Most koji povezuje CAD alate i 3DEXPERIENCE platformu

Most koji povezuje CAD alate i 3DEXPERIENCE platformu

PLM rješenja su odavno poznata u poslovnom svijetu, međutim i dalje ih većina kompanija ne koristi. Savremeni tržišni uslovi su kolaboracijske poslovne platforme pretvorili u neophodan element daljnjeg razvoja i uspjeha razvojnih te proizvodnih kompanija. Naravno, to se odnosi na one kompanije koje žele uspjeti i opstati u sve težim tržišnim uslovima.

Kako sve razvojne i proizvodne kompanije već imaju neko CAD i/ili ERP rješenje, prelazak na naprednija rješenja uvijek izaziva strah što će biti sa starim podacima. Korporacija Dassault Systemes je pronašla rješenje za ovo i nazvala ga „PLM Collaboration Services“. Ovaj takozvani most omogućuje bezbolnu migraciju CATIA V5 korisnika na 3DEXPERIENCE platformu. Ono što dodatno ovo rješenje čini jedinstvenim je što podržava i integrira podatke iz različitih CAD alata, uključujući CATIA V5, SolidWorks i ostale CAD alate.


Proširenje mogućnosti CAD alata


Upotrebom ovog novog rješenja za integraciju CAD-a i platforme, otvaraju se nove mogućnosti za saradnju, razmjenu podataka i općenito šire mogućnosti razvoja proizvoda. Kompanijama ovakvo rješenje postaje neophodno. Razlozi za to su brojni a jedan od njih je i  fizička dislociranost razvojnih ureda i proizvodnih pogona.

S ovim rješenjem se ne ometaju uobičajeni procesi, nego se osigurava digitalni kontinuitet tokom razvoja proizvoda, bolja saradnja unutar timova, brži razvoj proizvoda te je inžinjerski rad općenito jednostavniji. Sve navedeno osigurava bolju izvedbu i sigurnost tako da se posljedično oslobađa vrijeme za inoviranje i bolji konkurentni položaj na tržištu.

Srž ove strategije prelaska na naprednu digitalnu platformu 3DEXPERIENCE je mogućnost korištenja platforme bez konverzije podataka te je potpuno integrisana s drugim aplikacijama koje okuplja platforma. To uključuje SIMULIA aplikacije za simulacije i analize, DELMIA aplikacije za upravljanje procesima proizvodnje te ENOVIA aplikacije za upravljanje životnim ciklusom proizvoda.


Kontaktirajte nas za više informacija