Airbus i Dassault Systèmes sklopili strateško partnerstvo u cilju stvaranja evropske avio industrije budućnosti

Airbus i Dassault Systèmes sklopili strateško partnerstvo u cilju stvaranja evropske avio industrije budućnosti
  • Airbus će implementacijom 3DEXPERIENCE platforme kompanije Dassault Systèmes napraviti iskorak u digitalnoj transformaciji
  • Airbus uvodi digitalni dizajn, proizvodnju i usluge u sve sektore i proizvodne linije

Airbus_A330


Airbus i Dassault Systèmes su potpisali petogodišnji Memorandum o saradnji koji podrazumeva saradnju na implementaciji kolaborativnog 3D projektovanja, saradnju u oblasti inženjeringa, proizvodnje, simulacija i aplikacija za inteligentno upravljanje. Ovaj memorandum će omogućiti kompaniji Airbus da napravi veliki iskorak u digitalnoj transformaciji i postavi temelje za novi evropski industrijski ekosistem u oblasti avijacije.

U okviru Memoranduma o saradnji, Airbus će implementirati 3DEXPERIENCE platformu kompanije Dassault Systèmes, koja će omogućiti digitalni kontinuitet, od projekta do primene, u jedinstvenom modelu podataka za jedinstveno korisničko iskustvo. Ovaj proces će učiniti da digitalni dizajn, proizvodnja i usluge (DDMS) postanu realnost u svim sektorima i proizvodnim linijama kompanije Airbus.


Potpisivanje_memoranduma


DDMS omogućava napredak u dizajnu novih proizvoda, operativnim performansama, podršci i održavanju, zadovoljstvu korisnika i u novim poslovnim modelima, budući da predstavlja pomak od rednog ka paralelnom razvojnom procesu. Umesto da se prvo fokusira na performanse proizvoda,  Airbus će biti u stanju da ko-dizajnira i razvije sledeću generaciju aviona sa pogonima u kojim će ih proizvoditi i samim tim smanjiti troškove i vreme na tržištu.

"Ne govorimo samo o digitalizaciji ili 3D iskustvu, već razmišljamo o načinu na koji su avioni dizajnirani i upravljani, imajući na umu zadovoljstvo kupaca, što pojednostavljuje i ubrzava čitav proces", rekao je Guillaume Faury predsednik kompanije Airbus Commercial Aircraft. "DDMS je nosilac promena uz pomoć koga pravimo novi model za evropsku avio industriju sa najsavremenijom tehnologijom. Naš cilj je jaka proizvodnja koja će smanjiti razvojno vreme proizvoda".

"Ništa ne ilustruje bolje ukrštanje tehnologije, nauke i umetnosti od avijacije. Kada razmišljamo o tome kako se industrija razvila do tačke gde je danas, vidimo da ona predstavlja spoj tehničkog napretka, digitalne preciznosti i inspiracije," kaže Bernard Charlès, potpredsednik i direktor kompanije Dassault Systèmes. "Aerokosmička industrija pokazuje vidljive rezultate brze transformacije, brže od većine drugih industrija; uvodi inovacije visokog kvaliteta i pruža nove usluge za rad u veoma složenim i kontrolisanim uslovima. 3DEXPERIENCE platforma će ubrzati digitalnu transformaciju Airbus-a. Airbus može da ima uvid u dešavanja unutar svog ekosistema i da  pruži nova iskustva koja su moguća samo uz pomoć digitalnog sveta".