Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

40 godina CATIA softvera

40 godina od stvaranja čuvenog i najpoznatijeg industrijskog 3D CAD sistema.

Ove godine obilježavamo veliki jubilej: 40 godina od stvaranja čuvenog i najpoznatijeg industrijskog 3D CAD sistema – CATIA, koji je oblikovao pravac i budućnost mnogih kompanija i industrija, poput vazduhoplovne i automobilske, a na neki način i samog čovječanstva, omogućavajući stvaranje najraznovrsnijih i najkompleksnijih proizvoda i tehnologija koji su omogućili ogroman progres.

CATIA odavno je prerasla 3D CAD softver. Od malih i jednostavnih proizvoda, do najkompleksnijh, poput aviona i kosmičke tehnike, ali isto tako i raznovrsnim primjenama u dizajnu, arhitekturi, građevinarstvu, brodogradnji, energetici, medicini, CATIA oblikuje i unapređuje svijet u kojem živimo. Na hiljade kompanija i dizajnera/inžinjera koriste danas softver CATIA kao standard u stvaranju vrhunskih inovativnih proizvoda, dodatne vrijednosti i inžinjersko-poslovne izvrsnosti.

Naša firma godinama distribuira, implementira i edukuje korisnike CATIA rješenja i ponosni smo što imamo ovakav vrhunski proizvod u portfoliju.

Neka nam CATIA živi još puno godina!

Pročitajte sjajan intervju sa tvorcem CATIA softvera o njegovom životnom putu, ali i historiji proizvoda koji je možda poznatiji i od svoje kompanije i od svojih tvoraca.

Piše: Čedomir Duboka, CADCAM Data