Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Digitalna transformacija

Primjenom modernih digitalnih rješenja pomažemo vam raditi manje, ali pametnije.
Pročitajte više
Carreaux
Alati za digitalnu transformaciju

Dozvolite digitalnim alatima da rade umjesto vas

 

Digitalni resursi su danas najeftiniji. Samim time, izvor su konkurentske prednosti za one koji ih učinkovito koriste. Želite li se uključiti u svjetske lance snabdijevanja, potaknuti inovativnost i širenje znanja unutar organizacija ili samo povećati učinkovitost, tu smo za vas. Pojednostavite i digitalizirajte svoje procese, smanjite troškove i ostavite konkurenciju iza vas.

Pogledajte detaljnije šta sve uključuje
digitalna transformacija

Izazov #1

Gradili bi pametnu fabriku korak po korak

Napredna postojenja se jedino tako mogu graditi. Najprije se pronalaze područja u kojima je moguće jednostavno unaprjeđenje uz brzi povrat uloženog - qucik win. Nakon čega se unaprjeđenja dešavaju prirodno. Digitalni alati trebaju rješavati rutinske poslove, kako bi se ljudi mogli posvetiti konkretnijim stvarima.

Izazov #2

Trebamo rješenje koje se može prilagoditi specifičnim potrebama kompanije

Većina naših kupaca ima specifične potrebe, kao i dosta procesa koje je moguće lahko unaprijediti gotovim rješenjima. Radi brze implementacije, primjenit ćemo out-of-the-box rješenja i najbolje svjetske prakse kada god je to moguće. Međutim, ukoliko je potrebno, prilagodit ćemo ih vašim specifičnim potrebama. Naš razvojni tim solution arhitekata i programera riješava najzahtjevnije prilagodbe i integracije s postojećim rješenjima.

Izazov #3

Želimo brzi povrat uloženog

Brzi povrat uloženog ne temelji se na jeftinim rješenjima, već na pronalaženju područja gdje su najveći gubici. Savremeni alati mogu ostvariti čuda kada se pravilno primjenjuju. Dozvolite našim stručnjacima da analizom vaših procesa pronađu takva područja i prezentiraju rješenje na vašem primjeru.

osoba radi u digitalnoj tvornici

Industrija 4.0 – digitalne i napredne fabrike

 

Želite li dugoročno uspostaviti uspješnu i ekonomičnu proizvodnju u ekološki prihvatljivim okvirima?

Za ostvarenje željenog dostupne su nove tehnologije za praćenje proizvodnog lanca i statusa proizvoda tokom njegovog životnog ciklusa. Primjeri iz prakse pokazuju kako se primjenom novih tehnologija može na prihvatljiv način reorganizirati proizvodnja, servis, poslovni model ili čak cjelokupna organizacija istih, radi postizanja veće operativne efikasnosti, te smanjenja troškova i otpada. 4P ( Product, Price, Promotion, Place ) otvara mogućnosti za ostvarenje učinkovitijeg modela održive proizvodnje, što u konačnici povećava prepoznatljivost kompanije i podiže njen ugled.

osoba radi na tabletu

IoT – Internet Stvari

Želite li riješti sve probleme u vašoj kompaniji?

Izmjerite ih! (Bill Gates).

IoT donosi u digitalan svijet ono najvrednije – informaciju o stvarnosti. Bilo da se radi o stanju proizvodnje, kvaru mašine ili informaciji o potrošnji materijala, takve su infromacije od presudne važnosti za učinkovitost procesa.

Naša rješenja pomažu vam prikupiti te infromacije na jednostavan i proširiv način i omogućiti da budu dostupne svima kojima su potrebni na najprikladniji način.

Automatizacija

 

Automatizacija je postupak u kojem mašine i tehnologije zamjenjuju ručni rad. Međutim, to ne znači da nam treba manje radnika. To znači da radnici mogu raditi više poslova na većoj razini, poput upravljanja postojenjima ili softverom, optimizacije procesa ili možda samo praćenja i donošenja odluka.

Korištenje automatizacije donosi višestruke prednosti, poput učinkovitijeg i bržeg obavljanja posla, ali što je najvažnije, jednostavnijeg obavljanja posla. Također, rizik ljudske pogreške nije nešto što bismo trebali podcijeniti. S automatizacijom imamo uspostavljene provjere i dvostruke provjere, tako da možemo biti sigurni da ništa neće poći po zlu.

robotika - digitalna transformacija

Robotika

Bilo da se radi o povećanju kapaciteta, brzine, preciznosti, ili o jednostavnom nadomještanju nedostupne ili skupe radne snage, roboti vam mogu pomoći. Međutim, maksimalno iskorištenje automatizirane i robotizirane proizvodne linije, ne postiže se automatski, a većinom nije ni jednostavno. Svima je poznato kako su proizvodne linije i proizvodni procesi u industriji jedan od najvećih problema. Njihovo reprogramiranje, testiranje i/ili prenamjena može biti vrlo zahtjevan proces što direktno dovodi do kašnjenja prilikom ažuriranja proizvodnje novog proizvoda, ili općenito, poboljšanja i optimizacije proizvoda/proizvodnje.

Programsko rješenje DELMIA dio je 3DEXPERIENCE digitalne platforme i pomaže industrijama, pružajući jednostavno i moćno virtualno 3D okruženje koje se koristi pri modeliranju i optimiranju proizvodnih linija. Omogućuje saradnju svih sudionika, povezujući stvarni i virtualni svijet, te daje korisnicima najkraći put do operativne izvrsnosti.

Digitalni Blizanci (Digital Twin)

 

Digitalni blizanac (Digital Twin) virtualni je model vašeg proizvoda ili čak cijelog sistema. Temelji se na simulaciji ili virtualnom modelu samog objekta koji je povezan s informacijama iz stvarnog svijeta (IoT), te tako smanjuje jaz između dizajniranog rješenja i onog stvarnog realiziranog. Na taj način, stvarnim podacima digitalni blizanac oživljava virtualni model, te omogućava duboko razumijevanje i optimizaciju svih promjena prije implementacije.

Carreaux
CADCAM tim za digitalnu transformaciju

Zašto mi?

 

CADCAM Solutions fokusiran je na problematiku digitalizacije procesa u proizvodnim firmama. Naših 30 godina iskustva, regionalna prisutnost i brojni zadovoljni korisnici, čine nas logičnim izborom za partnera na putu digitalizacije i modernizacije vašeg poslovanja.

Radimo s vrhunskom svjetskom tehnologijom kompanije Dassault Systèmes i pokrivamo područja 3D CAD dizajna, PLM-a, simulacija, CAM-a, robotike i proizvodnje, sve do nivoa Digital Twin-a.

Vaš sljedeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovdje.

Kontaktirajte nas za više informacija.