Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Šta je procjena poslovne vrijednosti?

WEBINAR 07.10.2021. u 13:00h

Datum: 07.10.2021.
Početak: 13:00 sati
Trajanje: 45 minuta
Dostupno online: da
Predavač: Drago Cmuk
Jezik predavanja: hrvatski

Webinar

Osiguranje izvrsnosti je jedan od najtežih zadataka menadžmenta i voditelja proizvodnih procesa, što najlakše možemo objasniti rečenicom velikog Gilbert Keith Chesterton: “Nije problem u tome kada netko ne vidi rješenje. Problem je kad ne vidi problem.”

Na webinaru, koji je ponajviše namijenjen upravo menadžmentu  i voditeljima proizvodnih procesa,  poslušajte zašto je razumjevanje gornje rečenice preduslov digitalne transformacije (DX).

Moramo biti svjesni problema u  poslovanju na svim razinama kako bi mogli planirati i koristiti najbolja digitalna rješenja za njihovo rješavanje. Zbog toga, većina digitalnih strategija počinju procjenom digitalne zrelosti. Ljudi u kompanijama,koji su navikli raditi na određeni način, često previde promjene koje bi mogle pojednostaviti njihov rad, ubrzati ih i povećati kvalitetu. Zbog toga je nekad potrebno uključiti nepristrane kako bi procijenili vašu učinkovitost ili zrelost.

Kako digitalizacija nebi bila sama sebi svrha, potrebno je operativnu izvrsnost graditi na temelju bottom up pristupa. U takvom se pristupu kombinira iskustvo i znanje internih stručnjaka kompanije sa ekspertizom konsultanta za digitalne tehnologije.

Najbolje prakse i dostupna rješenja upoređuju se s trenutnim načinom rada (AS IS) i daju jasnu sliku područja koja treba poboljšati (TO BE). To se zatim kroz strateške prioritete pretvara u digitalnu kartu (DX roadmap) kojom se planiraju konkretni projekti. Kako provesti taj proces i na što pritom paziti – saznajte na webinaru!

Predavač

Drago Cmuk je direktor za poslovni razvoj CADCAM Grupe u polju digitalne transformacije (DX). Pomaže kompanijama u strateškoj transformaciji i stvara konkurentsku prednost koristeći vodeće digitalne platforme i tehnologije. Stekao je međunarodni, dvostruki doktorat iz elektronike i ICT-a na Univerzitetu Sanio u u Italiji i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, kao i Masteru iz upravljanja poslovanjem (Executive MBA) u poslovnoj školi Cotrugli Business School. U industriji je vodio istraživanje i tehnološki razvoj (R&D) i proizvodnju softverskih i hardverskih rešenja u oblasti IoT rešenja. Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, donio je inovacije i digitalnu transformaciju velikim organizacijama. Predaje u poslovnim školama i fakultetima, kao i na brojnim konferencijama.

Prijavite se
Pogledajte ostale vebinare

Ključne funkcionalnosti Industrije 4.0. na koje je potrebno staviti strateški naglasak i prema njima planirati  digitalizaciju i unaprjeđenje poslovanja
Najkraći put do pametne tvornice (Industrije 4.0)
Na šta je potrebno staviti strateški naglasak i prema njima planirati  digitalizaciju i
Industrijski IoT i digitalna proizvodnja
Želite li riješiti sve svjetske probleme? Onda ih izmjerite! Rekao je jedan od najbogatijih ljudi
Nove tehnologije_CADCAM
Nove tehnologije i njihov utjecaj na poslovanje
Nove tehnologije obično se gledaju tek kao alat koji nam pomaže napraviti više za manje vremena,
Digitalna kontiuniteta_CADCAM
Digitalne platforme - digital continuity
Amazon, Azzure, Netflix, Uber, Google, Facebook – znate li šta im je zajedničko?