Skip to main content
Kontakt
CADCAM Solutions

Simulacije pomoću 3DEXPERIENCE Works Simulation

Od strukturne analize i računske dinamike fluida, do simulacije brizganja i naprednih mogućnosti omogućenih u oblaku koje pokreću Abaqus, SOLIDWORKS i 3DEXPERIENCE Works Simulation pružaju integrirane alate za analizu za svakog dizajnera, inžinjera i analitičara.

Pomoću rješenja 3DEXPERIENCE Works Simulation, kompanije mogu procijeniti performanse, pouzdanost i sigurnost proizvoda tokom procesa dizajniranja. Povezivanjem dizajna i sumulacija, dizajneri i inžinjeri dobivaju uvid potreban za donošenje odluka koje dovode do povećanja kvaliteta proizvoda i smanjenih troškova izrade prototipa i fizičkih ispitivanja.

Simulacija protoka

 

Simulirajte protok fluida, prenos toplote i sile fluida koje su ključne za uspeh vašeg dizajna.

SOLIDWORKS Flow Simulation je intuitivno rješenje računske dinamike fluida (CFD) ugrađeno u SOLIDWORKS 3D CAD, koje vam omogućava brzu i jednostavnu simulaciju protoka tečnosti i plina kroz i oko vašeg dizajna kako biste izračunali performanse i mogućnosti proizvoda.

Simulacija brizganja plastike

 

Predvidite i izbjegnite proizvodne nedostatke u dizajnu plastičnih dijelova i kalupa za ubrizgavanje, eliminišući skupe prerade, poboljšavajući kvalitetu dijelova i smanjujući vrijeme za stavljanje na tržište.

SOLIDWORKS Plastics pruža jednostavnu simulaciju za analizu plastičnih dijelova i kalupa za ubrizgavanje. Simulira kako rastopljena plastika teče tokom procesa injekcijskog prešanja, kako bi predvidjela nedostatke povezane sa proizvodnjom, tako da možete brzo procijeniti mogućnost izrade dijelova tokom dizajniranja.

Skalabilna simulacija i inžinjerska saradnja na Cloud-u

 

Zahvaljujući Abaqus tehnologiji, 3DEXPERIENCE Works Simulation donosi napredne mogućnosti simulacije u proces razvoja vašeg proizvoda.

3D dizajn i metodologija 

Vaš sljedeći korak ka ubrzanom razvoju proizvoda počinje ovdje

Kontaktirajte nas za više informacija