Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

CATIA i 3DEXPERIENCE

Vaši alati za oblikovanje svijeta budućnosti! Zakoračili smo u doba u kojem nije dovoljno napraviti dobar proizvod, već je također, nužno zamisliti i dizajnirati doživljaj njegovog korištenja.
catia on laptop

Oblikovanje korisničkog doživljaja u sve većoj mjeri traži multidisciplinarni pristup koji povezuje elektroniku, softver, mehaniku i dizajn proizvoda. Osim toga, potrebno je već u ranoj fazi razvoja uključiti rezultate istraživanja tržišta, marketing, prodaju…

3DEXPERIENCE platforma nudi vam široki raspon alata, koji imaju velike mogućnosti za modeliranje i saradnju, kako bi uspješno pratili potrebe industrije i kupaca koje se svakodnevno mijenjaju.

catia image

Niz aplikacija u sklopu softverskog rješenja CATIA pomoći će vam pri snalaženju u tom novom, složenom okruženju u svim ključnim aspektima i na svim razinama, bez obzira jeste li vrhunski stručnjak ili početnik kada je riječ o relevantnim tehnologijama. Na raspolaganju vam stoje moćni i intuitivni alati za oblikovanje, analizu i vizualizaciju, s kojima možete realizirati i najkompleksnije proizvode.

CATIA će vam također, pomoći u radu i saradnji sa drugim članovima razvojnog tima, drugim odjelima i kompanijama, te u komunikaciji s klijentima i kupcima kako bi rad tekao nesmetano i brzo. Da, namijenjena je inžinjerima, kako bi mogli brzo i učinkovito mijenjati i prilagođavati proizvodnju.

visualization of a car made in catia

Ali ne samo njima! Rješenje CATIA mogu koristiti, ne samo dizajneri za razvoj ideja od 2D skice do potpunog 3D modela, kako bi u punoj mjeri oslobodili svoju kreativnost i dali mašti na volju, nego i arhitekti sistema kako bi integrirali sve komponente u završnu cjelinu. Istovremeno je potpuno integrirana u 3DEXPERIENCE platformu i u punoj mjeri koristi sve što može ponuditi na području digitalnog kontinuiteta. Ovo svestrano softversko rješenje, već je našlo put do milijun korisnika u cijelom svijetu, u različitim industrijskim granama.

Među našim korisnicima u regiji prisutne su mnoge uspješne kompanije kao što su AD Plastik, Akrapovič, BMTS, Cimos, Jaksche, Gorenje Orodjarna, Končar, Kovinoplastika, Kralj metala alati, Lipik Glas, LTH, Medicop, OMCO, Pipistrel, Rimac automobili, SDPR, Siliko, Talum, TPV, Unior…

Otkrijte naše brendove

 

Naš portfolio obuhvata aplikacije za 3D modeliranje, virtualne simulacije proizvoda i proizvodnih sistema, kolaboraciju kao i pametnu obradu podataka

Potreban vam je alat pomoću kojeg ćete moći brzo i efikasno reagirati na promjene u potrebama i željama kupaca i koji će istima osigurati jedinstveno iskustvo prilikom korištenja, i po kojem ćete biti prepoznatljivi.
Napredno modeliranje površina u potpunosti je prilagođeno potrebama visoko kvalitetnom i sofisticiranom dizajnu procesa, kakvi karakteriziraju izradu vrhunskih automobila i aviona.
Programsko rješenje za simulacije. Predstavlja set aplikacija koji je široko prihvaćen i dokazan u praksi kao najbolji u svojoj klasi, naročito, kada su u pitanju problemi vezane za kontakte i nelinearnost materijala.
Omogućava uspostavu digitalnog kontinuiteta (Digital Continuity), što predstavlja evolucijski iskorak u odnosu na sadašnje sisteme, koji se zasnivaju na čistoj razmjeni e-pošte, tablica i drugih dokumenata.
Skup alata i programa koji ubrzavaju, optimiziraju, kontroliraju i sinhroniziraju proces proizvodnje u industrijama poput automobilske, brodogradnje, industrijske opreme, energetike, građevine i sl., ali i robe široke potrošnje.
Inovacija iz CADCAM Grupe znatno olakšava, ubrzava i pojeftinjuje proizvodni proces jednostavnijom i protočnijom komunikacijom između različitih inžinjerskih i dizajnerskih odjela.
3DEXPERIENCE Arrow left
CATIA Arrow left
SIMULIA Arrow left
ENOVIA Arrow left
DELMIA Arrow left
MECODES Arrow left

Želite znati više?

Rado ćemo vam pokazati šta sve možete postići sa programskim rješenjima CATIA i 3DEXPERIENCE