L'Oreal, Airbus Helicopter i Alstom Transport unaprijedili su svoje proizvodne procese s implementacijom DELMIA Apriso rješenja

L'Oreal, Airbus Helicopter i Alstom Transport unaprijedili su svoje proizvodne procese s implementacijom DELMIA Apriso rješenja

Poznate svjetske kompanije, koje su vodeći proizvođači u svojim branšama, zbog obima posla, količine informacija, dislociranosti proizvodnje kao i zbog održavanja kvalitete i integriteta imena implementirale su DELMIA Apriso rješenje za upravljanje proizvodnim operacijama.
Kompanija Alstom Transport je uz pomoć DELMIA Apriso rješenja uspjela osigurati detaljan uvid u status zadataka u realnom vremenu, automatsko informiranje o izmjenama, ažuriranje dokumentacije i cjelokupnu sljedivost informacija. Implementacijom rješenja za upravljanje proizvodnim operacijama koji je moguće prilagoditi širokom rasponu poslova svi učesnici procesa imaju dostup do informacija u realnom vremenu, mogu slati povratnu informaciju kao i imati uvid u status zadatka ili cjelokupne proizvodnje.
Alstom proizvodnja

Pogledajte video o benefitima koje je Alstom Transport postigao s implementacijom DELMIA AprisoKompanija Airbus Helicopters, koja je vodeći proizvođač civilnih i vojnih helikoptera implementirala je DELMIA Apriso rješenje kako bi održali tu poziciju na tržištu  i brzo isporučivali inovativne proizvode. Proizvodni proces, od obrade osnovnih dijelova do završnih linija za montažu, nalaze se na raznim lokacijama. Prije implementacije DELMIA Apriso rješenja svakodnevno su se suočavali s neplaniranim stvarima; manjak dijelova, neusklađenost elemenata, kvarovi na mašinama i slično. Digitalizacija informacija o proizvodnji i dostupnost na svakom računaru i mobitelu omogućilo je pojednostavljenje procesa i bolju kontrolu. Dostupnost informacija u realnom vremenu omogućuje bolju sinkronizaciju i reagiranje u pravom trenutku čime je poboljšana produktivnost i efikasnost cijelog lanca nabave.

Airbus helicopter proizvodnja

Pogledajte video o benefitima implementacije DELMIA Apriso rješenja u Airbus Helicopter  


L'Oreal je integrirao proizvodne operacije u kompanijama širom svijeta implementacijom jedinstvene poslovne platforme koja je povezana s ERP rješenjem. Implementacijom DELMIA Apriso rješenja u 30 pogona postigli su konzinstentnost u proizvodnji, kvaliteti i upravljanju zalihama kao i sljedivost informacija duž organizacije odnosno proizvodnog lanca.

Odabrali su DELMIA Apriso rješenje zato što se može implementirati u svim pogonima bez obzira na lokaciju i pružati jedinstveno rješenje na nivou kompanije. Implementacija DELMIA Apriso rješenja je u skladu s pozicioniranjem kompanije u 4. industrijskoj revoluciji i iskorištavanju potencijala mobilnih uređaja. S DELMIA Apriso rješenjem mogu na licu mjesta upravljati s proizvodnjom, kvalitetom, ažuriranjem podataka i informiranjem, upravljati zalihama i skladištem, a sve to na jednom sistemu, lokalno i globalno.

Iako imaju automatiziranu kontrolu proizvodnih procesa, zaposlenici su  i dalje neophodni za ključne korake u zaprimanju, skladištenju, kvaliteti, pakiranju i isporuci proizvoda. DELMIA Apriso je omogućila sljedivost između radnika i sistema tako da mogu brzo reagirati. Na primjer; etikete se printaju na osnovu skeniranja barkoda; DELMIA Apriso upućuje radnike u skladištu gdje da odlože robu a potom se provjera radi elektronskim putem; u proizvodnji je učinkovitost povećena za 100% jer sirovine naručuje DELMIA Apriso; tokom proizvodnje tehnolozi mogu pratiti cijeli proces  i pokrenuti korektivne radnje ako je potrebno; tokom pakiranja uzorci se vagaju automatski i slično.Loreal proizvodnja i logitika kozmetike 

Ovdje možete preuzeti cijeli case-study o primjeni DELMIA Apriso rješenja u L'Oreal-u


Kontaktirajte naš tehnički tim i saznajte koje benefite i Vi možete ostvariti implementacijom DELMIA Apriso rješenja