KARCHER smanjuje troškove razvoja i proizvodnje upotrebom 3DEXPERIENCE platforme

KARCHER smanjuje troškove razvoja i proizvodnje upotrebom 3DEXPERIENCE platforme

Vodeći proizvođač čistača za privatnu i komercijalnu upotrebu prepoznatljiv je po svojoj inovativnosti i posvećenosti kupcima. Kako zahtjevi kupaca postaju sve raznovrsniji, a rješenja koja  će im se ponuditi treba da budu personalizovana, posljedica je sve složeniji portfolio proizvoda.

Za efikasno upravljanje složenim portfolijima proizvoda, digitalizacija je neophodna. Tako je dugogodišnji CATIA korisnik, kompanija Karcher izabrala rješenje kompanije Dassault Systemes; 3DEXPERIENCE platformu na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud). Odabirom platforme 3DEXPERIENCE on Cloud kompanija je implementirala rješenje za upravljanje razvojnim procesom, iskoristila prethodno stečena znanja, lakše dijeli stečeni know-how i upravlja zahtjevima kupaca.


Skalabilnost, dostupnost i niži troškovi

Platforma kompaniji Karcher takođe omogućava uvođenje standardizacije i automatizacije procesa razvoja proizvoda. Integrisano rješenje za upravljanje projektima (eng. Project Management) omogućava transparentnost i konzistentnost rada, a temelji se na standardizovanim metodama, dokumentima i smjernicama. Dodatno, platforma omogućava povezivanje podataka o proizvodu sa podacima o projektu što omogućava bržu procjenu kako će neka promjena uticati na tok i resurse projekta. Od prednosti, svakako je važno još istaći kako centralizovana baza podataka omogućava brži pronalazak traženih informacija  što omogućava brže odlučivanje, fleksibilnije procese rada i na kraju brže plasiranje proizvoda na tržište.Što kažu vodeći ljudi centralnog R&D sektora kompanije Karcher?

Platforma nam omogućava da dodatno unaprijedimo efikasnost jer smo usvojili koncept jedne istine; svi, sve vrijeme znaju kakvo je trenutno stanje projekta, koji su zahtjevi i šta moramo učiniti.“ – izjavio je Michael Stritzelberger, izvršni potpredsjednik centralnog R&D sektora.

Više nećemo čuvati podatke u više različitih sistema; prednost je brzi pristup ažurnim informacijama bilo za konsultacije, bilo za ponovnu upotrebu, što na kraju znači manje grešaka i praznog hoda.“ – izjavio je Matthias Steinmann, senior direktor centralnog R&D sektora.


Pogledajte video za više utisaka o upotrebi 3DEXPERIENCE platforme u kompaniji Karcher
Video: Upotreba 3DEXPERIENCE platforme u tvrtki Karcher


Sveobuhvatna jedinstvena poslovna platforma; 3DEXPERIENCE obuhvata sve segmente poslovanja; od ideje, planiranja, konstruisanja, testiranja, kontrolinga do održavanja i reciklaže. Kao takva, najbolje je rješenje koje omogućava efikasno upravljanje svim procesima u razvoju proizvoda, planiranju, procesu proizvodnje kao i plasmanu na tržište i servisiranju proizvoda tokom njegovog životnog ciklusa. Osim implementacije na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud), platformu je moguće implementirati i na opremi kod korisnika (eng. On Premise). 


Kontaktirajte nas za više informacija i mogućnostima upotrebe 3DEXPERIENCE platforme u Vašem poslovanju