Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Industrija 4.0

Tehnologija najutjecajnijih na tržištu, sada i u vašoj kompaniji!
osoba radi u digitalnoj tvornici

Tehnologiju najbogatijih i najrazvijenijih na svjetskom tržištu imamo, a na vama je samo da je primijenite!

 

Danas se proizvodne kompanije najčešće bore sa 2 izazova:

  • smanjenje raspoloživih resursa – bilo da je riječ o ljudskim resursima, proizvodnim kapacitetima ili jednostavno sirovinama. To je posebno izraženo kod kompanija koje su upućene na međunarodne lance snabdijevanja.
  • povećanje cijena, te nesigurnost isporuke roba ili usluga.

 

Razumijemo probleme kompanija u savremenom okruženju – rješenje je u uvođenju novih tehnologija, kako biste ekonomičnije upravljali raspoloživim resursima i bili još uspješniji u tržišnoj utrci.

suvremene tehnologije kao što su roboti, senzori, 3D pisači

Potreban vam je održiv rast proizvodnje u zadanim uslovima, potrebna vam je profitabilnost.

3DEXPERIENCE digitalna platforma temeljena je na dostignućima Industrije 4.0: digitalno transformira vašu proizvodnju uvođenjem savremenih tehnologija kao što su roboti, senzori, 3D printeri i dr.

Ali i mnogo više: dobijate mogućnost automatiziranih robotskih sistema povezanih senzorima i kontrolnih uređaja na proizvodnim mašinama.

IT i proizvodnja

IT i proizvodnja sada su neraskidivo povezani

 

Ključan korak naprijed, kojeg je učinila Industrija 4.0 svakako je povezivanje IT-a s klasičnom proizvodnjom, s naglaskom na uvođenje visoko integriranih sistema za praćenje proizvodnje ali i upravljanje proizvodnim ciklusom. Upotrebom takvog integriranog rješenja pospješuje se usklađivanjem zahtjeva, ideja, poslovnih odluka, te olakšava provođenje brojnih drugih poslovnih aktivnosti.

Najvažnija primjena Industrije 4.0 na naprednom tržištu odnosi se na uspostavu održive i profitabilne proizvodnje u visoko automatiziranim, pametnim pogonima.

Digitalna platforma za vrhunski proizvod

3DEXPERIENCE: Digitalna platforma za vaš vrhunski proizvod

Glavna zamisao platforme kao centralnog integriranog rješenja, zasniva se na načelu virtualnog, digitalnog proizvoda i njegovog povezivanja s proizvodnim procesom.

Virtualni proizvod i sve informacije o njemu povezane s proizvodnim procedurama kompanije donosi znatno bržu i učinkovitiju komunikaciju, pa time i brže donošenje kvalitetnijih odluka i rješenja.

Konceptom virtualnog proizvoda stvaraju se preduvjeti za realizaciju pametnih pogona, i to od ideje, planiranjem pametne/digitalne fabrike, do njene konkretne izvedbe. Virtualizacijom (izradom 3D modela proizvoda i/ili proizvodnog lanca) postiže se operativna izvrsnost.

Svi podaci na centralnoj digitalnoj platformi

Objedinjavanje svih podataka na centralnoj digitalnoj platformi poput 3DEXPERIENCE olakšana je saradnja sa svima u lancu. Na takav se način potiče inovativnost i kreativnost, te postiže visoka kvaliteta proizvoda uz zadovoljavanje sve strožih ekoloških kriterija.

Drugim riječima, razvijamo odgovorne radnike za budućnost, što u konačnici doprinosi povećanju proizvodne učinkovitosti.

Pored toga, kako je već pomenuto, ekološki kriteriji sve su strožiji, a primjenom digitalnih tehnologija značajno smanjujete proizvodni otpad, te čuvate okoliš i smanjujete troškove zbrinjavanja.

Vaš sljedeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovdje.

Kontaktirajte nas za više informacija.