Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Ispišite uspješnu životnu priču proizvoda!
Carreaux

PLM je Product Lifecycle Management, odnosno Upravljanje životnim ciklusom proizvoda. PLM objedinjuje ljude, poslovne procese i IT sisteme, s ciljem upravljanja proizvodima od ideje za novi proizvod i njegovog razvoja, preko proizvodnje, nabave i prodaje, pa sve do upotrebe i kraja životnog ciklusa proizvoda.

PLM u različitim fazama proizvodnog ciklusa podržava stvaranje i upravljanje s podacima, koji su uvijek ažurirani, centralno dostupni i u odgovarajućoj verziji. PLM povezuje virtualni i fizički proizvod, te omogućava bolje praćenje promjena, projekata, zahtjeva, a istovremeno uklanja granice između disciplina, aplikacija i odjela.

 

Pogledajte pobliže šta sve uključuje
upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Izazov #1

Kad svi znaju, procesi kraće traju

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to predstavlja „noćnu moru“ za proces razvoja i proizvodnje. 3DEXPERIENCE platforma omogućuje vam sasvim novi pristup radnim procesima: osigurava uvijek ažurirane podatke, daje jasno definiran pristup relevantnim podacima, te isključuje prepisivanje i dupliranje koje samo oduzima vrijeme i povećava troškove.

Izazov #2

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

Zanima vas kako jednostavno upravljati projektima, a istovremeno imati nadzor nad procesima i pristup svim bitnim podacima?

Izazov #3

Upravljajte promjenama – ne dozvolite da one upravljaju vama!

Radeći na tržištu, uvidjeli ste konstantnu potrebu za promjenama. Iskoristite promjene u svoju korist – pretvorite je u rast. Zato je ključno upravljati promjenama, ne dozvoliti da vas promjene zateknu i da upravljaju vama.

Upravljajte promjenama – ne dozvolite da one upravljaju vama!

 

Radeći na tržištu, uvidjeli ste konstantnu potrebu za promjenama. Iskoristite promjene u svoju korist – pretvorite je u rast. Zato je ključno upravljati promjenama, ne dozvoliti da vas promjene zateknu i da upravljaju vama. To je znatno lakše kada imate na umu sljedeće elemente:

  • Za uspješno provođenje promjena, potrebno je imati jasan uvid u utjecaje promjene: obuhvatiti sve na što promjena utječe i sve što utječe na promjenu.
  • Potrebne su fleksibilnost i brzina, ali i promišljenost. Struktuiranost odluka omogućit će kompletnu realizaciju promjena.
  • Potrebno je omogućiti jednostavan uvid u sve objekte koji su obuhvaćeni svim sudionicima u procesu.
  • Sama promjena – njezini uzroci i rezultati – moraju biti dostupni i jasni svim relevantnim sudionicima kroz cijeli proces.

Više promjena može postojati paralelno ili serijski na objektima koji utječu jedni na druge, a to također spada u upravljanje promjenama.

Timska komunikacija kakvu želite

 

U složenom razvojnom i proizvodnom procesu, nesporazumi i zastoji u komunikaciji koštaju dragocjenog vremena, a još više novca. 3DEXPERIENCE Routes daje vam jednostavniji, brži, tečniji i pregledniji proces obavještavanja i odobravanja.

Zato uvođenjem 3DEXPERIENCE ruta dobivate:

  • Sistem u kojem je vaš proizvod u fokusu: svi relevantni podaci vezuju se direktno uz proizvod, čime se postižu sljedivost, tačnost i brzina pri donošenju odluka.
  • Fleksibilnost kojom se proces odobravanja može adaptirati, s obzirom na složenost komunikacije te na broj uključenih sudionika.
  • Nema više traženja po papirima: proces je u potpunosti digitaliziran.
  • Svi potrebni podaci, svi dokumenti i sve odluke na jednom mjestu.
  • Ažuriranost i preglednost: vizuelni prikaz u stvarnom vremenu.
  • Ako se ne želite odreći elektronske pošte (skrać. e-pošta), sistem je moguće vezati uz MS Outlook, pri čemu dobivate automatski generiranu e-poštu, te na taj način ostvarujete tačnost i preglednost podataka.

Komunikacija putem 3DEXPERIENCE Routes unaprijedit će vaš timski rad i ubrzati proces donošenja odluka, što će se vrlo brzo vidjeti kroz vašu konkurentnost i spremnost na sve dinamične zahtjeve tržišta.

