Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Simulacije

Simuliranje na poslu smatramo pohvalnim!
Simulacije vozila

Simuliranje nije uvijek za kritiku, čak naprotiv, štedi vrijeme, štedi novac, te direktno pomaže kompaniji u širenju posla, stvaranju prednosti nad konkurencijom i rastu tržišnog udjela. Kada je riječ o simulacijama u kontekstu razvoja proizvoda, dileme nema – vrijeme je dragocjeno, a eventualne greške i zastoji u proizvodnji sve su skuplji.

3d dizajn i oblikovanje virtualnog modela automobila

Koliko god je današnje globalno tržište otvoreno za uspjeh, istovremeno je i zahtjevno i brzo, popraćeno neprestanim promjenama želja i potreba kupaca. Traži se brzo lansiranje proizvoda uz uvijek vrhunske standarde kvalitete i pouzdanosti.

Korištenje simulacija čini razvoj znatno isplativijim i bržim, jer utječe na svaki korak razvoja i proizvodnje: od planiranja i razvoja koncepta, sve do plasmana proizvoda i njegovog praćenja na tržištu.

3DEXPERIENCE na računalu old

Konkretne prednosti simulacija

 

  • Virtualne ocjene u svakoj fazi razvoja, od koncepta do gotovog proizvoda
  • Optimizacija svakog detalja u fazi projektovanja
  • Znatno skraćeno vrijeme razvoja: simulacije pružaju brz i jasan uvid u ponašanje proizvoda, pa samim time pokazuju i sve eventualne potrebe za modifikacijama
  • Smanjenje proizvodnih troškova do 10 puta! Otkrivanje eventualnih grešaka u ranom razvojnom ciklusu, umjesto skupog naknadnog uvođenja promjena na realnom prototipu
  • Poboljšanje i fine tuning svakog detalja proizvoda: razvoj temeljen na virtualnom prototipu testira se znatno brže i jeftinije
  • Porast internog znanja cjelokupnog razvoja

Konačno, razvoj kroz simulacije u virtualnim prototipovima osnažuju saradnju i sinergiju između različitih odjela unutar organizacije, što povećava zadovoljstvo poslom, poboljšava rezultate, te obogaćuje bazu znanja i stručni kapital preduzeća.

Provjerite kako simulacije pomoću 3DEXPERIENCE platforme mogu učiniti vašu kompaniju profitabilnijom, konkurentnijom, učinkovitijom i stručnijom.

Vaš sljedeći korak ka ubrzanom razvoju proizvoda počinje ovdje

Kontaktirajte nas za više informacija.