CADCAM Data Newsletter - februar 2017.

 
MyCADCAM portal slika interfejsa
CATIA skripte i makro naredbe na MyCADCAM portalu
Za korisnike naših programskih rešenja pripremamo skripte i makro naredbe pomoću kojih se može olakšati svakodnevni rad u softveru CATIA. Skripte i makroi se nalaze na našem FTP serveru kome možete pristupiti putem MyCADCAM Portala. 
Više o skriptama i makroima
 
CATIA TIPS & TRICKS
CATIA tips & tricks
Naučite kako da kreirate više različitih konfiguracija sklopa, kako da uređujete tolerancije dimenzija u sketch-u, kako da kreirate više instanci od jedne komponente ili podsklopa, ili kako da izradite katalog standardnih delova.
Redovno pratite našu rubriku "Tips&tricks" i pronađite korisne instrukcije za situacije sa kojima se susrećete u svakodnevnom radu.
Pročitajte više
 
CATIA sheet metal
CATIA Sheet Metal Design
  • Za brzo i efikasno projektovanje složenih delova od lima
  • Simultano projektovanje u razvijenom i savijenom prikazu 3D modela
  • Lako primenjivi standardi kompanije za postizanje boljeg kvaliteta
Pročitajte više
 
Eureka
Učešće CADCAM Design Centra sa slovenačkim kompanijama u programu EUREKA
SmartMForming je inovativni razvojni projekat u kojem bi se mehaničke servo prese visoke fleksibilnosti zamenile presama sa senzorima koji regulišu status alata, brzinu formiranja, udar i povezuju dve ili više operacija u jednu i na taj način skraćuju vreme proizvodnje. 
Pročitajte više
 

 
ZANIMLJIVOSTI
 

Kick off 2017 Dublin
CADCAM Grupa najbolji partner kompanije Dassault Systemes u EuroMED zemljama

Trodnevna konferencija, u organizaciji kompanije Dassault Systemes, ove godine održana je u Kongresnom centru Dablin, u perodu od prvog do trećeg februara.

Ovaj poslovno-zabavni događaj kompanije Dassault Systemes, okupio je zastupnike, inženjere, konsultante i eksperte programskih rešenja Dassault Systemes širom Evrope.

Pročitajte više
 
Elixir
Tim od 10 inženjera u periodu od 2 godine razvio je avion u okruženju CATIA 3DEXPERIENCE na tehnologiji cloud

Premijerno prikazan na pariskom sajmu, laki avion Elixir sa dva sedišta, dizajnirao je tim inženjera, koje je kroz proces razvoja vodio Léopold-Léger. Avion je dizajniran tako da su iskorišćene sve prednosti aviona koji se takmiče u "America Cup" kao i prednosti karbonskih kompozitnih vlakana koja se proizvode u Japanu.

Pročitajte više i pogledajte video
 

Ko je brži? Rimac Concept_One ili Bugatti Veyron?
Ko je brži? Rimac Concept_One ili Bugatti Veyron?

Duž Jadranskog mora trkali su se Rimac Concept_One i trenutno najbrži serijski automobil, Bugatti Veyron, sa svojom maksimalnom brzinom od 408 km/h. Naravno, Veyron pokreće benzin, ali šta se događa kada se mu se suprotstavi superautomobil na struju?

Pročitajte više i pogledajte video
 
Okrugli sto
Održan okrugli sto na temu "Iskorišćavanje potencijala super-kompjutera u automobilskoj industriji"
CADCAM Lab je u saradnji sa Fakultetom za informatičke studije učestvovao na okruglom stolu na temu "Iskorišćavanje potencijala super-kompjutera u automobilskoj industriji". Cilj projekta je da se razvije međunarodna super-kompjuterska laboratorija u kojoj će učestvovati razne istraživačke i razvojne agencije i preduzeća kako bi se postavila super-kompjuterska infrastruktura.
Više o događaju
 
Honda Riding Assist
Vaš novi kućni ljubimac - Honda Riding Assist

Na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu, Honda je predstavila prototip motora i inovativnu tehnologiju Riding Assist koja održava ravnotežu motora i koji vas sledi i bez da njime upravljate.

Pogledajte video