Proizvodnja koja udovoljava vašim zahtjevima

 

Udovoljiti svima? Posve je nemoguće, ali kada je riječ o upravljanju zahtjevima u složenom razvojnom i proizvodnom procesu, poželjno je nastojati zadovoljiti potrebe, a od sada je to  i znatno lakše!

Specifikacija zahtjeva služi kao ulazni dokument svakom ko se bavi razvojem proizvoda i procesa, testiranjem, izradom prototipa, te proizvodnjom. Ispunjavanje zahtjeva dinamički je proces koji traje kroz cijeli životni ciklus proizvoda, uz korisničke zahtjeve, kao i standarde, propise i procedure.

Upravljanje zahtjevima uz pomoć 3DEXPERIENCE platforme smanjuje troškove i vrijeme razvoja: rad je transparentniji, a komunikacija unutar timova znatno brža i jasnija.

Na taj način, podiže se cjelokupna kvaliteta vašeg poslovanja.

Sve je bolje kada tim dobro sarađuje

 

Zanima vas kako jednostavno upravljati projektima, a istovremeno imati uvid u procese i pristup svim bitnim podacima?

Želite jednim klikom odgovornoj osobi dodjeliti zadatak s pripadajućim dokumentom?

Isprobajte sve mogućnosti našeg rješenja za upravljanje projektima temeljenog na 3DEXPERIENCE platformi.

Project Management 3DEXPERIENCE aplikacija neophodan je alat za voditelje projekata, ali i sve ostale sudionike projekta, dobavljače, partnere i kupce. Za sve koji aktivno sudjeluju na projektu.

Omogućite svim uključenim odjelima pristup ključnim informacijama, i preuzmite kontrolu nad projektom i projektnim isporukama u realnom vremenu.

Kao voditelj projekta, više se ne morate baviti pronalaskom odgovarajućih dokumenata, već evaluacijom progresa projekta, identifikacijom rizika i još boljim upravljanjem resursima.

Projekat je odrađen brže, lakše i profitabilnije, a vi kroz čitav proces imate potpune i tačne informacije.

Tajna uspjeha je u jednostavnosti

 

Upravljati kompleksnim procesima na jasan, jednostavan i protočan način, tajna je najuspješnijih kompanija.

Ključ je u preciznim, tačnim i ažurnim informacijama i praćenju svih relevantnih podataka. Danas su proizvodi sve složeniji zbog prilagođavanja zahtjevima tržišta, a možda i svakog pojedinog kupca i potrebno je upravljati svim zahtjevima, od planiranja do proizvodnje.

Kada je protok informacija i znanja jasno definisan, sve postaje znatno jednostavnije, brže i profitabilnije.

3DEXPERIENCE platforma objedinjuje i sinhronizira cijeli proces, otvara informacijski kanal svima koji su uključeni u proces i istovremeno podržava znatno veću raznolikost proizvodnog asortimana.

 

Na taj način, vođenje proizvoda postaje neusporedivo jednostavnije, brže i u konačnici isplativije za cijelo preduzeće.

Kompanija uvijek ostaje agilna. pri planiranju i donošenju bitnih odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odjela, te stvara prednost u odnosu na konkurenciju.

Neusklađenost, nedostupnost ili dupliranje podataka – sve to je „noćna mora“ za proces razvoja i proizvodnje.

 

3DEXPERIENCE platforma omogućuje vam sasvim novi pristup radnim procesima: osigurava uvijek ažurirane podatke, daje jasno definiran pristup relevantnim podacima, te isključuje prepisivanje i dupliranje koje samo oduzima vrijeme i povećava troškove.

Carreaux
CADCAM tim za digitalnu transformaciju

Sve to zvuči izvrsno! Ali zašto baš CADCAM Solutions?

 

Savremena i inovativna rješenja, dokazani inžinjeri na području konstrukcije, simulacija i metodologije, iskustvo u najboljim svjetskim praksama, te stotine uspješno odrađenih projekata, garancija su vašeg uspjeha. Dopustite da vam demonstriramo mogućnosti za unaprjeđenje vaših razvojno-proizvodnih procesa i povećanje učinkovitosti vašeg tima.

Vaš sljedeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovdje

Kontaktirajte nas za više informacija.