Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Prva 3DEXPERIENCE laboratorija u Beogradu

Otvorena prva 3DEXPERIENCE laboratorija na Mašinskom fakultetu u Beogradu

Quotes icon
Imperativ vremena u kom živimo jesu novine, a naša ambicija je da naša laboratorija bude jedno od mesta na kom će se praksa nastavljati na teoriju. Intelektualni kapital treba ugraditi u neki proizvod, to je budućnost. Stvaranjem partnerstava s kompanijama iz ove oblasti želimo da povećamo cenu kreativnosti i intelektualnog kapitala, da razvijamo nove metode i proizvode.

Radivoje Mitrović,
dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu
Radivoje Mitrović  - dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Testimonial BG

Ova laboratorija studentima i nastavnicima omogućava da u virtuelnoj realnosti isprobaju ideje i koncepte za industrijske proizvode, to jest da kroz jednu platformu sagledaju ceo životni vek proizvoda – od ideje i dizajna, preko simulacije i testiranja, proizvodnje, lansiranja na tržištu, do reciklaže. Platforma povezuje projektante, inženjere, dizajnere, menadžere, marketing stručnjake, prodavce, itd. u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja, a moguće je uključivanje stručnjaka različitih profila iz celog sveta, i to istovremeno.

„Želimo da se tranformišemo u ekonomiju zasnovanu na znanju i da naš BDP nema mali linerani rast, već eksponencijalni. Vrata našeg fakulteta su uvek otvorena za ovakve inovativne događaje”, rekao je Mitrović i dodao da je od ove godine studentima beogradskog Mašinskog fakluteta na raspolaganju i smer Informacione tehnologije u mašinstvu.

Carreaux
Otvaranje prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu

Laboratorija je rezultat saradnje kompanije CADCAM Data iz Beograda, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i beogradskog Mašinskog fakulteta, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori. Reč je o prvoj takvoj laboratoriji u Beogradu.

Carreaux
Video mask
Otvaranje prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu

Otvaranje prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu