su višestruke:

  • celokupan proizvodni proces prebačen u virtuelni svet 
  • virtuelno programiranje robotske ruke i automatizovano pronalaženje putanja alata 
  • intuitivni i prilagodljiv virtuelni interfejs koji simulira stvarnu situaciju u fabrici 
  • otkrivanje sudara i programiranje paralelnog rada više robota 
  • vizuelni prikaz npr. zavarivanja, premeštanja paleta, zakivanja, farbanja, nanošenja zaptivnih masa 
  • rešavanje problema bez zaustavljanja proizvodne linije (npr. usled sudara ili neadekvatnih vremenskih ciklusa), koji bi prouzrokovali zastoj u proizvodnji i tako napravili ogromne troškove 
  • optimizacija proizvodnje i putanje alata, čime se skraćuje proces u realnom vremenu i smanjuje  potrošnja energije.

Pored toga, na raspolaganju imate stalno nadograđivanu bazu robota i uređaja, što omogućava fleksibilnost i prilagodljivost vašim konkretnim proizvodnim potrebama. Robotika zahteva značajna ulaganja pa je dvoumljenje proizvođača oko takvih ulaganja očekivano. 

Vaš sledeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija