Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Inžinjeri

Premalo vremena za inoviranje?
Inženjeri

Svakog dana svjedočimo promjenama u načinu kako kreiramo, konstruišemo i proizvodimo nove proizvode. Radimo u multi-disciplinarnom okruženju, više se cijeni znanje i know-how, kupci zahtjevaju dugotrajne proizvode i rješenja. Ako tome dodamo potrebu za kvalitetnijim proizvodima u kraćem vremenu i s manjim troškovima, logično je da i od programske opreme zahtjevamo više.

Trebamo moćna rješenja, koja nam pomažu da budemo konkurentniji, koja smanjuju mogućnost greške u svim fazama razvoja i proizvodnje, ali i omogućavaju komunikaciju između različitih odjela, s kupcima i dobavljačima.

CATIA, SIMULIA, ENOVIA, DELMIA i 3DEXPERIENCE nude široki spektar poslovnih, konstrukcijskih i proizvodnih rješenja, koja vam mogu pomoći da budete bolji od koncepta do isporuke, od konstrukcije do proizvodnje, od prvog upita kupca do završne kontrole.

Izazovi sa kojima
se susreću inžinjeri

Izazov #1

Trebamo brži i lakši protok podataka

Implementacija centralne digitalne 3DEXPERIENCE platforme, koja u svakom trenutku omogućuje pristup ažuriranim informacijama, svim sudionicima unutar procesa, ovisno o njihovim pravima i odgovornostima, pridonosi znatnoj uštedi vremena, a poslovanje teče glatko i bez zastoja – jer pitanje nije imate li digitalni podatak, nego imate li digitalni kontinuitet.

Izazov #2

Želimo jednostavno praćenje životnog ciklusa proizvoda

3DEXPERIENCE je platforma, koja intuitivno vodi korisnike kroz sve faze životnog ciklusa proizvoda: od ideje, upotrebe preko razvoja i proizvodnje, pa sve do djelimičnog ili potpunog recikliranja. Na taj način, se osigurava kvaliteta proizvoda u svim fazama, smanjuje broj skupih promjena proizvoda, uvodi se sistemsko praćenje i kontrola verzija proizvoda, dok automatizirana izrada sastavnice donosi značajne uštede inžinjerskih kapaciteta.

Izazov #3

Želimo brzu realizaciju i rezultate

Jedinstvena i inovativna 3DEXPERIENCE digitalna platforma na sveobuhvatan i individualizirani način štedi vrijeme i novac. Upotreba i implementacija može biti modularna, čime osiguravamo najbolji odnos cijene i dobivene vrijednosti. Rezultati su vidljivi kvalitativno i kvantitativno, a proširenje s novim funkcionalnostima i uključivanje novih korisnika je jednostavno i brzo.

> 25 %
NEPRODUKTIVNOG VREMENA
>25% neproduktivnog vremena na upravljanje podacima; >1 dan/sedmično po svakom inžinjeru. (Izvor: Tech-Clarity, INSEAD Faculty Research)
Do 200
NOVIH ILI PROMIJENJENIH PARTOVA
U većim razvojnim odjelima konstruira se do 200 novih ili promijenjenih partova sedmično, po konstruktoru. (Izvor: Tech-Clarity, INSEAD Faculty Research)
Do 50 %
INŽINJERSKIH KAPACITETA
Promjene proizvoda "troše" 30-50% inžinjerskih kapaciteta. (Izvor: Tech-Clarity, INSEAD Faculty Research)
15 %
Proizvodni interval kraći
Proizvodni interval kraći za 15%. (Izvor: DS)
Do 55 %
BOLJA POSLOVNA USPJEŠNOST
Brži pristup tačnim podacima, poboljša poslovnu uspješnost do 55%.
Carreaux
CADCAM tim za digitalnu transformaciju

Zašto odabrati CADCAM Solutions?

 

CADCAM Solutions ima više od 15 godina iskustva u implementaciji PLM (Product Lifecycle Management) rješenja. To iskustvo garancija je uspješne implementacije centralne digitalne 3DEXPERIENCE platforme. Želimo napomenuti, kako naši inžinjeri u svakodnevnom radu koriste upravo tu istu platformu.

Vaša digitalna budućnost

vam je nadohvat ruke

Kontaktirajte nas za više informacija.