Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Automatizacija

Možemo unaprediti vašu proizvodnju – proverite kako!
Alati za digitalnu transformaciju

Automatizacija je proces u kojem mašine i tehnologija zamenjuju ručni rad

 

Međutim, to ne znači da nam treba manje radnika već da se oni mogu posvetiti poslovima s većom dodatom vrednošću, poput upravljanja mašinama ili softverom, optimizacije procesa ili možda samo praćenja i donošenja odluka kako automatizaciju maksimalno iskoristiti i unaprediti. Softver je mozak mašina koji može dopunjavati naše znanje i iskustvo, ali to nije nešto što se dešava samo od sebe. Da bi softver radio kako želimo i integrisao našu inteligenciju s veštačkom ili automatizacijom, moramo uložiti puno napora. Jednom kada to uradimo, softver možemo koristiti iznova i iznova. Svaki put će savršeno obaviti posao. 

Mnogi proizvođači rade na povezivanju poslovnog softvera (ERP – Enterprise Resource Planning) sa industrijskom automatizacijom. 

Izgradnja sveobuhvatnog kontrolnog sistema često se pokazuje izazovnom iz 2 razloga

Sastavnica

 

Većina kompanija nema tačnu sastavnicu proizvoda koja se automatski generiše prilikom izrade 3D modela ili dokumentacije već je generiše u različitim pomoćnim alatima. Prilikom preuređivanja podataka i prepisivanja u ERP javljaju se brojne greške i sprečavaju poboljšanja i digitalizacija proizvodnje.  

Za izradu i promene na sastavnici neophodna je ispravna metodologija za izradu dokumentacije i solidan Product Lifecycle Management

Planiranje proizvodnog procesa slika sekcije

Izrada preciznog plana proizvodnje


Iako moderniji ERP sistemi imaju module za planiranje proizvodnje, svaka naprednija kompanija suočila se sa problemom modeliranja stvarnih proizvodnih ograničenja i izrade preciznog dinamičkog plana proizvodnje. Bilo da je reč o potrebi za dnevnim izmenama plana, simulacijama scenarija ili planiranjem sirovina, to je obično teško izvesti bez optimalnog programa za ovu svrhu.

3DEXPERIENCE, centralna digitalna platforma menja stvari

 

Veliki broj proizvodnih kompanija godinama se bori da prilagodi ERP kako bi tačno planirao proizvodnju ili bar objedinio informacije iz raznih Excel dokumenata. Iz našeg iskustva – to vrlo retko uspeva. ERP nije PLM sistem niti alat za dinamičko ili statičko planiranje proizvodnje. Najbolji rezultati postižu se kada se rešenja koriste u svrhu za koju su optimizovana. Ako proširite ERP pomoću platforme 3DEXPERIENCE, uvek ćete imati ažurirane sastavnice i optimalan plan proizvodnje dostupan svima. 

Smanjenje faktora ljudske greške, tačan plan proizvodnje i fleksibilnost koju takvo rešenje donosi, osnovni su preduslovi za maksimalnu upotrebu automatizacije u svakoj kompaniji.

Visoka efikasnost kompletnog procesa moguća je samo korišćenjem centralne digitalne platforme koja može da poveže ERP sa automatizacijom i da automatizuje proces izrade 3D modela, sastavnica i drugih osnova i tako postiže digitalni kontinuitet. Dobijamo kontrolu nad svim procesima i pristup pravim informacijama u pravo vreme, sa bilo kog uređaja, ma gde se nalazili.

Takva integrisana automatizacija donosi mnoge prednosti, kao što su veća efikasnost, brži rad i veći radni kapacitet i, što je najvažnije, čitav proces postaje jednostavniji. Platforma 3DEXPERIENCE uspostavlja precizan protok dokumenata kroz rute, tako da možemo biti sigurni da ništa neće poći po zlu. Automatizacija će ubrzati rad vaših mašina, ali digitalizacija će automatizovati i ubrzati celokupan proizvodni proces.  

Ovim možemo postići potpunu kontrolu nad kompanijom i naprednu saradnju mašina i ljudi gde god da se nalazimo.  

Ako želite da napravite iskorak u ovoj oblasti možete nam verovati – ali je još bolje da nas testirate i mi ćemo vam pokazati šta sve možemo učiniti za vaše poslovanje! 

Vaš sledeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija