Proljeće za CATIA V5 korisnike

Proljeće za CATIA V5 korisnike

 

Ne propustite jedinstvenu ponudu!

Ovo proljeće, za vas smo pripremili CATIA Engineer Excellence (CATEE) pakete s dodatnim CATIA modulima.  CATIA Engineering Excellence donosi set naprednih aplikacija za konstruiranje, rad s oblicima i površinama. Također, koristeći 3DEXPERIENCE platformu, omogućuje brzo kreiranje sklopova i dizajnerskih rješenja. Cijene CATEE paketa s niže navedenim modulima povoljnije su od dosadašnje cijene CATIA V5 paketa samostalno.

Dostupni promo paketi:

 • CATEE + MCE 

Modul osigurava kompletno i robusno rješenje, prilagođeno bilo kojoj kompaniji koja želi napraviti iskorak u razvoju visokokvalitetnih proizvoda, uz visoku produktivnost u izmjenama dizajna.

 

 • CATEE+ MCE + HDX
  Uz MCE modul imamo i HDX koji pruža jedinstven i moćan pristup modeliranju za stvaranje složenih površina, te intuitivnu manipulaciju površinama. Ovo standardno rješenje za modeliranje površina visoke kvalitete potiče suradnju između dizajna i oblikovanja te omogućuje optimizaciju vremena razvoja proizvoda.

 

 • CATEE + MTE
  Modul koji je posvećen brzom oblikovanju kalupa i utiskivanju. Konstruktori su u mogućnosti ponovno iskoristiti već kapitalizirane know-how alate, što omogućuje brzu izradu alata u potpunosti u skladu s pravilima i standardima kompanije.

 

 • CATEE  + MME
  Omogućava visoko kvalitetne prizmatične i više-osne strategije za složenu obradu površina s najboljim rezultatima kvalitete u klasi. NC programeri imaju punu asocijativnost s CATIA dizajnom dijelova kao i moćne sposobnosti automatizacije strojne obrade kako bi drastično smanjili vrijeme NC programiranja i obrade.

 

 • CATEE + SGE
  Pruža visoko kvalitetne prizmatične i površinske strategije obrade za proizvodnju kalupa i alata. NC programeri imaju punu asocijativnost s CATIA dizajnom dijelova kao i moćne sposobnosti automatizacije kako bi drastično smanjili vrijeme NC programiranja i obrade. • FTX, ST1 (zasebni moduli)

3D Master (FTX) omogućuje 3D definiciju i upravljanje tolerancijama i napomenama za dijelove i sklopove. Ovaj modul pretvara 3D u glavnu reprezentaciju, direktno iskoristivu za planiranje proizvodnje i dijeljenje unutar kompanije.

STEP Core Interface 1 (ST1) pomaže korisnicima koji rade u heterogenom CAD / CAM okruženju u razmjeni podataka u neutralnom formatu. Ovaj uslužni program omogućuje korisnicima interaktivno čitanje i pisanje podataka u formatu podataka STEP AP214 i STEP AP203 što omogućuje pouzdanu dvosmjernu razmjenu podataka između različitih sustava.

Ne propustite priliku i zatražite ponudu

CATIA je vodeće svjetsko programsko rješenje kompanije Dassault Systèmes® za inženjering i dizajn proizvoda, koje se uspješno koristi u kompanijama svih veličina, od malih i srednjih preduzeća do velikih OEM-a i lanaca njihovih dobavljača. Koristi se za dizajniranje, projektiranje, simulaciju, analizu i proizvodnju proizvoda u različitim industrijama, uključujući avio industriju, automobilsku industriju, brodograđevnu industriju, potrošnu robu i industrijske strojeve. Iznimno snažan geometrijski modelar, intuitivno korisničko sučelje, veliki broj specijaliziranih i integriranih aplikacija uz koncept modularnosti, omogućuju učinkovitost, multidisciplinarnost i pokrivenost svih faza razvoja proizvoda.

Ne propustite ponudu i pročitajte detaljnije specifikacije pojedinih modula:

 

CATIA Engineer Excellence - CATEECAT3DX

CAT3DX je osnovni modul za sve CATIA V5 PLM Express konfiguracije, a koristi se za konstruiranje površina, kreiranje sklopova, izradu nacrta. Sadrži i STEP za razmjenu podataka, te module za kolaboraciju s ENOVIA V6

 

Osnovni CATIA V5 PLM Express modul se sastoji od:

CC1 - CADAM Interface 1

ID1 - Interactive Drafting 1

COM - Object Manager 2 

V4I - V4 Integration 2

GDR - Generative Drafting 2

RT1 - Real Time Rendering 1

IG1 - IGES Interface 1

PD1 - Part Design 1

WS1 - Wireframe & Surface 1

KT1 - Product Knowledge Template 1

PCS – ENOVIA V6 Collaborative Sharing

CNV – ENOVIA V6 Collaborative Innovation

KE1 - Knowledge Expert 1

CD1 - Instant Collaborative Design 1

AS1 - Assembly Design 1

ST1 - STEP Core Interface 1

 

