Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Detaljnije o digitalnoj transformaciji

Preuzmite zasluženu lidersku poziciju na tržištu – digitalizirajte vašu proizvodnju!

Čuvena rečenica iz Matrixa:
Never send a man to do a machine’s job
je zapravo istinita, kada govorimo o konkurentnosti u današnjem svijetu.

 

Danas, zaista za investiciju u razumnim okvirima, možete uveliko pojednostaviti i ubrzati svoje poslovanje.

Ukratko o tome šta konkretno donosi digitalna transformacija:

  • smanjuje troškove
  • povećava profit
  • plasira vaše proizvode na svjetsko tržište
  • poboljšava kvalitetu i sljedivost vaših proizvoda
  • potiče inovacije u kompaniji – zaposlenici rade na konceptima, unaprjeđenjima i strategijama, dok se mašinama prepuštaju rutinski poslovi.
simboličan prikaz digitalne transformacije na ekranu

Rutinski poslovi nisu tržišta budućnosti – budućnost je u inovacijama. Zato dopustite vašoj kompaniji novi tržišni zamah, neka vas poznaju po vašim najsnažnijim stranama!

Dok se mi fokusiramo, da digitalnim rješenjima povećamo vašu efikasnost i kvalitetu, te smanjimo vaše troškove, vi se možete fokusirati na kupca i unaprijeđenje vaših proizvoda ili učinkovitosti.

To je najbolji način da dobijete najviše za vaša ulaganja, vaš novac, resurse i trud.

Mnogi zamjenjuju digitalnu transformaciju s digitalizacijom

Digitalna transformacija – svi pričaju o tome, a što je to zapravo?

 

“Digitalno” je sigurno jedna od trenutno najmodernijih riječi u mnogim industrijama. Svi ističu kako već odavno rade na digitalizaciji svog poslovanja. Naravno, u valu tog trenda ,mnogo se toga podrazumjeva pod tim pojmom i korisno i manje korisno.

Mnogi zamjenjuju digitalnu transformaciju s digitalizacijom, procesom u kojem se određene informacije iz analognog prebacuju u digitalni oblik- u najosnovnijem obliku, da se umjesto papira koristi digitalni podatak ili alat.

Rašireno je i mišljenje da se usporava proizvodnja, dok se uvodi digitalizacija, te da donosi trošak novih zapošljavanja.

Digitalnom transformacijom dobivate opipljive rezultate

Digitalnom transformacijom, zaista, dobijate opipljive rezultate u učinkovitosti i profitabilnosti.

Ona počinje u trenutku, kada određena tehnologija izazove promjenu u načinu rada kompanije, te ostvarite konkurentsku prednost na tržištu. Ta promjena može biti drastična, tada govorimo o disrupciji, ili može biti postupna, kada govorimo o operativnoj izvrsnosti.

Digitalna transformacija može se realizirati u različitim dijelovima poslovanja: poslovnom modelu, odnosu s kupcima ili operacijama. U večini slučajeva, sama transformacija nije nešto potpuno novo za kompaniju. Često je to poznati problem, samo rješen na inovativan i učinkovitiji način.

Za većinu proizvodnih kompanija u Bosni i Hercegovini, digitalna tehnologija donosi promjenu u prikupljanju i obradi korisničkih zahtjeva, upravljanju projektima i dokumentacijom, dizajnu i proizvodnji.

Uspostava digitalnog kontinuiteta

Ključni element za svaku kompaniju, koja želi biti konkurentna na svjetskom tržištu, jeste uspostava digitalnog kontinuiteta.

Digitalni kontinuitet je pristup poslovanju koji garantuje neprekidan lanac digitalnih podataka, od ideje do proizvoda, korištenjem centralne digitalne platforme poput 3DEXPERIENCE. Ovom platformom dobijate cjelovito rješenje koje donosi transparentnost podataka, brzu i preciznu razmjenu podataka među odjelima, brzo donošenje odluka, te neusporedivo veću učinkovitnost. 3DEXPERIENCE platforma štedi i vrijeme i novac vaše kompanije!

Prilikom strateških odluka kao što je investicija u digitalnu transformaciju, izbor je jednostavan- ne mijenjati ništa i gledati konkurenciji u leđa ili biti inovativan i napraviti tehnološki iskorak prema Industiji 4.0. Samo se na taj način preuzima ili zadržava tržišno vodstvo.

Vaš sljedeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovdje.

Kontaktirajte nas za više informacija.