Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Zašto izabrati 3DEXPERIENCE platformu u oblaku?

Zamislite da se implementacija dizajnerskog rješenja može obaviti u samo nekoliko klikova mišem i da vam je alat za dizajn dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, s bilo kojeg mjesta.

Poslovanje u oblaku mijenja način na koji koristimo i troši softver za dizajn. Ulaganja u hardver, instalacije i administraciju značajno su smanjena. Zamislite da se implementacija dizajnerskog rješenja može obaviti u samo nekoliko klikova mišem i da vam je alat za dizajn dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, s bilo kojeg mjesta.

U vrijeme kada složenost poslovanja raste, kompanije imaju sve veću potrebu za jedinstvenom poslovnom platformom koja obuhvata cijeli proces stvaranja proizvoda. Zato je ključno osigurati funkcionalne alate koji pojednostavljuju projektne zadatke što je više moguće.

Razvijte svoje poslovanje putem vodeće svjetske dizajnerske platforme koja je pomakla granice u 3D dizajnu. Ne samo da možete lakše projicirati svoje ideje, već pomoću alata za suradnju vaše poslovanje može biti uz vas bilo kada i bilo gdje. Dassault Systèmes brine se o funkcioniranju sistema i vašim podacima, a na vama je da svoje ideje realizirate primjenom rješenja koja čine platformu 3DEXPERIENCE.

3DEXPERIENCE opsežna je poslovna platforma koja kombinira različite robne marke i rješenja Dassault Systèmes – CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA, DYMOLA, ICEM, EXALEAD, NETVIBES u jedno rješenje kroz koncept definiranih korisnika i integriranog modela podataka o proizvodu. Omogućuje integraciju svih procesa i podataka tokom životnog ciklusa proizvoda u informacijsko okruženje s tačno definiranim ulogama i ovlaštenjima korisnika. Drugim riječima, integrira aplikacije za 3D modeliranje i simulacije, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima, tj. pretraživanje i sistematizacija podataka. Povezuje dizajnere, inženjere, menadžere, različite sektore i lokacije u integriranu kompaniju, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, koji su ISKUSTVA za kupce ili potrošače.

S jedinstvenim sučeljem, lakim za korištenje, rješenja 3DEXPERIENCE za različite industrije temelje se na 3D dizajnu, analizi, simulacijama i umjetnoj inteligenciji programskih rješenja. Dostupne su u dvije verzije: u korisničkim prostorijama (On premise) i na udaljenoj poslužiteljskoj infrastrukturi (On Cloud).

Sva rješenja koja pruža “cloud tehnologija” imaju siguran pristup i prostor za pohranu. Mehanizmi zaštite vaših podataka na najvišoj su razini i u skladu su s najnovijim standardima.

Postupak instalacije 3DEXPERIENCE na oblaku

Kako sve ide “na mreži”, od trenutka kada napravite narudžbu, primite početnu e-poštu s potrebnim uputama i započnete postupak instalacije, možete biti operativni za 5 do 20 minuta.

Bilo da se radi o lokalnoj ili web aplikaciji, svi su prisutni i koriste licence koje se nalaze u oblaku (Cloud), gdje se pohranjuju podaci, kako za stolne tako i za web orijentirane aplikacije.

Minimalni tehnički preduslovi

Kako se komunikacija s “oblakom” odvija putem interneta, potrebna vam je stabilna internetska veza za neometan pristup vašim podacima. Sve što je osmišljeno stalno se postavlja na poslužitelj, gdje se pohranjuju podaci, tako da će vam kasnije uvijek biti dostupni. U tom smislu morate osigurati brzinu “preuzimanja” i “učitavanja” od najmanje 2 MB / s, što je danas dio većine standardnih internetskih paketa. Također, rezultati ping testa ne bi trebali prelaziti 120 milijuna sekundi. Navedene brojeve možete u bilo kojem trenutku provjeriti na jednom od web mjesta namijenjenom testiranju brzine internetske veze.

Kako su zaštićeni podaci?

Vaši su podaci sigurniji nego što možete zamisliti. Mehanizmi zaštite su na vrlo visokoj razini, a podaci su sigurniji nego na većini poslužitelja, gdje se pohranjuju lokalno. Postoje tri razine zaštite koje se primjenjuju u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima. Dassault Systèmes u svakom trenutku garantuje sigurnost vaših podataka i omogućuje vam sigurnosno kopiranje i preuzimanje u bilo kojem trenutku.

Zašto 3D EXPERIENCE na oblaku?

  • Brzo se prilagodite novom klijentu
  • Sigurna uporaba
  • IT resursi nisu potrebni
  • Dostupno 24 sata, 7 dana u tjednu
  • Automatsko sigurnosno kopiranje podataka
  • Automatsko ažuriranje novijih verzija softvera
  • Neograničena skalabilnost u broju korisnika / podataka
  • Dostupni alati za migraciju podataka

Zanimaju me i ostale teme centra znanja

Kako maksimalno iskoristiti proizvodne kapacitete?
Za maksimalno iskorištavanje proizvodnih kapaciteta, koristite rješenje DELMIA Advanced Planning
Koliko košta digitalna transformacija?
Preširoko i premalo definisano pitanje, reći će mnogi. Ipak, praksa je pokazala da se upravo to
Infografika integracije CAD, PLM i ERP sustava
Da li vašoj kompaniji treba PLM ili ERP?
I PLM i ERP imaju osnovni poslovni model koji se zasniva na vlasništvu podataka. Stoga i ERP i PLM