LOE (3D Layout & Annotations)

Rast složenosti razvoja sputava inoviranje proizvoda koji se baziraju na 2D dizajnu. Većina inženejra još uvijek daje prednost 2D dizajnu, a prelazak s 2D na 3D konstruiranje je često kaotično i uzima puno vremena. Kompanije imaju potrebu prenijeti 2D nacrte u 3D modele što brže i bezbolnije. CATIA – 3D Layout & Annotations predstavlja rješenje za jednostavno konvertiranje 2D nacrta u 3D modele te na taj način potiče inoviranje svojim jedinstvenim 2D-3D pristupom konceptualnom dizajnu. Smanjuje potrebu za 2D nacrtima tako što obuhvaća informacije o nacrtu, 3D specifikacije tolerancija i anotacija unutar 3D modela. Na ovaj način povećava se upotreba sveobuhvatnog 3D modela kao glavnog nositelja informacija za interne i eksterne korisnike.

 

LO1 - 2D Layout for 3D Design 1

FTA - 3D Functional Tolerancing and Annotation 2

TRE(Technological Specifications Review)

Technological Specifications Review (TRE) omogućuje da stavite 3D definiciju proizvoda u središte međuljudskih interakcija i komunikacija. Daje pristup ključnim informacijama proizvoda, uključujući funkcijske napomene i tolerancije, tipove i pozicije spojeva, te rezultate FEM analize. Također, ovaj modul omogućuje filtriranje osjetljivih informacija prije dijeljenja 3D dizajna s partnerima.

DF1 - Product Data Filtering 1

DT1 - DMU Dimensioning & Tolerancing Review 1

ANR - DMU Engineering Analysis Review 2

FAR - DMU Fastening Review 2

Glavne prednosti:

 • Direktan pristup točnim dimenzijama i tolerancijama
 • Direktan pristup i pregled rezultata FEM analize
 • Ocjenjivanje dijelova u realnim uvjetima unutar virtualnog produkta
 • Provjera spojeva i generiranje dokumentacije
 • Zaštita osjetljivih informacija prilikom dijeljenja s partnerima

 

JTE (Jig and Tooling Creation)

Jig and Tooling Creation (JTE) omogućuje brzo i jednostavno kreiranje svih dijelova alata, uključujući linearne i zakrivljene strukture te ploče, primjenom standardnih ili od strane korisnika definiranih presjeka. Veliki broj standardnih ili od strane korisnika definiranih komponenti, s uključenim informacijama za bušenje i proizvodnju, omogućuju inženjeru da dizajnira brzo te da se može fokusirati na zadatke dodane vrijednosti.

SR1 - Structure Design 1

TG1 - Tooling Design 1

Glavne prednosti:

 • Visokoproduktivno generiranje strukture sklopova
 • Omogućava kreiranje svih vrsta alata, neovisno o industrijskoj grani
 • Jednostavna izrada inteligentnih predložaka s uključenim informacijama za bušenje i proizvodnju, koji se mogu upotrebljavati višekratno
 • Jednostavan know-how

 

FPE (Fabricated Product Creation)

Pronalaženje načina za smanjenje broja iteracija između dizajna i proizvodnje jedan je od ključnih prioriteta za industrijske kompanije. Modul Fabricated Product Creation (FPE) omogućuje dizajniranje dijelova iz lima, na jednostavan i brz način. Velika prednost za dizajnere je već ugrađen know-how, koji uzima u obzir proizvodna ograničenja još u ranoj fazi dizajna. Na taj način dizajneru je omogućeno kreiranje dijelova iz lima koji su u potpunosti usklađeni sa standardima, s ciljem visokoučinkovite proizvodnje.

Glavne prednosti:

 • Brzo i učinkovito dizajniranje kompleksnih dijelova iz lima
 • Lako primjenjivi standardi definirani od strane tvrtke, kako bi se osigurao kvalitetan dizajn
 • Stvaranje kvalitetnih dijelova iz lima zahvaljujući dizajnu u kontekstu virtualne proizvodnje
 • Uzimanje u obzir proizvodnih ograničenja u ranoj fazi dizajna te samim tim ubrzavanje procesa dizajniranja

 

Opis dodatnih modula:

 

MCE (Mechanical Product Creation)

Mechanical Product Creation (MCE) modul osigurava kompletno i robusno rješenje, prilagođeno bilo kojoj tvrtki koja želi napraviti iskorak u razvoju visokokvalitetnih proizvoda, uz visoku produktivnost u izmjenama dizajna.

