Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Upravljanje proizvodima

Kad je stvarnost kompleksna, trebaju vam jednostavna rješenja!

Zanima li vas kako iz jednog centralnog modela podataka kreirati više različitih proizvoda, a istovremeno zadržati agilnost kod planiranja proizvodnje?

 

U sve kompetitivnijem svijetu i uz porast kompleksnosti proizvoda, kao i stalne izmjene tržišnih potreba i trendova, tačno i ažurno praćenje podataka o sastavu proizvoda je ključna konkurentna prednost.

Upravljati kompleksnim procesima na jasan, jednostavan i protočan način, tajna je najuspješnijih kompanija.

Kada je protok informacija i znanja jasno definisan, sve postaje znatno jednostavnije, brže i profitabilnije.

Kompanija uvijek ostaje agilna, pri planiranju i donošenju bitnih odluka, bez obzira na broj ljudi, timova i odjela, te stvara prednost u odnosu na konkurenciju.

Kako to izgleda u praksi?

Prikažimo primjerom iz automobilske industrije: Mnogi od nas pomno bira automobil za sebe ili svoje najbliže. Kompleksnost proizvoda/automobila jeste u njegovim varijantama i podvarijantama, ovisno o konfiguraciji: snaga motora, dodatna oprema i dr. Sastavnica, kao glavni dokument proizvodnje, sadrži i prati sve te promjene, varijante i dorade kako bi krajnji kupac dobio automobil tačno po svojoj želji, iskombinirano od svih ponuđenih opcija.

Od planiranja do izvedbe može doći do dosta „praznog hoda“, mnogo utrošenog vremena i novca, jer se raspolaže s različitim informacijama i izazovima

 

Kao rješenje nudimo vam 3DEXPERIENCE digitalnu platformu, koja uveliko olakšava, pojednostavljuje i ubrzava proces. Naime, njezina ključna prednost jeste upravo u tome da objedinjuje i sinhronizira cijeli proces, otvara informacijski kanal svima koji su uključeni u proces i istovremeno nudi mnogo veću raznolikost proizvodnog asortimana.

Vratimo se na izbor automobila tačno po našim željama: danas smo kao kupci iznimno zahtjevni i itekako prosuđujemo. Ako konkurencija ima varijantu koju želimo, odlazimo konkurenciji. Dakle kada gledamo iz te perspektive, vidimo kako smo kao kupci bez kompromisa u zadovoljavanju svojih želja i potreba. Danas su proizvodi zato sve kompleksniji, zbog sve izraženijeg custom-made pristupa, prilagođenosti raznolikim zahtjevima kupca.

U takvim tržišnim okolnostima, proizvođači imaju niz novih izazova. Upravo iz tog razloga, 3DEXPERIENCE platforma čini razliku, jer objedinjuje različite izazove i zahtjeve koje pred sobom imaju različiti dijelovi kompanije:

  • poslovni dio kompanije, usmjeren na tržišne potrebe
  • razvojni i proizvodni dio kompanije, usmjeren na sve detalje, konfiguracije i izvedenice proizvoda.

Uz 3DEXPERIENCE platformu i rješenja koja nudi, vođenje proizvoda postaje neusporedivo jednostavnije, brže i na koncu isplativije za cijelu kompaniju.

Vaš sljedeći korak ka upravljanju životnim ciklusom proizvoda počinje ovdje

Kontaktirajte nas za više informacija.