Skip to main content
Kontakt
CADCAM Data

Digitalna transformacija

Preuzmite zasluženu lidersku poziciju na tržištu – digitalizujte vašu proizvodnju!

Čuvena rečenica iz filma Matriks:
Never send a man to do a machine’s job
zapravo je istinita kada govorimo o konkurentnosti u današnjem svetu.

 

Uz investiciju u razumnim okvirima, danas zaista možete u velikoj meri pojednostaviti i ubrzati svoje poslovanje.  

Šta tačno donosi digitalna transformacija? Ukratko: 

  • smanjuje troškove 
  • povećava dobit 
  • širi vaše proizvode na globalno tržište 
  • poboljšava kvalitet i sledljivost vaših proizvoda 
  • podstiče inovacije u kompaniji – ljudi se bave inovacijamapoboljšanjima i strategijama, a mašinama se prepuštaju rutinski zadaci. 

Rutinski poslovi nisu tržišna budućnost – budućnost leži u inovacijama. Neka vaše poslovanje dobije novi zamah na tržištu, neka vas prepoznaju po vašim snagama!

Dok se mi fokusiramo na povećanje vaše efikasnosti i kvaliteta i na smanjenje vaših troškova, vi se možete usredsrediti na kupce i poboljšanje svojih proizvoda.

Ovo je najbolji način da maksimalno iskoristite svoje investicije: novac, resurse i trud.

Digitalna transformacija – svi pričaju o tome, a šta je to zapravo?

 

„Digitalno“ je sigurno jedna od trenutno najčešćih reči u mnogim industrijama. Svi ističu koliko su digitalni i kako biti digitalan.

Naravno, u talasu ovog trenda svakakve se stvari podrazumevaju pod ovim pojmom, korisne i manje korisne.

Mnogo ljudi digitalnu transformaciju meša sa digitalizacijom, procesom u kojem se određene informacije prenose iz analognog u digitalni oblik, jednostavnije rečeno – upotrebu digitalnih podataka ili alata umesto papira.

Takođe je široko rasprostranjeno verovanje da se proizvodnja usporava tokom procesa uvođenja digitalizacije i da tako nastaju novi troškovi zapošljavanja.

Digitalnom transformacijom postižete opipljive rezultate koji se ogledaju u boljoj efikasnosti i profitabilnosti.

Počinje u trenutku kada određena tehnologija prouzrokuje promenu u načinu rada kompanije i time stvori konkurentsku prednost na tržištu. Ta promena može biti drastična i tada govorimo o disrupciji, ili postepena, kada govorimo o operativnoj izvrsnosti.

Digitalna transformacija se može ostvariti u različitim delovima poslovanja: poslovnom modelu, odnosu sa kupcima ili operacijama. U većini slučajeva sama transformacija nije nešto potpuno novo za kompaniju. Češće je to poznati problem samo se rešava na inovativan i efikasniji način.

Gde nastaju promene? Za većinu proizvodnih kompanija u regionu, digitalna tehnologija donosni promenu u prikupljanju i obradi korisničkih zahteva, upravljanju projektima i dokumentacijom, dizajnu ili proizvodnji.

Međutim, ključni element svake kompanije koja želi da bude konkurentna na svetskom tržištu jeste uspostavljanje digitalnog kontinuiteta. 

Digitalni kontinuitet je poslovni pristup koji obezbeđuje neprekidni lanac digitalnih podataka, od ideje do proizvoda, korišćenjem centralne digitalne platforme poput 3DEXPERIENCE. Ovom platformom dobijate celokupno rešenje koje omogućava transparentnost podataka, brzu i preciznu razmenu podataka između odeljenja, brzo donošenje odluka i neuporedivo veću efikasnost.

Platforma 3DEXPERIENCE štedi vaše vreme i novac! Kada se donose strateške odluke, poput investiranja u digitalnu transformaciju, izbor je jednostavan – možete da ne promenite ništa i gledate konkurenciji u leđa, ili da budete inovativni i napravite tehnološki iskorak ka Industriji 4.0. Ovo je jedini način da preuzmete ili zadržite vodstvo na tržištu.  

Vaš sledeći korak ka digitalnoj transformaciji počinje ovde

 

Kontaktirajte nas za više informacija