Kontakt Envelope
CADCAM Solutions

Upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Ispišite uspješnu životnu priču proizvoda!
Carreaux

PLM je Product Lifecycle Management, odnosno Upravljanje životnim ciklusom proizvoda. PLM objedinjuje ljude, poslovne procese i IT sisteme, s ciljem upravljanja proizvodima od ideje za novi proizvod i njegovog razvoja, preko proizvodnje, nabave i prodaje, pa sve do upotrebe i kraja životnog ciklusa proizvoda.

PLM u različitim fazama proizvodnog ciklusa podržava stvaranje i upravljanje s podacima, koji su uvijek ažurirani, centralno dostupni i u odgovarajućoj verziji. PLM povezuje virtualni i fizički proizvod, te omogućava bolje praćenje promjena, projekata, zahtjeva, a istovremeno uklanja granice između disciplina, aplikacija i odjela.

 

Pogledajte pobliže šta sve uključuje
upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Izazov #1

Kad svi znaju, procesi kraće traju

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to predstavlja „noćnu moru“ za proces razvoja i proizvodnje. 3DEXPERIENCE platforma omogućuje vam sasvim novi pristup radnim procesima: osigurava uvijek ažurirane podatke, daje jasno definiran pristup relevantnim podacima, te isključuje prepisivanje i dupliranje koje samo oduzima vrijeme i povećava troškove.

Izazov #2

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

Zanima vas kako jednostavno upravljati projektima, a istovremeno imati nadzor nad procesima i pristup svim bitnim podacima?

Izazov #3

Upravljajte promjenama – ne dozvolite da one upravljaju vama!

Radeći na tržištu, uvidjeli ste konstantnu potrebu za promjenama. Iskoristite promjene u svoju korist – pretvorite je u rast. Zato je ključno upravljati promjenama, ne dozvoliti da vas promjene zateknu i da upravljaju vama.

Upravljajte promjenama – ne dozvolite da one upravljaju vama!

 

Radeći na tržištu, uvidjeli ste konstantnu potrebu za promjenama. Iskoristite promjene u svoju korist – pretvorite je u rast. Zato je ključno upravljati promjenama, ne dozvoliti da vas promjene zateknu i da upravljaju vama. To je znatno lakše kada imate na umu sljedeće elemente:

  • Za uspješno provođenje promjena, potrebno je imati jasan uvid u utjecaje promjene: obuhvatiti sve na što promjena utječe i sve što utječe na promjenu.
  • Potrebne su fleksibilnost i brzina, ali i promišljenost. Struktuiranost odluka omogućit će kompletnu realizaciju promjena.
  • Potrebno je omogućiti jednostavan uvid u sve objekte koji su obuhvaćeni svim sudionicima u procesu.
  • Sama promjena – njezini uzroci i rezultati – moraju biti dostupni i jasni svim relevantnim sudionicima kroz cijeli proces.

Više promjena može postojati paralelno ili serijski na objektima koji utječu jedni na druge, a to također spada u upravljanje promjenama.

Timska komunikacija kakvu želite

 

U složenom razvojnom i proizvodnom procesu, nesporazumi i zastoji u komunikaciji koštaju dragocjenog vremena, a još više novca. 3DEXPERIENCE Routes daje vam jednostavniji, brži, tečniji i pregledniji proces obavještavanja i odobravanja.

Zato uvođenjem 3DEXPERIENCE ruta dobivate:

  • Sistem u kojem je vaš proizvod u fokusu: svi relevantni podaci vezuju se direktno uz proizvod, čime se postižu sljedivost, tačnost i brzina pri donošenju odluka.
  • Fleksibilnost kojom se proces odobravanja može adaptirati, s obzirom na složenost komunikacije te na broj uključenih sudionika.
  • Nema više traženja po papirima: proces je u potpunosti digitaliziran.
  • Svi potrebni podaci, svi dokumenti i sve odluke na jednom mjestu.
  • Ažuriranost i preglednost: vizuelni prikaz u stvarnom vremenu.
  • Ako se ne želite odreći elektronske pošte (skrać. e-pošta), sistem je moguće vezati uz MS Outlook, pri čemu dobivate automatski generiranu e-poštu, te na taj način ostvarujete tačnost i preglednost podataka.

