Gigant avio industrije Boeing proširuje upotrebu rešenja kompanije Dassault Systemes

Gigant avio industrije Boeing proširuje upotrebu rešenja kompanije Dassault Systemes
Gigant avio industrije Boeing proširuje upotrebu rešenja kompanije Dassault Systemes, opredeljivanjem za platformu 3DEXPERIENCE za upravljanje proizvodnim operacijama (eng. Manufacturing Operations Management) i životnim ciklusom proizvoda (eng. Product Lifecycle Management). Platforma 3DEXPERIENCE će podržati kako razvoj komercijalnih proizvoda, tako i proizvoda iz segmenta svemirskog i odbrambenog programa.

Ova strateška odluka je doneta nakon temeljne i rigorozne analize tehničkih i funkcionalnih mogućnosti, troškova i poslovnih benefita kroz kompletan lanac vrednosti.

Platforma sadrži intuitivni navigacioni kompas – meni, koji čini osnovu u okviru koje se nalaze ključne aplikacije Dassault Systemes softverskih rešenja kao što su CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, SolidWorks, odnosno dodatne socijalne i kolaborativne aplikacije, aplikacije za 3D modelovanje, projektovanje i simulaciju, kao i aplikacije za inteli¬gentno upravljanje podacima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka.

Fokus kompanije Boeing će intezivno biti na namenskim industrijskim rešenjima Winning Program, Co-Design to Target, Ready for Rate, Build to Operate and License to Fly u cilju unapređenja digitalne saradnje između krajnjih korisnika, procesa projektovanja, inženjeringa, analize, proizvodnog planiranja i izvršnih aktivnosti u celoj korporaciji.
aerospace_and_defense_industry_solutions
3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje projektante, inženjere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce ili potrošače.

Implementacijom platforme 3DEXPERIENCE utiče se na smanjenje troškova integracije i podrške, poboljšava se produktivnost, podstiču se inovacije i na pristupačan način se radi na uvođenju najisplativijih procesa, kako bi se nesmetano odvijao standardni rad kroz ceo lanac vrednosti. Putem platforme 3DEXPERIENCE, ne samo da možete simulirati proizvode i procese, već možete uočavati i eliminisati potencijalne rizike i nepravilnosti u pogledu kvaliteta i to sve pre izrade fizičkog prototipa. Kako sve integrisane aplikacije platforme funkcionišu nad jedinstvenom bazom podataka, moguće je obezbediti pravovremene informacije i besprekornu komunikaciju kroz kompletno preduzeće i njegov lanac snabdevanja, kao i takođe kroz generacije proizvoda.

3DEXPERIENCE platforma omogućava razmenu podataka bez potrebe za konverzijama u različite formate. Može da se integriše sa različitim CAD/CAM/CAE, ERP, PDM/PLM sistemima.

Rukovodstvo korporacije Boeing navodi da je odluka da se saradnja sa kompanijom Dassault Systemes proširi, ključna prekretnica ka digitalnoj transformaciji i da se zasniva na uzajamnoj želji da da se transformiše način na koji Boeing povezuje, štiti, istražuje i inspiriše svet.