Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Intervju sa Enom Begičević-Čeliković, vlasnicom studija ELOSSO

Upotreba SOLIDWORKS softverskog rješenja u specijaliziranim dizajnerskim djelatnostima.

Kompanija CADCAM Solutions d.o.o. iz svog širokog portfolija softverskih rješenja izdvaja SOLIDWORKS® kao idealno, pouzdano rješenje za 3D modeliranje i razvoj proizvoda koje je intuitivno i u potpunosti prilagođeno korisniku. Uz pomoć SOLIDWORKS®-a konceptualizirate, kreirate, kontrolišite i tranformišete vaše ideje u sjajne proizvode.

S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo sjajnu saradnju kompanije CADCAM Solutions i Design studija ELOSSO d.o.o.

Design studio ELOSSO d.o.o. djeluje kao kreativna podrška industriji, posvećena dizajnu proizvoda i interijera, kao i stručnim savjetovanjem iz oblasti dizajna. Studio ELOSSO nalazi se na glavnom gradskom šetalištu u Zenici i u svom izložbeno-prodajnom prostoru nudi vlastite, te proizvode drugih BH brendova.

Ena Begičević-Čeliković, diplomirana produkt dizajnerica, svojom upornošću i kreativnošću uspjela je ostvariti svoje ciljeve i dokazala kako kvalitet i originalnost uvijek pronađu svoj put do kupaca.
”Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu kao dizajner namještaja u dvije naše velike kompanije Standard Furniture Factory i MS&Wood, odlučila sam se da osnujem vlastitu firmu koja će se baviti projektovanjem proizvoda i interijera”, istakla je vlasnica dizajn studija ELOSSO Ena Begičević-Čeliković.

Studio Elosso

Šta je bio Vaš motiv za pokretanje studija?
Osim onih ličnih motiva vlastitog rasta i razvoja u poslu kojim se bavim, najvažniji motiv je sigurno bila vjera da, zajedno sa proizvođačima, mogu doprinjeti jačanju bh industrije i konkurentnosti na tržištu.

 

Kreativni kutak, kao što je Studio Elosso, nudi veliki broj inspirativnih, dizajnerskim brendova. Možete li nam izdvojiti neke od njih, na koje ste posebno ponosni?
Studio pored projektnog dijela, uz sebe ima i ovaj izložbeno-prodajni. Tu su smješteni različiti bh brendovi, od onih etabliranih pa sve do onih koji su na putu da to postanu. Izdvojila bih brendove poput Gazzda, Werkstatt, Wood Surgery, Waga Wood, Zart,…Značaj ovog prostora nije samo u prodajnom karakteru. U njemu razgovaramo sa svojim klijentima i informišemo ljude o domaćim kreativcima i proizvođačima. Zapravo, već sam upoznala nekoliko osoba koje je ovaj prostor inspirisao za pokretanje vlastitog biznisa ili hobija.

 

Sa kojim izazovima se suočava vaša kompanija u procesu dizajna proizvoda?
Suštinski, zadaća dizajnera je dati pravi odgovor na zadatak koji je pred nas stavio proizvođač. Moramo razmišljati o funkciji, estetici, ergonomiji, ekonomiji, psihologiji ali i samoj proizvodnji, pakovanju i logistici. Najveći izazov je pomiriti sve ove stvari u jednom proizvodu na način da nijedan aspekt ne trpi radi drugoga.

Upotreba SOLIDWORKS softverskog rješenja u specijaliziranim dizajnerskim djelatnostima

Da li ste upotrebom SOLIDWORKS-a unaprijedili svoj proces dizajniranja?
SOLIDWORKS mi svakako pomaže u tome da ideju sa papira pretoćim u trodimenzionalni objekat. U tom procesu imam mogućnost da uvidim probleme koje dalje mogu rješavati. U svakom slučaju, sa ovim software-om mogu da uobličim svoju zamisao te da je prezentujem klijentu.

U kojem području vidite najveće prednosti/benefite ovog softverskog rješenja?
Za mene, možda najvažnije od svega je činjenica da večina inžinjera s kojima sam imalu priliku razrađivati svoje modele radi upravo u SOLIDWORKSu što nam svakako olakšava komunikaciju i rad.

Da li je SOLIDWORKS kao intuitivno rješenje za 3D dizajn i modeliranje, ispunilo vaša očekivanja?
Svakako. SOLIDWORKS među svojim alatima nudi zapravo sve potrebno za modelovanje željenog oblika. Još uvijek otkrivam sve njegove mogućnosti.

Koji je neki od vaših sljedećih koraka u razvoju Vaše kompanije?
Elosso je mlada kompanija koja trenutno radi na razvoju proizvoda sa nekoliko proizvođača. Izbacivanje ovih proizvoda na tržište bit će vrlo značajno za studio. Nakon ovih i sličnih projekata, studio će vjerovatno ići u pravcu kreiranja vlastitih proizvoda, za šta se prvenstveno treba pripremiti.

sofa Talia -završeni projekat
Jedan od brojnih projekata studija ELOSSO rađen u saradnji sa domaćim proizvođačima

Quotes icon
SOLIDWORKS mi pomaže da ideju sa papira pretočim u trodimenzionalni objekat.

Ena Begičević-Čeliković,
Vlasnica dizajn studija ELOSSO
Ena Begičević-Čeliković  - Vlasnica dizajn studija ELOSSO Testimonial BG