PDG - Part Design 2

ASD - Assembly Design 2

GS1 - Generative Shape Design 1

FM1 - Functional Molded Parts 1

Glavne prednosti:

 • Visoka kvaliteta dizajna svih mehaničkih dijelova, što je posljedica dizajna jakog partnerstva s vodećim tvrtkama iz raznih industrijskih djelatnosti
 • Reduciranje vremena dizajniranja pomoću simultanog inženjeringa na kompleksnim dijelovima
 • Brze promjene dizajna automatskom prilagodbom dijelova i sklopova u novim kontekstima
 • Funkcionalno modeliranje – fokus na onom što se modelira, a ne kako se modelira 

 

HDX – Mechanical Shape Design

CATIA - Mechanical Shape Design pruža jedinstven i moćan pristup modeliranju za stvaranje složenih površina, te intuitivnu manipulaciju površinama. Ovo standardno rješenje za modeliranje površina visoke kvalitete potiče suradnju između dizajna i oblikovanja te omogućuje optimizaciju vremena razvoja proizvoda.

Uključeni moduli:

 • GSD - Generative Shape Design 2
 • FS1 - FreeStyle Shaper 1
 • DL1 - Developed Shapes 1

 

MTE – Mold Toolong Creation

CATIA – Mold Tooling Creation posvećen je brzom oblikovanju kalupa i utiskivanju. Konstruktori su u mogućnosti ponovno iskoristiti već kapitalizirane know-how alate, što omogućuje brzu izradu alata u potpunosti u skladu s pravilima i standardima kompanije.

Uključeni moduli:

 • CCV - Core & Cavity Design 2
 • GS1 - Generative Shape Design 1
 • HA1 - Healing Assistant 1
 • FR1 - Part Design Feature Recognition 1
 • PDG - Part Design 2
 • TG1 - Tooling Design 1
 • MTD - Mold Tooling Design 2
 • ASD - Assembly Design 2

 

MME – Multi–Axis Machining

CATIA – Multi – Axis Machining omogućuje visoko kvalitetne prizmatične i više-osne strategije za složenu obradu površina s najboljim rezultatima kvalitete u klasi. NC programeri imaju punu asocijativnost  s CATIA dizajnom dijelova kao i moćne sposobnosti automatizacije strojne obrade kako bi drastično smanjili vrijeme NC programiranja i obrade.

Uključeni moduli:

 • MMG - Multi-Axis Surface Machining 2
 • SMG - 3-Axis Surface Machining 2
 • MPA - Prismatic Machining Prep. Assist. 2
 • PMG - Prismatic Machining 2
 • NCG - NC Manufacturing Review 2
 • GS1 - Generative Shape Design 1
 • DSS - Shape Sculptor 2

 

SGE – Surface Machining

CATIA - Surface Machining omogućuje visoko kvalitetne prizmatične i površinske strategije obrade za proizvodnju kalupa i alata. NC programeri imaju punu asocijativnost s CATIA dizajnom dijelova kao i moćne sposobnosti automatizacije kako bi drastično smanjili vrijeme NC programiranja i obrade.

Uključeni moduli:

 • SMG - 3-Axis Surface Machining 2
 • GS1 - Generative Shape Design 1
 • NCG - NC Manufacturing Review 2
 • MPA - Prismatic Machining Prep. Assist. 2
 • PMG - Prismatic Machining 2
 • DSS - Shape Sculptor 2

 

FTX – 3D Master

3D Master (FTX) omogućuje 3D definiciju i upravljanje tolerancijama i napomenama za dijelove i sklopove. Ovaj modul pretvara 3D u glavnu reprezentaciju, direktno iskoristivu za planiranje proizvodnje i dijeljenje unutar kompanije. Suzbija potrebu za prilaganjem tehničke dokumentacije (nacrta). Skraćuje vrijeme definiranja dijelova, sa već postavljenim specifikacijama tolerancija i napomena u predlošku.

Uključeni moduli:

 • LO1 - 2D Layout for 3D Design 1
 • FTA - 3D Functional Tolerancing & Annotation 2

 

ST1 (STEP Core Interface 1)

STEP Core Interface 1 (ST1) pomaže korisnicima koji rade u heterogenom CAD / CAM okruženju u razmjeni podataka u neutralnom formatu. Ovaj uslužni program omogućuje korisnicima interaktivno čitanje i pisanje podataka u formatu podataka STEP AP214 i STEP AP203 što omogućuje pouzdanu dvosmjernu razmjenu podataka između različitih sustava. Da bi se olakšao pristup podacima, CATIA V5 nudi homogeno korisničko sučelje za sve podržane formate, koristeći kontrole korisničkog sučelja kompatibilnog sa sustavom Windows (kao što su File> Open, File> Save as) i automatsko prepoznavanje vrste STEP datoteke.

 

Ne propustite priliku i zatražite ponudu