PLM kod Scania kamiona velike nosivosti

PLM kod Scania kamiona velike nosivosti

Kako razviti novu generaciju kamiona velike nosivosti uz pomoć različitih resursa? Direktor kompanije Scania, proizvođača kamiona, Henrik Henrikson daje iscrpan odgovor. "Nova generacija kamiona postaje sve složenija," rekao je on ukazujući na obim sistema, ugrađene softverske aplikacije, senzore, motor, kabinu i izbor materijala. "Ne pokrećemo samo novu liniju kamiona," objasnio je on, "već i jedinstveni, genijalni set alata održivih rešenja u obliku proizvoda i usluga koje Scania prva ispručuje u ovoj industriji."


Scania_truck


 Zahtevi za PLM sistemom

 

Teško je naći bilo kojeg proizvođača kamiona na svetu sa tako visokim maržama po kamionu kao Scania. Oni nisu broj jedan u odnosu na količinu – Daimler je najveći svetski proizvođač kamiona tegljača (velike nosivosti), prate ga Volvo Group i Volkswagen Group, u okviru koje su i MAN i Scania. Scania ima prosečnu godišnju proizvodnju od oko 60 000 kamiona. Međutim, ono što je interesantno u ovoj priči je da je tokom 2015. godine u proseku 1.2 kamiona imalo istu konfiguraciju. Varijacije u načinu konfigurisanja kamiona su gotovo neograničene i očigledno je da postojanje više od 50 000 varijanti postavlja velike zahteve IT sistemu podrške. Stoga, nije iznenađenje da PLM sistem igra vodeću ulogu u ovom procesu. Razvijen u Dassault CAD programskom rešenju CATIA V5, PLM sistem ima vlasničku bazu podataka i konfigurator OAS. Dassault ENOVIA ima manju ulogu kao CAD bezbedno skladište ("vault").

Uglavnom su svi projekti urađeni u programskom rešenju CATIA, uključujući i motor. Šta je sa BOM (sastavnica materijala) upravljanjem? eBOM je proizveden u OAS-u čak iako su neki delovi proizvedeni u ENOVIA rešenju. BOM struktura se zatim prenosi u sistem MONA za pripremu proizvodnje i izgradnju. Ovo se može uporediti sa mBOM (proizvodni BOM). MONA ima neka ograničenja u odnosu na upravljanje varijantama, oblast koju Scania još istražuje i za koju traži rešenje.

MES (sistemi izvršenja proizvodnje) ima manju ulogu u kompaniji Scania u odnosu na OAS i MONA. Međutim, za delove gde se koristi MES, ovaj alat predstavlja modifikovanu verziju Dassault rešenja Apriso i obrađuje podatke iz OAS i MONA. Scania dizajnira kamione u Dassault Systèmes rešenju CATIA V5, uključujući i motore. Osim toga, Scania prodajni model predstavlja jedinstveno rešenje koje povezuje razvoj proizvoda, modularne proizvodne procese i prodaju u jedan holistički sistem.


Pogledajte kako su u jednom sjajnom ateljeu u Poljskoj redizajnirali jedan od Scania kamiona. Poljski atelje „Carlex Design“ se specijalizovao za dizajn auto-enterijera po narudžbini. Njihov portfolio sadrži veliki broj odličnih projekata, ali jedan se ipak ističe. To je Carlex enterijer za Scania-R – šleper švedskog proizvođača automobila.
Kamion je kao član porodice, često jedini za vozača na dužim relacijama i čini se da je zato vlasnik ovog teškaša odlučio da doda malo udobnosti i stila svojoj omiljenoj kabini. Izgleda da momci u ateljeu Carlex znaju odlično svoj posao, kao što se može videti na slikama.

Scania_interior


Sa premijum kožnim sedištima, drvenim dodacima i LCD displejem, ovaj obični trgovački kamion je postao san svakog stopera. Voleli bismo da pređemo zemlju nekoliko puta u ovom Scania-R kamionu, a vi?


Scania_interior_1


Scania_interior_2


Scania_interior_4


• Dassault Systèmes i Scania su potpisali ugovor o implementaciji 3DEXPERIENCE platforme

• Ugovor podržava planove na putu digitalizacije u cilju poboljšanja realističnih simulacija funkcionalnih karakteristika i procesa 

• 3DEXPERIENCE platforma pruža savršenu integraciju između upravljanja podacima, vodećeg industrijskog dizajna i proizvodnih kapaciteta