Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

MECODES

Inovativni MECODES sistem
Suradnja na 3d dizajnu

Kada se inžinjeri ne razumiju, tu je „prevoditelj“

 

Naprednim CAD alatima moguće je olakšati i ubrzati svakodnevni rad. Osiguravamo vam cjelovita rješenja potpuno prilagođena vašoj konkretnoj potrebi. Radite brzo i jednostavno: od koncepta sve do realizacije 3D modela i isporuke tehničke dokumentacije.  

MECODES, inovacija iz CADCAM Grupe, znatno olakšava, ubrzava i pojeftinjuje proizvodni proces jednostavnijom i protočnijom komunikacijom između različitih inžinjerskih i dizajnerskih odjela.

Kada je riječ o dizajnu elektromehaničkih proizvoda, glavni je izazov međusobni prijenos podataka i informacija između mehaničkog i elektroničkog dijela – kada inžinjeri i dizajneri iz različitih područja nemaju usklađeno formatiranje, to znatno usporava a posljedično, naravno, i poskupljuje proizvodni proces.

Neusklađenost formata datoteka ECAD aplikacije za elektronički dizajn i MCAD aplikacije za mehanički dizajn stvara ozbiljne izazove, pogotovo kod kompleksnijih proizvoda, a sa sve kraćim razvojnim ciklusima koje tržište nameće.

IDX formatom razmjenjuju se svi ključni podaci za dizajn i razvoj proizvoda, te se selektuju one informacije koje su bitne za konkretan proces koji vam u datom trenutku treba.

Bez obzira što rade u različitim formatima, dizajneri mogu u toku procesa predlagati izmjene inžinjerima, što ubrzava i pojednostavljuje komunikaciju, te modifikacije i implementacije u vaš proizvod.

MECODES je jedinstveno, inovativno rješenje na svjetskom tržištu – kontaktirajte nas i provjerite na koje sve načine ovaj sistem može unaprijediti i ubrzati vašu proizvodnju.

Na vaš poziv demonstriramo sve mogućnosti 3DEXPERIENCE platforme – jer povjerenje nije što se kaže, već dokaže.

Otkrijte naše brendove

 

Naš portfolio obuhvata aplikacije za 3D modeliranje, virtualne simulacije proizvoda i proizvodnih sistema, kolaboraciju kao i pametnu obradu podataka

Potreban vam je alat pomoću kojeg ćete moći brzo i efikasno reagirati na promjene u potrebama i željama kupaca i koji će istima osigurati jedinstveno iskustvo prilikom korištenja, i po kojem ćete biti prepoznatljivi.
Napredno modeliranje površina u potpunosti je prilagođeno potrebama visoko kvalitetnom i sofisticiranom dizajnu procesa, kakvi karakteriziraju izradu vrhunskih automobila i aviona.
Programsko rješenje za simulacije. Predstavlja set aplikacija koji je široko prihvaćen i dokazan u praksi kao najbolji u svojoj klasi, naročito, kada su u pitanju problemi vezane za kontakte i nelinearnost materijala.
Omogućava uspostavu digitalnog kontinuiteta (Digital Continuity), što predstavlja evolucijski iskorak u odnosu na sadašnje sisteme, koji se zasnivaju na čistoj razmjeni e-pošte, tablica i drugih dokumenata.
Skup alata i programa koji ubrzavaju, optimiziraju, kontroliraju i sinhroniziraju proces proizvodnje u industrijama poput automobilske, brodogradnje, industrijske opreme, energetike, građevine i sl., ali i robe široke potrošnje.
Inovacija iz CADCAM Grupe znatno olakšava, ubrzava i pojeftinjuje proizvodni proces jednostavnijom i protočnijom komunikacijom između različitih inžinjerskih i dizajnerskih odjela.
3DEXPERIENCE Arrow left
CATIA Arrow left
SIMULIA Arrow left
ENOVIA Arrow left
DELMIA Arrow left
MECODES Arrow left

Želite znati više?

Rado ćemo vam pokazati šta sve možete postići sa programskim rješenjem MECODES