Održan Sajam Tehnike u Beogradu

Održan Sajam Tehnike u Beogradu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održan je u periodu od 15. -19. maja, 2017. na Beogradskom sajmu. Svoje proizvode i usluge predstavilo je više od 400 domaćih i stranih izlagača iz više od 20 zemalja, a organizovani su i brojni stručni prateći programi.

Na petodnevnoj manifestaciji bili su izloženi oprema i uređaji za proizvodnju i distribuciju električne energije, mjerenje i izvore napajanja, instalacije, rasvjeta za poslovne i stambene prostore, kao i energetska, industrijska i kućna elektronika.

Kompanija CADACAM Data, članica CADCAM Grupe, na Sajmu tehnike 2017. ekskluzivno je predstavila opremu za virtualnu realnost na platformi CATIA 3DEXPERIENCE.


cadcamdata_on_the_fair_of_technics_2017_1


Virtualna realnost (VR) je termin koji se koristi za računarski generisana 3D okruženja koja omogućavaju korisniku da pristupi i bude u interakciji sa alternativnom stvarnošću.

VR uređaj:

• predstavlja najnoviju tehnologiju u procesu razvoja korištenjem CAD softvera
• omogućava da virtualno istražite, iskusite i ocjenite kompletan proizvod prije izrade fizičkog prototipa ili finalnog proizvoda.

Funkcija CAD programskog rješenja je automatizacija i dokumentiranje procesa projektiranja, a uređaj za virtualnu realnost omogućava, da sve projektirano iskusite u virtualnom okruženju. 


cadcamdata_on_the_fair_of_technics_2017_3


Posjetite na na sajmu Energa i iskusite virtualnu realnost na CATIA 3DEXPERIENCE.