CATIA V5 - Insert mode

Insert Mode alat omogućuje ubacivanje novih feature-a u stablo na željenoj poziciji s čim se utiče na izmene modela.  Na ovaj način moguće je jednostavno dodavati elemente koji inicijalno  nisu bili kreirani i na taj način menjati strukturu Parents – Children. Sledeći primer prikazuje Surface, Intersection i Sweep surface koji je napravljen od  prethodna dva elementa.
insert_mode_1
Ako želimo pomaknuti Sweep surface, to možemo napraviti dodavanjem novog geometrijskog elementa, u ovom slučaju Parallel curve u odnosu na Intersect. Potrebno je  aktivirati funkciju Insert Mode (ikona insert_mode_ikona u alatnoj traci) i zatim Parallel curve i uneti parametre.
insert_mode_2
insert_mode_3
Nakon što smo uneli parametre, novi feature se pojavio u stablu i vidimo da se Sweep surface pomaknuo. Proverom Parents and Childrens vidi se da Sweep surface sada ima link na Parallel.1 i Extrude.1.
Na isti način možemo pomaknuti Intersect, Parallel curve i Sweep surface tako da koristimo Insert Mode i nakon Extrude.1 kreiramo paralelnu površinu (Offset.1).
insert_mode_4

Kliknite ovde za ostala CATIA V5 Tips & Tricks uputstva