Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Pregled uspješnih priča CADCAM Grupe u 2021.

CADCAM Grupa je prisutna već 30 godina kao prepoznatljiv brend među razvojnim i proizvodnim kompanijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini. U 30 godina poslovanja pomogli smo više od 350 korisnika iz raznih djelatnosti softverskim rješenjima i uslugama.

U nastavku donosimo nekoliko uspješnih primjera dobre prakse naših korisnika, koji su prethodne godine uz pomoć softverskih rješenja CATIA, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA i 3DEXPERIENCE postigle velik napredak u razvoju i poboljšanju učinkovitosti poslovanja.

Pipistrel Vertical Solutions (Ajdovščina, Slovenija) bavi se planiranjem aeronautičkih, inovativnih električnih i hibridnih pogona aviona, pogonskih baterija i njihovim certificiranjem prema najvišim standardima. Za korištenje softvera SIMULIA Abaqus, kompanija je simulirala ponašanje novog aviona u virtualnom okruženju. Rezultati simulacije prepoznati su na web stranici Europske sigurnosne agencije EASA (Europska agencija za sigurnost u vazduhoplovstvu), što je kompaniji omogućilo jeftiniji i brži put do konačne potvrde strukturne cjelovitosti aviona.

Zahvaljujući pouzdanosti i tačnosti softverskog rješenja SIMULIA Abaqus, konačne rezultate simulacije prepoznala je EASA.
Dr. Tine Tomažič
CTO, Pipistrel Vertical Solutions
Quotes

Končar Generatori i motori (Zagreb, Hrvatska) razvija, dizajnira i proizvodi generatore i motore za energetske sisteme i opremu, uključujući namjenske usluge. Kompanija je željela osigurati da cijeli proces dizajna bude transparentan, sljediv i upravljiv. Uz pomoć platforme 3DEXPERIENCE, kompanija je skratila vrijeme dizajna proizvoda. Kao rezultat toga, isporučuje se brže i po konkurentnoj cijeni.

Ovo je bio naš prvi projekt s platformom 3DEXPERIENCE. Postigli smo više nego što smo očekivali, a ovo je tek početak.
Ante Elez
direktor, Končar Generatori i motori
Quotes

TEH-CUT (Zagreb, Hrvatska) je kompanija koja proizvodi specijalnu opremu za aluminijske odljevke, kalupe za brizganje polimera i alate za kompozitne kalupe. Kompanija je željela povezati i automatizirati svoje interne procese te tako povećati učinkovitost i izbjeći greške u proizvodnji. Implementacija platforme 3DEXPERIENCE omogućila je poboljšanje komunikacije između odjela, sinkronizaciju sa softverom treće strane i objedinjavanje upravljanja životnim ciklusom proizvoda.

3DEXPERIENCE platforma nam pomaže da radimo brže i izbjegnemo skupe pogreške tijekom proizvodnje.
Duško Radović
direktor i vlasnik, TEH-CUT
Quotes

JAKSCHE Technology (Aleksandrovac, Bosna i Hercegovina) već više od 45 godina projektira i proizvodi ojačane plastične komponente, stvorene za zahtjevne uvjete, koristeći najkvalitetnije materijale. Kompanija je trebala poboljšati upravljanje projektima, uključujući promjene proizvoda i poboljšati komunikaciju među odjelima kako bi ispunila očekivanja kupaca za isporuku na vrijeme. Kao rješenje koristili su platformu 3DEXPERIENCE koja nudi poboljšano upravljanje projektima, uključujući dizajn i izmjene projekta. Platforma je olakšala komunikaciju unutar kompanije, a također je smanjila troškove razvoja proizvoda.

Jaksche Technology
Brz pristup informacijama i jednostavnost korištenja omogućuju nam da brzo razvijemo proizvode bez zagušenja i kontroliramo svaki korak procesa.
Miroslav Stolić
COO, JAKSCHE Technology
Quotes

UTVA (Pančevo, Srbija) je tvornica sportskih i aviona za trening, osnovana 1937. godine. Njihovim projektnim zadatkom poboljšane su nove karakteristike aviona Utva 75 u dinamici, sustavu, integraciji novog motora i novog propelera. Rješenje tako koristi softversko rješenje CATIA V5 koje može predvidjeti konačni rezultat u procesu planiranja i na taj način smanjiti troškove izrade prototipa u smislu prevencije pogrešaka.

Utva
Uz korištenje za konstrukciju, razvojni sektor u zrakoplovnoj industriji Utva koristi softver CATIA V5 za izradu radne dokumentacije, koja sadrži skice, za što je potrebno angažirati tehničkog inženjera s bogatim iskustvom.
Aleksandar Petrović
voditelj R&D, Utva
Quotes

Želite li saznati više o uspješnim pričama iz cijelog svijeta?

Zanimaju me uspješne priče klijenta

Cad Cam kao platinum sponzor Konferencije o digitalizaciji industrije koja će se održati u Neumu poziva sve zainteresovane da se pridruže i učestvuju u konferenciji!
Cad Cam kao platinum sponzor Konferencije o digitalizaciji industrije koja će se održati u Neumu poziva sve zainteresovane da se pridruže i učestvuju u konferenciji!
Pročitajte više
Poboljšanje upravljanja projektima, uključujući promjene proizvoda i poboljšanje komunikacije
JAKSCHE TECHNOLOGY
Poboljšanje upravljanja projektima, uključujući promjene proizvoda i poboljšanje komunikacije
Platforma 3DEXPERIENCE pruža kompaniji JAKSCHE Technology, pristup zasnovan na podacima, uz pomoć koji se unaprjeđuje vođenje projekata uključujući konstrukcijske i projektantske izmjene.
Pročitajte više
Ubrzanje procesa ispitivanja performansi i procjena pouzdanosti materijala
PIPISTREL
Ubrzanje procesa ispitivanja performansi i procjena pouzdanosti materijala
Umjesto korištenja fizičkih mjerenja za početak ispitnih letova, Pipistrel je uz SIMULIA Abaqus dokazao da su prirodne frekvencije izvan područja lepršanja.
Pročitajte više
Povezivanje i automatizacija internih procesa radi poboljšanja učinkovitosti
TEH-CUT
Povezivanje i automatizacija internih procesa radi poboljšanja učinkovitosti
Platforma 3DEXPERIENCE pomogla je kompaniji TEH-CUT da unaprijedi svoju internu komunikaciju među odjelima, da se sinhronizira sa softverom trećih ponuđača i objedini svoje upravljanje životnim ciklusom proizvoda.
Pročitajte više
Kraće vrijeme dizajniranja proizvoda i uklanjanje potencijalnih grešaka
KONČAR GENERATORI I MOTORI
Kraće vrijeme dizajniranja proizvoda i uklanjanje potencijalnih grešaka
Uz pomoć platforme 3DEXPERIENCE, Končar je znatno skratio vrijeme projektiranja proizvoda. Kao rezultat kompanija isporučuje brže i po konkurentnoj cijeni.
Pročitajte više