Kompanija Ikarbus projektirala novi autobus u CATIA-i

Kompanija Ikarbus projektirala novi autobus u CATIA-i

Tvornica autobusa Ikarbus, iz Zemuna, osnovana je 1923. i inicijalno je proizvodila avione kada je nosila ime "Ikarus". S vremenom je mijenjala djelatnost i prvi autobus proizvela 1954. godine po licenci Austrijske tvrtke „Saurer“.


Prvi autobus proizveden u fabrici Ikarus 1954. godine (današnji Ikarbus)

Slika: Prvi autobus proizveden u Ikarus-u 1954. godine (današnji Ikarbus)


Danas, s preko 20 000 proizvedenih autobusa u više od 60 godina iskustva, u portfoliu tvrtke Ikarbus nalazimo gradske, međugradske i turističke autobuse koji modernim dizajnom i najnovijom tehnologijom stoje rame uz rame s najvećim europskim proizvođačima autobusa.


Portfolio kompanije obuhvata gradske, međugradske i turističke autobuse

Slika: Portfolio Ikarbusa sadrži gradske, međugradske i turističke autobuse


Veliki napredak u razvoju i proizvodnji donijela je strateška odluka tvrtke Ikarbus da od 2006. godine autobuse projektiraju na najnapredniijem programskom rješenju CATIA. "Implementacija CATIA programskog rješenja omogućila je veliki pomak u odnosu na dotadašnji način projektiranja i mladim stručnjacima je omogućeno da svoje znanje iskažu na najnovijim tehnologijama za 3D projektiranje.", izjavio je Čedomir Duboka, generalni direktor tvrtke CADCAM Data, članice CADCAM Grupe, koja je implementirala CATIA-u u tvrtku Ikarbus.

CATIA je već duži niz godina vodeće programsko rješenje za 3D projektiranje koje svojom bogatom ponudom modula predstavlja nezamjenjiv skup alata za razvoj i projektiranje. Danas, CATIA je integrirana na sveobuhvatnu inovativnu 3DEXPERIENCE platformu koja u integrirano okruženje povezuje sve članove projektnog tima, voditelje, direktore, različite odjele i lokacije i tako omogućava stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce i potrošače.

Posjetili smo inženjerski tim Ikarbusa i proizvodni pogon gdje smo se na licu mjesta uvjerili da je CATIA nezamjenjivo programsko rješenje za projektiranje i unaprijeđenje poslovnih procesa iz razloga što učinkovito skraćuje vrijeme od ideje do realizacije. Prilikom naše posjete, zaposlenici su vrijedno radili na izradi prototipa Ikarbusovog autobusa na Mercedesovoj šasiji koji je predviđen za međugradski prijevoz putnika, a isti je upravo izašao iz komore za bojanje.


Proizvodni pogon Ikarbusa

Slika: Prototip međugradskog autobusa koji je upravo izašao iz komore za bojanje


Cijeli projekt je izrađen u programskom rješenju CATIA o čemu Vam ekskluzivno donosimo prikaze 3D modela na osnovu kojih se možete uvjeriti u složenost projekta te koliko truda, znanja i stručnosti zahtijeva jedan ovakav projekt.


Prkaz Ikarbusovog autobusa projektovanog u softveru CATIA, pogled sa strane

Slika: Prikaz Ikarbusovog autobusa u CATIA-i, pogled sa strane


Ovaj autobus će pokretati ekološki motor s oznakom Euro 6, zapremine 7,7 litara s 299 konjskih snaga, a za prijenos će biti zadužen ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Po prvi put u ovoj tvrtki, u autobus će biti ugrađen sustav upozorenja napuštanja prometne trake tzv. LDWS (eng. Lane departure warning system), a osim toga autobus će imati i napredni autonomni sustav kočenja u slučaju opasnosti AEBS (eng. Advanced Emergency Braking System).


Prkaz Ikarbusovog autobusa projektovanog u softveru CATIA, pogled odozdo

Slika: Prikaz Ikarbusovog autobusa u CATIA-i, pogled odozdo


Autobus će imati 55 sjedećih mjesta, a dodatnu ugodnost u vožnji omogućiti će pristupačne tipke za ventilaciju, svjetla za čitanje, zatamljena stakla i multifunkcionalni klima uređaj. 


Prkaz Ikarbusovog autobusa projektovanog u softveru CATIA, pogled putničke kabine

Slika: Prikaz putničke kabine Ikarbusovog autobusa u CATIA-i


Rad na suvremenoj platformi za projektiranje Ikarbusu je omogućio da unaprijedi procese na način da može predvidjeti ponašanje do detalja, izraditi detaljnu tehničku dokumentaciju, koja omogućuje stjecanje stvarne slike o razvojnom procesu u svakom trenutku tijekom bilo koje faze projektiranja.

Osim osnovnih CATIA modula Part, Assembly i Drafting, za projektiranje novih autobusa, koristi se i FEM modul kojim se postiže optimizacija strukture, unaprjeđuje sigurnost i smanjuju sveukupni troškovi proizvodnje. Osim navedenog, koriste i napredni modul za oblikovanje složenih površina kojim se poboljšava estetski izgled novog proizvoda kako iznutra, tako i izvana, što Ikarbus tvrtku izjednačuje s vodećim svjetskim proizvođačima autobusa.

Podsjećamo da je tvrtka Mercedes nakon detaljne analize načina projektiranja i proizvodnje svoje povjerenje dala tvrtki Ikarbus s kojom ima stratešku suradnju i omogućila da autobuse projektirane na Mercedesovoj šasiji krasi prepoznatljivi Mercedosov znak.

Završetak proizvodnje i završna montaža očekuju se u nekoliko sljedećih tjedana o čemu ćemo Vas informirati zajedno s fotografijama gotovog autobusa. Do tada, uživajte u ekskluzivnom prikazu planiranog izgleda autobusa.


Vizualni prikaz najnovijeg Ikarbusovog autobusa

Slika: Vizualni prikaz najnovijeg Ikarbusovog autobusa