Kolaboracijska platforma za industrije svjetske klase dostupna i na Cloud-u

Kolaboracijska platforma za industrije svjetske klase dostupna i na Cloud-u

Digitalna transformacija unijela je sasvim nova pravila te nepovratno promijenila načine poslovanja i industriju. Ulaganje u poslovne platforme koje omogućuju digitalnu transformaciju nužno je za sve kompanije koje žele osigurati dugoročnu konkurentnost. To najbolje potvrđuju primjeri poznatih svjetskih kompanija koje su to prepoznale. Navedimo samo neke od njih; WD 40, Karcher, Schindler, AKKA Technologies, Airbus, Scania, L'Oreal, Procter & Gamble

Poslovna rješenja CADCAM Grupe za digitalnu transformaciju proizvodnih procesa kompanija mogu se upotrijebiti za donošenje operativnih i strateških odluka, a mogu znatno olakšati i unaprijediti poslovanje bilo da se radi o implementaciji na opremi kod korisnika (eng. On Premise) ili na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud). Ova operativna platforma koja je kičma digitalne transformacije, upravo zahvaljujući Cloud tehnologiji i modularnim rješenjima postala je dostupnija i startup kompanijama.


Poslovna platforma, koja obuhvata sve segmente poslovanja – od ideje, planiranja, konstruisanja, testiranja, pripreme proizvodnje, proizvodnje, preko kontrolinga do održavanja i recikliranja ključna je za brže konstruisanje, virtuelne simulacije, učinkovitiju organizaciju i proizvodnju. Ono što je dodatno razlikuje od drugih rješenja je da se može upotrijebiti za donošenje kako operativnih tako i strateških odluka.

Poslovna platforma 3DEXPERIENCE u oblaku

Međutim, skalabilnost u broju korisnika i podataka, centralizovano upravljanje podacima i procesima kao prednosti 3DEXPERIENCE poslovne platforme koriste i brojne svjetske Startup kompanije. Neke od njih su Kreisler Electric, Gyrolift, ExactCure, Zero2Infinity, te najpoznatiji hrvatski startup Rimac Automobili.

Osim toga, tu su i industrijska rješenja koja Startup kompanijama u trenucima širenja poslovanja i uspostavljanja procesa, omogućuju da implementiraju set rješenja koja se temelje na najboljim praksama odgovarajuće industrije. Ta rješenja su nastala kao rezultat najboljih praksi pojedine industrijske grane koje je kompanija Dassault Systemes skupljala posljednjih 40 godina, a koje CADCAM Grupa implementira kompanijama u Hrvatskoj i regiji. Tako Startupovi mogu iskoristiti najbolje prakse koje su drugi već razvili, umjesto da uče na svojim greškama.

Prednosti 3DEXPERIENCE on Cloud


Razvojem Cloud tehnologije ovakva sveobuhvatna i napredna poslovna rješenja postala su financijski dostupnija manjim, a posebno StartUp kompanijama. Brza instalacija, bez troškova infrastrukture i administracije, automatski backup podataka i automatsko ažuriranje softvera na novije verzije samo su neke od dodatnih prednosti koje ova rješenja čine višestruko isplativima. Štaviše, ova moderna tehnologija je za Startup kompanije dostupna u tri verzije, o čemu možete pronaći više informacija na 3DEXPERIENCE. 


Zatražite ponudu