Komunikacija putem 3DEXPERIENCE Routes unaprijedit će vaš timski rad i ubrzati proces donošenja odluka, što će se vrlo brzo vidjeti kroz vašu konkurentnost i spremnost na sve dinamične zahtjeve tržišta.

Proizvodnja koja udovoljava vašim zahtjevima

 

Udovoljiti svima? Posve je nemoguće, ali kada je riječ o upravljanju zahtjevima u složenom razvojnom i proizvodnom procesu, poželjno je nastojati zadovoljiti potrebe, a od sada je to  i znatno lakše!

Specifikacija zahtjeva služi kao ulazni dokument svakom ko se bavi razvojem proizvoda i procesa, testiranjem, izradom prototipa, te proizvodnjom. Ispunjavanje zahtjeva dinamički je proces koji traje kroz cijeli životni ciklus proizvoda, uz korisničke zahtjeve, kao i standarde, propise i procedure.

Upravljanje zahtjevima uz pomoć 3DEXPERIENCE platforme smanjuje troškove i vrijeme razvoja: rad je transparentniji, a komunikacija unutar timova znatno brža i jasnija.

Na taj način, podiže se cjelokupna kvaliteta vašeg poslovanja.

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

 

Zanima vas kako jednostavno upravljati projektima, a istovremeno imati uvid u procese i pristup svim bitnim podacima?

Želite jednim klikom odgovornoj osobi dodjeliti zadatak s pripadajućim dokumentom?

Isprobajte sve mogućnosti našeg rješenja za upravljanje projektima temeljenog na 3DEXPERIENCE platformi.

Project Management 3DEXPERIENCE aplikacija neophodan je alat za voditelje projekata, ali i sve ostale sudionike projekta, dobavljače, partnere i kupce. Za sve koji aktivno sudjeluju na projektu.

Omogućite svim uključenim odjelima pristup ključnim informacijama, i preuzmite kontrolu nad projektom i projektnim isporukama u realnom vremenu.

Kao voditelj projekta, više se ne morate baviti pronalaskom odgovarajućih dokumenata, već evaluacijom progresa projekta, identifikacijom rizika i još boljim upravljanjem resursima.

Projekat je odrađen brže, lakše i profitabilnije, a vi kroz čitav proces imate potpune i tačne informacije.

Tajna uspjeha je u jednostavnosti

 

Upravljati kompleksnim procesima na jasan, jednostavan i protočan način, tajna je najuspješnijih kompanija.

Ključ je u preciznim, tačnim i ažurnim informacijama i praćenju svih relevantnih podataka. Danas su proizvodi sve složeniji zbog prilagođavanja zahtjevima tržišta, a možda i svakog pojedinog kupca i potrebno je upravljati svim zahtjevima, od planiranja do proizvodnje.

Kada je protok informacija i znanja jasno definisan, sve postaje znatno jednostavnije, brže i profitabilnije.

3DEXPERIENCE platforma objedinjuje i sinhronizira cijeli proces, otvara informacijski kanal svima koji su uključeni u proces i istovremeno podržava znatno veću raznolikost proizvodnog asortimana.

 

Na taj način, vođenje proizvoda postaje neusporedivo jednostavnije, brže i u konačnici isplativije za cijelo preduzeće.

Kompanija uvijek ostaje agilna. pri planiranju i donošenju bitnih odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odjela, te stvara prednost u odnosu na konkurenciju.

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to je „noćna mora“ za proces razvoja i proizvodnje.

 

3DEXPERIENCE platforma omogućuje vam sasvim novi pristup radnim procesima: osigurava uvijek ažurirane podatke, daje jasno definiran pristup relevantnim podacima, te isključuje prepisivanje i dupliranje koje samo oduzima vrijeme i povećava troškove.

Carreaux
the-team

Sve to zvuči izvrsno! Ali zašto baš CADCAM Solutions?

 

Savremena i inovativna rješenja, dokazani inžinjeri na području konstrukcije, simulacija i metodologije, iskustvo u najboljim svjetskim praksama, te stotine uspješno odrađenih projekata, garancija su vašeg uspjeha. Dopustite da vam demonstriramo mogućnosti za unaprjeđenje vaših razvojno-proizvodnih procesa i povećanje učinkovitosti vašeg tima.

Vaš sljedeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovdje

Kontaktirajte nas za više informacija.