CADCAM Data predstavila VR uređaj na Sajmu tehnike u Beogradu

CADCAM Data predstavila VR uređaj na Sajmu tehnike u Beogradu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održan je u periodu od 15-19 maja, 2017. na Beogradskom sajmu. Svoje proizvode i usluge predstavilo je više od 400 domaćih i stranih izlagača iz više od 20 zemalja, a organizovani su i brojni stručni prateći programi.
Na petodnevnoj manifestaciji bili su izloženi oprema i uređaji za proizvodnju i distribuciju električne energije, merenje i izvore napajanja, instalacije, rasveta za poslovne i stambene prostore, kao i energetska, industrijska i kućna elektronika.
Kompanija CADACAM Data na Sajmu tehnike 2017. ekskluzivno je predstavila opremu za virtuelnu realnost na platformi CATIA 3DEXPERIENCE.

cadcamdata_on_the_fair_of_technics_2017_1

Virtuelna realnost (VR) je termin koji se koristi za računarski generisana 3D okruženja koja omogućavaju korisniku da pristupi i bude u interakciji sa alternativnom stvarnošću.
VR uređaj:
• predstavlja najnoviju tehnologiju u procesu razvoja korišćenjem CAD softvera
• omogućava da virtuelno istražite, iskusite i ocenite kompletan proizvod pre izrade fizičkog prototipa ili finalnog proizvoda.
Funkcija CAD softvera je da automatizuju i dokumentuju proces projektovanja, a uređaj za virtuelnu realnost omogućava da sve isprojektovano iskusite u virtuelnom okruženju. Na taj način se preciznije i jednostavnije uočavaju nepravilnosti i prevenira izrada skupih prototipova, dok se gotovo potpuno ne otklone greške.

cadcamdata_on_the_fair_of_technics_2017_3

Implementacijom VR uređaja na softversko rešenje CATIA, mogućosti projektovanja se podižu na znatno viši nivo i dobijaju novu dimenziju.

cadcamdata_on_the_fair_of_technics_2017_2

Na stručnim predavanjima, predstavnici domaćih i stranih kompanija imali su imali prilike da se informišu o najnovijim dostignućima kompanije Dassault Systemes, u pogledu softvera za mašinsko projektovanje, upravljanje proizvodnim ciklusom i podacima i sa sveobuhvatnom poslovnom platformom 3DEXPERIENCE. Takođe, predstavili smo i simulacije elektronskih i mašinskih proizvoda, korišćenjem programskih rešenja Mentor Graphics.
Ukoliko ste propustili da isprobate VR uređaj i zakoračite sa nama u virtuelnu realnost, pozivamo vas da nas posetite na Sajmu naoružanja i vojne opreme, Partner 2017. u periodu 27-30 jun, 2017. na Beogradskom sajmu.


adcam_data_na_sajmu_naoruzanja_2017